Μυστικά και συμβουλές: Κρατήστε δραστήριο τον σκύλο μέσα στο σπίτι , Παιχνίδια, Φροντίδα και προστασία – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Η διατήρηση των σκύλων σε εσωτερικό χώρο μπορεί να είναι απαραίτητη για την προστασία τους από το κρύο ή τη ζέστη και μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά.
Επίσης, αν ζείτε σε περιοχή ή διαμέρισμα όπου η πρόσβαση στην ύπαιθρο είναι περιορισμένη, η παραμονή σε εσωτερικό χώρο μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή καθώς και η προστασία. Όταν επιλέγετε έναν σκύλο, αναζητήστε μια μικρή ράτσα που δεν απαιτεί υπερβολική άσκηση ή αερισμό.
Για να διατηρήσετε τον σκύλο σας χαρούμενο και δραστήριο, παρέχετε ένα άνετο περιβάλλον και πολλά παιχνίδια. Ένα άνετο, μεγάλο κρεβάτι, η εκπαίδευση στο κλουβί και οι αυστηροί κανόνες θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σκύλο σας ευτυχισμένο σε εσωτερικούς χώρους.

Τρεις τρόποι για να κρατάτε τους σκύλους σε εσωτερικούς χώρους

1 Παρέχετε έναν άνετο χώρο σε εσωτερικό χώρο

Παρέχετε ένα άνετο κρεβάτι για σκύλους

Παρέχετε ένα άνετο και βολικό κρεβάτι που θα ταιριάζει στις ανάγκες του σκύλου σας και θα τον κρατήσει ευτυχισμένο σε εσωτερικό χώρο. Αν ο κοντοκουρεμένος σκύλος σας κρυώνει συχνά και τρέμει, φτιάξτε του ένα κρεβάτι σκύλου σε σχήμα σπηλιάς με χνουδωτό θόλο. Για τα σκυλιά με μακριά μαλλιά που ζεσταίνονται εύκολα, παρέχετε ένα κρεβάτι σκύλου χωρίς μαλλί. Για τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά, αγοράστε ένα κρεβάτι σκύλου με αφρό μνήμης για να βοηθήσετε την αρθρίτιδα.

Διατηρήστε τον σε μια άνετη θερμοκρασία

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια άνετη θερμοκρασία είναι να τη ρυθμίσετε σύμφωνα με τις ανάγκες του σκύλου σας. Οι σκύλοι μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άγριες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του σώματος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ιδανική θερμοκρασία για όλους τους σκύλους. Τα περισσότερα σκυλιά υπερθερμαίνονται όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 26°C.

– Τα σκυλιά με μακρύ τρίχωμα πρέπει να χρησιμοποιούν κλιματισμό σε ζεστό καιρό, καθώς ο ιδρώτας και το τρίχωμά τους δεν μπορούν να τα δροσίσουν. Σε ζεστό καιρό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κλιματισμό. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κρύο νερό και πετσέτες.

– Όπως και οι άνθρωποι, οι σκύλοι αισθάνονται πιο άνετα σε θερμοκρασίες μεταξύ 15°C και 21°C.

– Κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, όταν βγάζετε το σκύλο σας βόλτα, βάλτε του ένα παλτό αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 7°C (45°F).
Εμβολιασμός σε κλουβί Τα σκυλιά είναι ζώα που αρπάζουν, οπότε ένα κλουβί μπορεί να τους προσφέρει άνεση και ασφάλεια. Η εξημέρωση στο κλουβί θα πρέπει να ξεκινάει ήδη από την κουταβική ηλικία. Φυσικά, η εκπαίδευση μπορεί να γίνει και με ενήλικα σκυλιά. Αν θέλετε ο σκύλος σας να μείνει στο κλουβί, μην το χρησιμοποιείτε ποτέ ως τιμωρία.

– Αν ο σκύλος σας συμπεριφέρεται άσχημα, μην τον βάζετε στο κλουβί. Η εκπαίδευση στο κλουβί θα είναι επιτυχής μόνο εάν ο σκύλος σας αισθάνεται ασφαλής στο κλουβί.

– Σε ορισμένα σκυλιά αρέσει να είναι αγκαλιασμένα στο κλουβί με μια κουβέρτα.

-Εάν ο σκύλος σας εκπαιδευτεί και νιώθει άνετα στο κλουβί τους τότε μπορεί να είναι πιο άνετο όταν μένει μόνο του. Επίσης όταν λείπετε θα παραμένει μέσα στο κλουβί του χωρίς να μπει σε μπελάδες.

-Εάν θέλετε να παραμείνει ο σκύλος σας άνετος και ασφαλής μέσα στο σπίτι όσο λείπετε, αλλά δεν θέλει το κλουβί, μπορείτε να το περιορίσετε σε ένα δωμάτιο. Είναι ένα καλό υποκατάστατο.

