Κορυφαία μέθοδος εκπαίδευσης: Τουαλέτα και κουτάβι, Βήματα και μυστικά επιτυχία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Η απόκτηση ενός νέου μέλους της οικογένειας θα φέρει πολλές χαρούμενες και ευχάριστες στιγμές στη ζωή σας. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι στιγμές και οι καταστάσεις γεμάτες χαρά. Η εκπαίδευση των κουταβιών είναι ένα δύσκολο και σημαντικό έργο.
Η διδασκαλία της σωστής συμπεριφοράς και των συνηθειών τουαλέτας απαιτεί χρόνο, υπομονή και επιμονή. Η εκπαίδευση κουταβιών απαιτεί χρόνο που περνάτε με τον γλυκό σας φίλο.

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας

Η εκπαίδευση του κουταβιού δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη ή περίπλοκη, αν κάνετε τα σωστά βήματα και αναπτύξετε συνεπείς συνήθειες. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε καλές συνήθειες για να εκπαιδεύσετε πλήρως το κουτάβι σας.
Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες.

Η πιο συνηθισμένη και πιο σημαντική ερώτηση είναι το πότε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση του κουταβιού σας. Τα περισσότερα κουτάβια μένουν με τη μητέρα τους για τουλάχιστον έξι εβδομάδες και άλλες οκτώ εβδομάδες. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι τα κουτάβια είναι πλήρως απογαλακτισμένα και μπορούν να τρώνε στερεά τροφή. Είναι επίσης έτοιμα να μάθουν νέες συνήθειες και πρώιμη συμπεριφορά. Αυτό ισχύει και για την εκπαίδευση στην τουαλέτα.
Μόλις το κουτάβι σας είναι στο σπίτι, θα πρέπει να ξεκινήσει η κατάλληλη εκπαίδευση.
Ελέγξτε την ιδιοσυγκρασία του σκύλου σας και αλλάξτε συνήθειες καθώς ωριμάζει.

Πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση του κουταβιού

Όπως συμβαίνει με κάθε εκπαίδευση, ο χρόνος που απαιτείται για την εκπαίδευση στην τουαλέτα εξαρτάται από τη μέθοδο, το περιβάλλον και τη συνέπεια. Κάθε κουτάβι είναι διαφορετικό και η διάρκεια της εκπαίδευσης μπορεί να κυμαίνεται από λίγες ημέρες έως μερικούς μήνες.

Επιλέξτε μια μέθοδο που είναι εύκολο να διατηρηθεί και να είστε συνεπείς

Το πρώτο βήμα, “πού να κατουρήσει”, είναι σχετικά εύκολο να κατακτηθεί. Ωστόσο, το “πότε να κατουράει” απαιτεί περισσότερο χρόνο για να το μάθετε. Τα σκυλιά δεν εκπαιδεύονται να συγκρατούν τα ούρα με φυσικό τρόπο.

Συμβουλή

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να μάθετε αυτή τη νέα συνήθεια του κατουρήματος ή να επανεξετάσετε αυτές τις τακτικές

Διδάξτε την ‘που’

Ξεκινήστε την εκπαίδευση δείχνοντας στο σκύλο σας το σωστό μέρος για να ουρήσει. Αν η πάνα βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, πηγαίνετε το σκύλο σας εκεί κάθε πρωί και βράδυ.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή εκπαίδευση. Ορίστε ένα πρόγραμμα και τηρήστε το. Καθώς το κουτάβι σας μεγαλώνει και αποκτά τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, το πρόγραμμα θα αλλάξει, αλλά θα πρέπει να είστε συνεπείς κάθε μέρα.
Ανεξάρτητα από την ηλικία του κουταβιού σας, κάντε διαλείμματα στην αρχή και μειώστε σταδιακά τον χρόνο που περνάτε μαζί του. Είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να γίνει συνήθεια για το κουτάβι σας.

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνουν τα κουτάβια στην τουαλέτα;

– 6-12 εβδομάδων – κάθε δύο ώρες, μέσα σε μία ώρα από το φαγητό.
– 3-6 μηνών – κάθε 2-4 ώρες.
– 6-10 μηνών – κάθε 4-6 ώρες
– 10 μηνών και άνω – κάθε 4-6 ώρες, κάθε 4-6 εβδομάδες.

Αρχίστε να ενθαρρύνετε το κουτάβι σας να πατάει το κουδούνι για να κάνει έναν ήχο. Κάθε πάτημα θα πρέπει να κάνει έναν ήχο.

