Κατοικίδιο γάτα: Τα πλεονεκτήματα που θα σας πείσουν να υιοθετήσετε μια – Τα μυστικά της προσωπικότητας της

Χρήσιμα

Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι οι σκύλοι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ενώ από την άλλη η γάτα μπορεί να σε προδώσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ωστόσο, αυτή η αντίληψη για τις γάτες είναι εσφαλμένη και το συγκεκριμένο άρθρο αποδεικνύει γιατί είναι ωφέλιμο να έχουμε γάτα ως κατοικίδιο.

Πριν, λοιπόν, πάρεις την τελική σου απόφαση για το τι είδους κατοικίδιο πρέπει να επιλέξεις, δες παρακάτω 10 λόγους για τους οποίους οι επιστήμονες σου προτείνουν την γάτα.

1. Οι γάτες βοηθούν να ξεπεράσεις μια απώλεια

Είναι σίγουρα δυσβάσταχτο, το να χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Ο καλύτερος τρόπος να τα βγάλεις πέρα είναι να έχεις μια γάτα ως κατοικίδιο. Σύμφωνα με έρευνες, οι γάτες μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την απώλεια πιο γρήγορα και ανώδυνα. Μπορεί να είναι απλά ένα ζώο αλλά οι κάτοχοι τους μπορούν εύκολα να τους μιλήσουν για τον πόνο τους χωρίς να φοβούνται για την αντίδραση και την απάντηση που θα πάρουν από αυτές.

2. Συμβάλλουν στο να βρεις σύντροφο

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία έδειξε ότι το 82% των γυναικών προτιμούν άντρες που τους αρέσουν τα ζώα. 90% αυτών των γυναικών είπαν ότι όσοι έχουν γάτες είναι πιο ελκυστικοί σε σχέση με αυτούς που έχουν άλλο κατοικίδιο.

3. Βοηθούν στο περιβάλλον

Μια έρευνα που έγινε το 2009, οι πόροι που χρησιμοποιούνται για να ταΐσεις ένα σκύλο στη διάρκεια της ζωής του αντιστοιχούν με το αποτύπωμα άνθρακα ενός αυτοκινήτου Land Cruiser. Οι γάτες, ωστόσο, έχουν πολύ μικρότερο αποτύπωμα μιας και τρώνε ελάχιστα και προτιμούν το ψάρι από το κρέας.

4. Μειώνουν τα καρδιακά προβλήματα

Όχι μόνο οι γάτες αλλά αν έχεις γενικά ένα κατοικίδιο, έχει θετικές συνέπειες στην καρδιά σου. Οι γάτες μειώνουν τα επίπεδα του άγχους στη ζωή σου και σε ηρεμούν. Σύμφωνα με μια έρευνα όσοι είχαν γάτες πάνω από 10 χρόνια, είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

5. Αυξάνουν την ευστροφία στους ιδιοκτήτες τους

Το 2010 το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ έκανε μια έρευνα όπου συμμετείχαν ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν γάτες είχαν περισσότερες πιθανότητες να κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Μια δεύτερη που έγινε το 2014 στο Γουισκόνσιν έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες τους ήταν και πιο έξυπνοι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η γάτα θα σε κάνει πιο έξυπνο. Απλά οι άνθρωποι τις επιλέγουν επειδή χρειάζονται λιγότερη φροντίδα και αυτοί αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές ώρες. Οι γάτες, επομένως, είναι καλύτερη επιλογή για αυτή την ομάδα ανθρώπων.

6. Αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητα σου

Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η επιλογή του κατοικίδιου φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα σου. Οι ιδιοκτήτες μιας γάτας είναι αρκετά ήρεμοι και εσωστρεφείς. Επίσης, είναι πολλοί αξιόπιστοι και πιο σεμνοί.

7. Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου

Με βάση έρευνες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι (ειδικά οι γυναίκες) προτιμούν να κοιμούνται με τις γάτες τους παρά με τους συντρόφους τους. Επίσης, ανέφεραν ότι κοιμούνται πολύ καλύτερα μαζί τους.

8. Είναι ικανές να σε σώσουν

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι γάτες δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και αδιαφορούν. Υπάρχουν άφθονα παραδείγματα, όμως, που δείχνουν ότι οι γάτες μπορούν να σώσουν τη ζωή του αφεντικού τους. Μια γάτα μπορούσε να προειδοποιήσει το αφεντικό της πριν πάθει επιληπτική κρίση, ενώ μια άλλη έχει λάβει ακόμη και μετάλλιο για τη γενναιότητα της.

9. Συμπληρώνουν την ανάγκη σου για συντροφικότητα

Ειδικά για τις γυναίκες, οι γάτες μπορούν να είναι πολλοί καλοί σύντροφοι. Μια έρευνα που έγινε στην Αυστρία το 2003 έδειξε ότι η κατοχή μιας γάτας είναι παρόμοια με το να έχεις έναν ερωτικό σύντροφο. Οι γάτες θυμούνται την ευγένεια που τους έχεις δείξει και μπορούν να στο ανταποδώσουν.

10. Μειώνονται οι αλλεργίες

Ιδίως αν έχεις παιδιά, τότε μάλλον θα έπρεπε να αγοράσεις μια γάτα. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν το 2002 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα παιδιά κάτω του 1 χρόνου που είχαν στο σπίτι τους γάτες είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες.

Η επαφή με τα ζώα από πολύ μικρή ηλικία προστατεύει τα παιδιά από τις αλλεργίες στα ζώα αλλά και από άλλα είδη αλλεργιών. Αν αλλάζεις το κουτί της γάτας σου κάθε μέρα και την κρατάς εντός σπιτιού, τότε δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top