Αποκλείστε τα δωμάτια στα οποία δεν θέλετε να μπαίνει ο σκύλος σας. Αν μαλώνετε συνεχώς τον σκύλο σας όταν κάνει κάτι ή μπαίνει σε ένα δωμάτιο που δεν πρέπει να βρίσκεται, θα νιώθει άβολα μέσα στο σπίτι. Αν ο σκύλος σας πηδάει στο μπάνιο, την κουζίνα ή το κρεβάτι, περιορίστε τον στην πύλη για μωρά ή κλείστε την πόρτα.

Να είστε συνεπείς στους κανόνες του σπιτιού σας. Ο σκύλος σας θα ακολουθεί τους κανόνες σας και θα νιώθει πιο άνετα. Αν δεν θέλετε ο σκύλος σας να σκαρφαλώνει στο κρεβάτι ή στα έπιπλα, μην κάνετε εξαιρέσεις. Αν δεν θέλετε να τρώει φαγητό από το τραπέζι, μην του δίνετε τίποτα άλλο εκτός από λιχουδιές και φαγητό. Μην είστε ελαστικοί όσον αφορά τους κανόνες.

2. Κρατήστε το σκύλο σας ενεργό μέσα στο σπίτι.

Εκπαίδευση και εντολές

Εντολές όπως το “κάτσε” όχι μόνο προσφέρουν πνευματική διέγερση αλλά βοηθούν και στη διατήρηση της πειθαρχίας. Πείτε τη λέξη-εντολή και περιμένετε από το σκύλο σας να κάνει ό,τι του λέτε. Ενισχύστε το με λιχουδιές αν χρειαστεί.
Μπορείτε πρώτα να τοποθετήσετε το σκύλο σας σε μια θέση που να ταιριάζει με την εντολή. Για παράδειγμα, για την εντολή “κάτσε”, ο σκύλος πρέπει να σταθεί σε καθιστή θέση με τα πίσω πόδια λυγισμένα. Σε αυτή τη θέση δίνεται μια λιχουδιά. Σύντομα θα μπορέσει να συνδέσει την εντολή με τη συμπεριφορά και τις ανταμοιβές.

Παιχνίδι με σχοινί

Όταν παίζετε με σχοινί, δώστε προσοχή στο πόσο άγρια συμπεριφέρεται ο σκύλος σας. Αν ενθουσιαστεί πολύ, σταματήστε το παιχνίδι και κάντε ένα διάλειμμα ή προχωρήστε σε άλλο παιχνίδι. Είναι καλύτερο να παίζετε όταν ο σκύλος σας έχει μάθει τις εντολές “αφήνω” και “ρίχνω”. Χρησιμοποιήστε την εκπαίδευση εντολών για να μάθετε στο σκύλο σας να αφήνει το παιχνίδι.

Παιχνίδια μάσησης – παιχνίδια παζλ

Παιχνίδια παζλ και παιχνίδια με στόμιο που σας επιτρέπουν να κρύβετε λιχουδιές μπορούν να προσφέρουν στο σκύλο σας πνευματική και σωματική διέγερση. Συνήθως μπορείτε να παίξετε μαζί τους έως και 30 λεπτά και δεν θα σας κουράσουν.

– Αν ο σκύλος σας έχει συνηθίσει να παίζει με τέτοια παιχνίδια, μπορείτε να κάνετε το παιχνίδι πιο δύσκολο και διασκεδαστικό κρύβοντας κατεψυγμένες λιχουδιές μέσα στο παιχνίδι.

Κρύψτε λιχουδιές και παιχνίδια

Μπορείτε να κρύψετε λιχουδιές και παιχνίδια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Αφήστε το σκύλο σας να σταθεί σε μια γωνία ενώ εσείς κρύβετε τις λιχουδιές και τα παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να τα κρύψετε κάτω από κουτιά ή μέσα σε μπολ.
Κρατήστε τον σε ένα δωμάτιο, ακόμα κι αν δεν του αρέσει στην αρχή, και σταδιακά απλώστε τα σε όλο το σπίτι.

Αφήστε τον να κάνει κόλπα

Αν ο σκύλος σας είναι δραστήριος και το μέγεθος του σπιτιού σας είναι κατάλληλο, μπορείτε να τον αφήσετε να κάνει κόλπα πάνω σε καρέκλες, σκαμπό και σκάλες. Επιλέξτε αυτό που είναι πιο ασφαλές για το σκύλο σας. Αυτό θα ενθαρρύνει τον σκύλο σας να είναι δραστήριος.
Ακολουθούν μερικά κόλπα που λειτουργούν καλύτερα με μικρές, ευκίνητες ράτσες, όπως τα ιταλικά κυνηγόσκυλα και τα μίνι πίντσερ.

Εκπαίδευση με εμπόδια

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά από εμπόδια χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα γύρω από το σπίτι, όπως κουτιά, στεφάνια, καρέκλες και σκαμπό. Μάθετε στο σκύλο σας να σέρνεται μέσα από ένα κουτί, κάτω από μια καρέκλα και μέσα από ένα στεφάνι.

– Στην αρχή, διδάξτε μεμονωμένα κόλπα και επιβραβεύστε τα για την επιτυχία. Όταν μάθουν τα κόλπα, αρχίστε σταδιακά να διδάσκετε συνδυασμούς κόλπων.

3. Επιλέξτε μια εποχή κατά την οποία ο σκύλος θα περνάει χρόνο σε εσωτερικό χώρο.

Επιλέξτε τη σωστή ράτσα σκύλου για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Δεν μπορούν όλες οι φυλές να περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε εσωτερικούς χώρους. Σε συνθήκες όπου δεν μπορείτε να περνάτε μεγάλα χρονικά διαστήματα έξω ή αν ζείτε σε διαμέρισμα και δεν έχετε μπαλκόνι, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις μεγάλες, δραστήριες και ενεργητικές ράτσες.
Επιλέξτε έναν μικρόσωμο σκύλο ή μια διασταύρωση που απαιτεί λιγότερη άσκηση. Σκεφτείτε ένα τσιουάουα, ένα τεριέ της Βοστώνης, ένα αλαζονικό King Charles Spaniel ή ένα Affenpincher.

Ακόμη και αν είναι σε θέση να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, η ανάγκη για βόλτες και περιπάτους παραμένει. Οι καθημερινοί περίπατοι πρέπει να παρέχουν άσκηση, έκθεση σε μυρωδιές και αξιοθέατα και πνευματική διέγερση.
Προστατέψτε το σκύλο σας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες Ένας από τους καλύτερους λόγους για να κρατάτε το σκύλο σας μέσα στο σπίτι είναι οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν έξω. Όταν κάνει ζέστη, κρατήστε τον σε ένα δροσερό μέρος με κλιματισμό και άφθονο νερό. Όταν κάνει κρύο, είναι ασφαλέστερο να απλώνετε μια κουβέρτα ή ένα καρό.

– Όταν ζεσταίνεται, δώστε τους παγάκια για να γλείφουν. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε ζωμό οστών ή ζωμό κοτόπουλου για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.

– Ένας άλλος τρόπος για να δροσιστεί ο σκύλος σας είναι να βρέξετε τις πατούσες του. Τα σκυλιά ιδρώνουν στα πόδια τους, οπότε η ψύξη των ποδιών τους μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της θερμοκρασίας του σώματός τους.

– Ωστόσο, μην τα δροσίσετε γρήγορα, περιλούζοντάς τα με κρύο νερό. Είναι προτιμότερο να τα δροσίζετε σταδιακά, καθώς μπορεί να πάθουν σοκ.

Κρατήστε τους ηλικιωμένους σκύλους σε εσωτερικούς χώρους

Οι ηλικιωμένοι σκύλοι συχνά υποφέρουν από πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις τους. Το να τα κρατάτε ζεστά θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την ταλαιπωρία τους. Τα ηλικιωμένα σκυλιά απολαμβάνουν να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε εσωτερικούς χώρους. Οι ζεστές κουβέρτες και τα παπλώματα θα τα βοηθήσουν να αισθάνονται πιο άνετα.

– Εάν χρησιμοποιείτε θερμαντήρες ή ηλεκτρικές κουβέρτες, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστά. Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε μια μέση άνετη θερμοκρασία για το σκύλο σας.

– Οι ηλικιωμένοι σκύλοι δεν χρειάζονται τόση άσκηση, οπότε το να τους κρατάτε σε εσωτερικούς χώρους δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

Συνηθίστε τον σκύλο σας στο σπίτι

Εάν ζείτε σε πολυκατοικία, σε πολύ κρύα περιοχή ή απλώς δεν μπορείτε να βγαίνετε συχνά έξω, είναι σημαντικό να συνηθίσει ο σκύλος σας να πηγαίνει τουαλέτα σε εσωτερικό χώρο. Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας να πηγαίνει στην τουαλέτα σε καθορισμένο χώρο, είτε με πάνα είτε σε κουτί για τα απορρίμματα, και διατηρήστε τις ακολουθίες του φαγητού και της τουαλέτας του συνεπείς.

Καθιερώστε ένα πρωινό και βραδινό πρόγραμμα τουαλέτας και φαγητού.

Πηγαίνετε το σκύλο σας στην τουαλέτα περίπου 15 λεπτά αφού έχει φάει. Κρατήστε τον σκύλο σας με λουρί και δώστε του εντολή να πάει στην τουαλέτα. Μην αφήνετε το σκύλο σας χωρίς επίβλεψη. Στα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης, θα πρέπει να δίνονται λιχουδιές ως θετική ενίσχυση.

– Αν πάει στην τουαλέτα σε λάθος μέρος, πείτε “όχι” και πηγαίνετε τον στο σωστό μέρος. Μην τον τιμωρείτε ή μην τον αφήνετε να μυρίσει το λάθος μέρος τρίβοντας τη μουσούδα του μετά την ούρηση. Μια αρνητική αντίδραση, ακόμη και μετά από λίγα λεπτά τουαλέτας, θα αποτρέψει τη συσχέτιση μεταξύ του περιστατικού και της εντολής.

– Αν ο σκύλος σας αφοδεύσει ξαφνικά μέσα στο σπίτι, επαναλάβετε τη διαδικασία εκπαίδευσης.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top