Εκπαίδευση και νύχτα

Την νύχτα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Τα κουτάβια κάτω των 4 μηνών μπορεί να χρειάζονται περισσότερες επισκέψεις στην τουαλέτα τους ενώ άνω των 4 μηνών μπορούν να κρατηθούν μια ολόκληρη νύχτα.
Θα χρειαστεί να ξυπνήσετε τουλάχιστον μια φορά την νύχτα. Εάν δεν ξυπνήστε μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα στο σαλόνι ή το κλουβί του.
Μερικά κουτάβια μαθαίνουν να κοιμούνται και να έχουν εγκράτεια όλη την νύχτα. Τα περισσότερα κουτάβια χρειάζονται μερικές εβδομάδες εκπαίδευσης για να μάθουν να κοιμούνται συνεχόμενα όλη την νύχτα.

Προσαρμογή – συμπεριφορά

Τα κουτάβια μπορούν να σας δείξουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή αν απλώς θέλουν να κατουρήσουν. Τα κουτάβια δεν δείχνουν πολλά σημάδια, αλλά συνήθως ξέρουν πότε είναι ώρα να κατουρήσουν, καθώς συνηθίζουν τη ρουτίνα.

Να θυμάστε τα εξής

– Να στέκεται μπροστά σας και να σας κοιτάζει.

– Να κλαίνε ή να γαβγίζουν κοντά στην πόρτα.

– Βήμα προς την πόρτα

– Τράβηγμα προς την πόρτα.

– Μυρίζει το έδαφος πριν κατουρήσει

– Κουδούνια.

Τα κουδούνια είναι αποτελεσματικά στο να σηματοδοτούν πότε είναι ώρα να πάει στην τουαλέτα. Επιτρέπει στο σκύλο σας να γνωρίζει ότι πρέπει να βγει έξω. Είναι μια απλή μέθοδος και εύκολο να εκπαιδευτεί. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι, αλλά απλά κρεμάστε μια κορδέλα ή έναν σπάγκο με ένα κουδούνι στο πόμολο της πόρτας. Όταν ο σκύλος σας θέλει να πάει στην τουαλέτα, μπορείτε να τον εκπαιδεύσετε να τον σπρώξετε ή να τον σπρώξετε μέσα.

Αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα εκμάθησης, αλλά είναι ευκολότερο και πιο διαισθητικό για τον σκύλο σας απ’ ό,τι νομίζετε. Ακολουθούν μερικά εύκολα βήματα για να μάθετε στο κουτάβι σας να χτυπάει το κουδούνι.

Δείξτε στο κουτάβι σας το κουδούνι και αφήστε το να το μυρίσει. Ενθαρρύνετε αυτή τη συμπεριφορά όταν το πλησιάζετε.

Χτυπήστε το κουδούνι κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα και πείτε κάτι που το κουτάβι θα συνδέσει με την τουαλέτα.

– Αρχίστε να ενθαρρύνετε το κουτάβι σας να πατάει το κουδούνι για να κάνει έναν ήχο. Κάθε φορά που το κουτάβι σας πατάει το κουδούνι, βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα έχει βγει.

Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές.

Επιβραβεύστε

Κάθε φορά που το κουτάβι σας κατουράει σε ένα κατάλληλο μέρος ή σε μια βόλτα, επιβραβεύστε το με μια λιχουδιά. Θα συνδέσει αυτή την ενέργεια με κάτι θετικό και θα ξέρει πότε και πού πρέπει να κατουράει.Κρατήστε τις λιχουδιές του σε μια τσάντα γρήγορης πρόσβασης.

Τροφή και νερό

Ένα καλοταϊσμένο και καλά ποτισμένο κουτάβι είναι υγιές. Οι συνήθειες διατροφής και νερού επηρεάζουν άμεσα τις ανάγκες του για τουαλέτα. Είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

Τα σκυλιά χωνεύουν την τροφή πιο γρήγορα από ό,τι εμείς. Αν το κουτάβι σας πίνει πολύ νερό πριν τον ύπνο, σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη τάση να ουρεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι βόλτες τουαλέτας θα πρέπει να γίνονται πιο κοντά στις ώρες φαγητού του κουταβιού.Το είδος της τροφής είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Η ωμή τροφή χωνεύεται γρήγορα, ενώ η κροκέτα είναι πιο αργή.

Αυτές είναι μερικές μόνο συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε σωστά το κουτάβι σας στην τουαλέτα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top