Διατροφή σκύλου: Τροφή με ψάρι, Ποια είναι τα οφέλη, Τι να προσέχεις – Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες

Τα ψάρια είναι γνωστό ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων και μάλιστα πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως συμβαίνει το ίδιο και με τα αγαπημένα μας τετράποδα. Να δώσω όμως ψάρι στον σκύλο μου; Είναι μία ερώτηση που ακούμε συχνά και διστακτικά. Πάμε να διαβάσουμε τα οφέλη και τι πρέπει να προσέξουμε.

Τα ψάρια  παρέχουν Πρωτεΐνη

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που συμβάλλει στην υποστήριξη ισχυρών μυών. Η πρωτεΐνη αποτελείται από απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στις λειτουργίες του σώματος του σκύλου σας.

Γεύση

Εκτός από τις γάτες που αγαπούν τα ψάρια, πολλοί σκύλοι απολαμβάνουν την ξεχωριστή γεύση του ψαριού.Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε την τροφή του σκύλου σας σε μια άλλη με βάση το ψάρι, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές. Θα βρείτε τροφές που περιέχουν διάφορα είδη ψαριών, όπως σολομό, τόνο και λευκόψαρο. Θα βρείτε επίσης κάποιες που συνδυάζουν τα ψάρια με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως φόρμουλες σκυλοτροφής με ψάρι και γλυκοπατάτα ή φόρμουλες με ψάρι και ρύζι. Άλλωστε όπως έχουμε ξαναπεί τα σκυλάκια μας έχουν ανάγκη από μερικές αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες καμιά φορά. Εσύ θα μπορούσες να τρως συνέχεια μόνο μία τροφή; Σκέψου το!

Ποια τροφή είναι η κατάλληλη για τον σκύλο σας;

Όταν επιλέγετε μια τροφή για σκύλους με ψάρι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

  • Να είναι πλήρης και ισορροπημένη για το στάδιο ζωής του σκύλου σας
  • Να περιέχει πραγματικά, υψηλής ποιότητας ψάρια, όπως σολομό ή τόνο
  • Να περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, για την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος
  • Μια τροφή για σκύλους με ψάρι είναι μια θαυμάσια επιλογή για το σκύλο σας. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε, όμως, την κύρια διατροφή του, μπορείτε να προσθέσετε μόνο λιχουδιές για σκύλους για ανταμοιβή με βάση το ψάρι για να του δώσετε τη γεύση του ψαριού.

Τελικά τι να κάνω με την επιλογή τροφής;

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύεσαι τους ειδικούς και ειδικά τον κτηνίατρό σου που ξέρει το σκυλάκι σου και τις ανάγκες για την υγεία του καλύτερα από οποιονδήποτε. Το ξέρουμε ότι ο μικρός σου φίλος πολλές φορές φοβάται να επισκεφθεί τον καλό αυτόν γιατρό και βοηθό σου στο μεγάλωμά του, όμως ο κτηνίατρος γνωρίζει το ιστορικό του και την κατάσταση της υγείας του επομένως μην διστάσεις να τον συμβουλευτείς για ό,τι σε απασχολεί.

Μην ακούς δεξιά και αριστερά όλες τις…συμβουλές που σου δίνουν για το κατοικίδιό σου. Μπορεί οι συμβουλές αυτές να έρχονται από γνωστούς και φίλους καλοπροαίρετα, αλλά το κάθε σκυλάκι είναι διαφορετικό και έχει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις.

τροφή σκύλου

Η διατροφή των κατοικίδιών μας είναι κάτι που μας απασχολεί όλους και να είσαι βέβαιο πως είναι προετοιμασμένος για τέτοιες ερωτήσεις και πως θα σε συμβουλέψει καταλλήλως. Δώσε στο ζωάκι σου που είμαστε σίγουροι ότι αγαπάς όσο εμείς τα δικά μας , την ευκαιρία να φάει κάτι διαφορετικό , γευστικό αλλά και να αλλάξει για λίγο…γεύσεις παίρνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού και της νέας του τροφής.

Μην ξεχάσεις να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου για ότι σε απασχολεί και να θυμάσαι πως το σκυλάκι σου είναι μοναδικό!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr