Κοπροφαγία: Φύση, θρεπτικές ανάγκες ή κακή συνήθεια των σκύλων;- Απαντήσεις , συμβουλές και τι να κάνετε

Χρήσιμα

Η κοπροφαγία είναι, φυσικά, απαράδεκτη για τους ανθρώπους, αλλά πολλοί σκύλοι έχουν αυτή τη συνήθεια.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι καταφεύγουν στην κοπροφαγία και την αντιμετωπίζουν ως μια επιπλέον λιχουδιά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ιατρικοί και συμπεριφορικοί λόγοι. Είτε τρώνε περιττώματα από πλήξη, είτε έχουν προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, σε ακραίες περιπτώσεις.

Αν θέλετε να μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσετε, διαβάστε προσεκτικά το άρθρο των petkeepers.

Αιτίες που προκαλούν την κατανάλωση των απορριμμάτων

Ιατρικές αιτίες

Ας ξεκινήσουμε με τις πιθανές ιατρικές αιτίες.

1. Ανεπάρκεια ενζύμων

Στην άγρια φύση, πριν οι σκύλοι εξημερωθούν και γίνουν ζώα συντροφιάς, έτρωγαν όλα τα θηράματά τους και την αυτοφυή βλάστηση. Όταν οι σκύλοι έτρωγαν το θήραμά τους, κανένα μέρος του δεν έμενε αφάγωτο και το πεπτικό τους σύστημα τρώγονταν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των πεπτικών ενζύμων που χρειάζονταν.
Δυστυχώς, σήμερα πολλοί σκύλοι τρέφονται με βαριά επεξεργασμένες τροφές.
Τα πεπτικά ένζυμα είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν το σκύλο σας να χωνέψει σωστά τα θρεπτικά συστατικά. Εάν ένας σκύλος δεν λαμβάνει αυτά τα ένζυμα, η τροφή του δεν θα χωνευτεί.
Οι σκύλοι μπορούν να παράγουν τα δικά τους ένζυμα, αλλά αυτά δεν είναι πάντα επαρκή. Επομένως, είναι απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι τα ένζυμα υπάρχουν στην καθημερινή διατροφή του σκύλου σας. Όσο πιο πλήρης και σωστή είναι η διατροφή του, τόσο πιο υγιής θα είναι ο σκύλος σας.

2. Όσο πιο πλήρης και σωστή είναι η διατροφή του, τόσο πιο υγιής θα είναι.

Η εξωκρινής παγκρεατική ανεπάρκεια είναι μια γενετική κατάσταση που εμφανίζεται και κληρονομείται σε ορισμένα κουτάβια. Οι σκύλοι με παγκρεατική ανεπάρκεια δεν είναι σε θέση να παράγουν πολλά πεπτικά ένζυμα στο πάγκρεας. Εάν ένας σκύλος δεν λαμβάνει τα ένζυμα που χρειάζεται, μπορεί να λιμοκτονήσει επειδή δεν μπορεί να χωνέψει τα θρεπτικά συστατικά.

Ορισμένα συμπτώματα

  • Απώλεια βάρους
  • Διάρροια

2. Απώλεια της όρεξης

3. Παράσιτα

Τα εντερικά παράσιτα χρειάζονται επίσης τροφή. Οι σκύλοι που έχουν προσβληθεί από σκουλήκια και άλλα παράσιτα χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, καθώς τα παράσιτα τρέφονται από αυτά.

4. Ασθένειες που προκαλούν αυξημένη όρεξη

Ορισμένες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι παθήσεις του θυρεοειδούς, μπορούν να προκαλέσουν στους σκύλους αίσθημα πείνας. Τα στεροειδή μπορούν επίσης να προκαλέσουν κανιβαλισμό στους σκύλους.

5. Άλλες ελλείψεις

Ο σκύλος σας μπορεί να έχει ανεπάρκεια υδροχλωρικού οξέος. Η έλλειψη αυτή είναι αποτέλεσμα υποσιτισμού ή γήρανσης.
Το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιείται από το σώμα για τη διάσπαση των πρωτεϊνών. Χωρίς αρκετό από αυτό στο σώμα, οι θρεπτικές ουσίες δεν μπορούν να διασπαστούν και να αφομοιωθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκύλοι αναζητούν θρεπτικά συστατικά στα κόπρανά τους. Μπορεί επίσης να παρατηρηθούν ελλείψεις ανόργανων συστατικών.

6. Δυσαπορρόφηση

Η κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε κοπροφαγία όταν αυτά είναι ανεπαρκή. Η κοπροφαγία μπορεί να προκύψει από την κατάποση ανεπαρκώς αφομοιωμένων θρεπτικών συστατικών.

7. Υποσιτισμός.

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας τρέφεται και ενυδατώνεται καλά. Μπορεί να μάθει μια φυσική τεχνική καθαρισμού από τη μητέρα της.

Θεραπεία για την κοπροφαγία

Αφού αναλύσετε όλες τις πιθανές αιτίες, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη συμπεριφορά.

1. Καθαριότητα

Η διατήρηση της καθαριότητας του σκύλου σας είναι απαραίτητη. Προσέχετε τον σκύλο σας όταν περπατάτε και στον κήπο και καθαρίζετε αμέσως μετά από αυτόν. Αν έχετε γάτα και υπάρχει κίνδυνος να τρώει την άμμο της, διατηρήστε την άμμο της καθαρή.

2. Παιχνίδι και δραστηριότητα

Διατηρήστε τον εγκέφαλο του σκύλου σας υγιή και δραστήριο. Κρατήστε το σκύλο σας σωματικά και πνευματικά ενεργό, προκειμένου να αποφύγετε την πλήξη και τις αντιδράσεις άγχους. Είναι επίσης καλή ιδέα να του παρέχετε διασκεδαστικά και ασφαλή παιχνίδια για τις περιπτώσεις που δεν μπορείτε να παίξετε μαζί.

3. Σωστή τροφή και διατροφή

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας τρώει ποιοτική τροφή που περιέχει θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες. Η ωμή τροφή περιέχει επίσης πεπτικά ένζυμα που χρειάζεται ο σκύλος σας για να επεξεργαστεί την τροφή του. Αν ταΐζετε μόνο μαγειρεμένη τροφή, φροντίστε να προσθέσετε πεπτικά ένζυμα. Η ωμή πράσινη πάπια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πεπτικά ένζυμα και περιέχει επίσης προβιοτικά.

4. Συμπληρώστε ανάλογα με τις ανάγκες.

Ανάλογα με την ανεπάρκεια που παρουσιάζει ο σκύλος σας, συμπληρώστε ανάλογα. Για ανεπάρκεια υδροχλωρικού οξέος, δοκιμάστε να δώσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο για να βοηθήσετε στην αναπλήρωση του χαμένου οξέος.

Αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την ψώρα του σκύλου σας. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για να μάθετε την ιατρική αιτία της απώλειας της όρεξής του και την πιθανότητα έλλειψης.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top