Κάντε το τεστ: Πως αντιδρά ο σκύλος σε μια ψεύτικη λιποθυμία; Συμβουλές, συνέπειες και τι να προσέξετε – Όλα τα χρήσιμα

αντίδραση σκύλου

Περιμένουμε από τα σκυλιά μας να αντιδράσουν ηρωικά σε περίπτωση ανάγκης, ακόμη και αν η κατάσταση θεωρείται επείγουσα. Μπορεί να βοηθήσουν έναν τραυματισμένο ιδιοκτήτη, να βγάλουν ένα παιδί από ένα φλεγόμενο κτίριο ή να ενημερώσουν τους γείτονες για έναν ιδιοκτήτη που δεν έχει τις αισθήσεις του.
Αυτό σίγουρα ακούγεται σαν κινηματογραφικά σενάρια ή γνωστές σκηνές από ταινίες, όπως στη γνωστή Lassie, αλλά στην πραγματικότητα τέτοιες καταστάσεις μάλλον μπερδεύουν παρά ενεργοποιούν ή αφυπνίζουν τον σκύλο.

λιποθυμία

Ψευδείς σκηνές λιποθυμίας

Πριν μιλήσουμε για σκηνές εικονικής λιποθυμίας, αξίζει να διαχωρίσουμε την πραγματικότητα από τις επινοημένες ενέργειες για εκπαιδευτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς. Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο, είναι μάλλον πιο επικίνδυνο από το να προσποιηθείτε για ψυχαγωγικούς ή ερευνητικούς σκοπούς.
Τα περισσότερα σενάρια εκτυλίσσονται όταν ένας σκύλος περπατάει με τον ιδιοκτήτη του και βρίσκεται στον καθημερινό του περίπατο με λουρί. Ο ιδιοκτήτης πέφτει κάτω.
Αυτά τα βίντεο έχουν σκοπό να δείξουν μερικές από τις πιθανές αντιδράσεις ενός σκύλου σε τέτοιες περιπτώσεις. Πώς θα αντιδρούσε ένας σκύλος; Θα έδειχνε σημάδια διάσωσης;

λιποθυμία

Συνέπειες

Τα αποτελέσματα αυτού του κόλπου ήταν ίσως τα αντίθετα από τα αναμενόμενα. Τα περισσότερα σκυλιά αγνοούν τους κηδεμόνες τους και συνεχίζουν το δρόμο τους. Ορισμένα συνεχίζουν το δρόμο τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, άλλα βρίσκουν ένα μέρος για να ξεκουραστούν. Ούτε ένας σκύλος δεν τραβάει, δεν κουνιέται, δεν μυρίζει, δεν γλείφει ή δεν αγκαλιάζει τον ιδιοκτήτη του. Μόνο ένας σκύλος κοιτάζει πίσω. Ορισμένα σκυλιά μπορεί να δείξουν ήπιο εκνευρισμό για τη βραδύτητά σας παρά για την προσπάθειά σας να δώσετε την εντύπωση λιποθυμίας.

Γιατί δεν αντέδρασαν τα σκυλιά;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο λόγος που τα σκυλιά δεν αντέδρασαν είναι απλός: γνώριζαν ότι η λιποθυμία ήταν προσποιητή. Τα σκυλιά είναι πολύ διαισθητικά ζώα. Καταλαβαίνουν και υποψιάζονται ότι σε αυτή την κατάσταση – ψεύτικη λιποθυμία – δεν υπάρχει κανένας σοβαρός κίνδυνος, καμία πραγματική απειλή.

άνθρωπος

Σχετικές πληροφορίες για την ασφάλεια

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τη λιποθυμία με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως μια κάμερα καταγραφής, σας συμβουλεύουμε να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο. Εάν ο σκύλος σας βρίσκεται έξω ή σε άγνωστη περιοχή, μπορεί να μπερδευτεί και να αγχωθεί, να φύγει και να χαθεί. Επιπλέον, ένας σκύλος με πολλή ενέργεια μπορεί να εξουθενωθεί από τη βόλτα και το λουρί και το να αφήσει το λουρί μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη και το κίνητρο για να τρέξει πολύ μακριά και να δημιουργήσει προβλήματα.

Εσείς θα περιμένετε να έρθει να σας σώσει, αλλά εκείνος θα απολαύσει την προσωρινή του ελευθερία. Προσωρινή, γιατί είναι πιθανό να σας καταλαβαίνει και να ξέρει ότι η λιποθυμία είναι ένα τέχνασμα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr