Leonberger: Μια γιγάντια Γερμανική φυλή, Ανάγκες, Χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα για την υγεία

Leonberger

Το Leonberger είναι ένας αξιόπιστος και πιστός σκύλος. Μάλιστα, το Leonberger  μπορεί να γίνει και εξαιρετικός σκύλος διάσωσης στο το νερό . Είναι ικανοί και εκπαιδευμένοι να πηδάνε από ελικόπτερα στα ύδατα για να σώζουν ανθρώπους.

Leonberger, όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την φυλή

Τύπος: Σκύλος εργασίας
Βάρος: 45 με 77 κιλά
Ύψος: 64 με 80 εκατοστά
Οικογένεια: Mastiff
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1900
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Leonberger

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Leonberger

Το Leonberger είναι ένα σκυλί με μεγάλο μέγεθος και μυώδες σώμα. Είναι ένας σκύλος εργασίας, κατάλληλο για τον σκοπό που εκτράφηκε, δηλαδή να είναι ένας ικανός σκύλος για το αγρόκτημα. Η φυλή είναι ισχυρή, με μεσαία ως βαριά δομή και είναι ελαφρώς μακρύτερη από ότι φυλή.
Τα αρσενικά σκυλιά Leonberger θυμίζουν λιοντάρι εξαιτίας της χαίτης γύρω από το λαιμό και το στήθος.
Η ράτσα διαθέτει διπλό τρίχωμα, μεσαίο ή μακρύ μέγεθος, ίσιο επί το πλείστον. Το υπόστρωμα είναι μαλακό και πυκνό και το περίγραμμα του είναι πάντα αναγνωρίσιμο. Τα συνήθη χρώματα της φυλής είναι κίτρινο – καφέ, κόκκινο – καφέ με μαύρα στοιχεία τόσο στο πρόσωπο όσο και στο τρίχωμα. Η κίνησή του είναι ελαφριά και χαριτωμένη. Το Leonberger έχει ένα ισχυρό, αβίαστο βάδισμα και διανύει μια καλή απόσταση.
Το σίγουρο ταπεραμέντο μαζί με την υπακοή και την επαγρύπνηση είναι απαραίτητο για τον ρόλο του σκύλου ως οικογενειακός σύντροφος.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Leonberger

• Επίπεδο ενέργειας 2/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 4/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 4/5
• Εγρήγορση 4/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 4/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 4/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 4/5
• Φωνητικότητα 5/5

σκύλοι

Η ιστορία της ράτσας

Οι Leonbergers προέρχονται από τη γερμανική πόλη Leonberg, όπου και εκτράφηκαν περίπου στις αρχές του 1830, για να μοιάζουν με το λιοντάρι στην κορυφή της πόλης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Heinreich Essig, ήταν κτηνοτρόφος σκύλων και λέγεται ότι διασταύρωσε ένα Landseer Newfoundland με ένα «Barry» (πρόδρομος του Αγίου Bernard) και στη συνέχεια τα Μεγάλα Πυρηναία. Αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητήθηκε καθώς υπάρχουν μερικές περιγραφές στην Αυστρία από το 1585 όπου παρουσιάζουν πανομοιότυπα σκυλιά με τον σκύλο Λεονμπέργκ.
Επιπλέον, οι σύγχρονοι γενετιστές λένε ότι χρειάζονται να διασταυρωθούν περισσότερες φυλές από αυτές τις τρεις για να παράγουν τα χαρακτηριστικά που παρατηρήθηκαν στον πρώιμο σκύλο Leonberger. Ανεξάρτητα, ο Essig ήταν ένας μεγάλος υποστηρικτής της φυλής και την προώθησε σε πολλές βασιλικές οικογένειες. Ο λαός αγαπούσε την φυλή και την χρησιμοποιούσε ως σκύλο εργασίας σε αγροκτήματα αλλά και ως σκυλιά παρακολούθησης. Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, η φυλή έγινε πολύ δημοφιλής και η χρηματική αξία της ήταν πολλή μεγάλη, κυρίως γιατί ο δημιουργός της φυλής τους έδωσε την φήμη που χρειαζόντουσαν. Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, το ισχυρό Leonberger τραβούσε καροτσάκια πυρομαχικών. Μόνο πέντε Leonbergers επέζησαν από αυτόν τον πόλεμο. Επίσης, μόνο οκτώ Leonbergers επέζησαν του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Τα σημερινά σκυλιά της φυλής είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας μιας ομάδας Γερμανών κτηνοτρόφων για να τα σώσουν το 1945.

Τώρα η φυλή είναι δημοφιλής στην Ευρώπη, αν και εξακολουθεί να είναι αρκετά ασυνήθιστο στην Αμερική. Ο πρώτος σκύλος Leonberger ήρθε στην Αμερική το 1971. Το 2010 ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος αναγνώρισε την φυλή και η δημοτικότητά του αυξήθηκε.

Leonberger

Υγεία και πιθανά προβλήματα

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD
• Μικρές ανησυχίες: δυσπλασία αγκώνα, γαστρική στρέψη, οστεοσάρκωμα
• Περιστασιακές καταστάσεις: εντροπία, έκτροπιο, πολυνευροπάθεια
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι, DNA για πολυνευροπάθεια
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 8-11 χρόνια

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Είναι ομαλοί και ευπροσάρμοστοι σύντροφοι. Είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες τους και εκπαιδεύονται πολύ εύκολα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση από την κουταβική ηλικία. Είναι επίσης πολύ φιλικά προς τους ξένους και είναι καλοί φύλακες. Συνήθως τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια και σκύλους, αν και ορισμένα μπορεί να είναι πιεστικά ή να προσπαθούν να κυριαρχήσουν σε άλλα σκυλιά. Σε εσωτερικούς χώρους είναι ήσυχα αλλά και καλοί υπερασπιστές.

Χαρακτηριστικά φυλής

Το Leonberger είναι πιο αθλητικό και ευκίνητο από άλλες γιγαντιαίες φυλές. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλα για τζόκινγκ. Λατρεύουν τους καθημερινούς περιπάτους και τις πεζοπορίες με χαλαρό ρυθμό. Είναι επίσης άριστοι σκύλοι υπηρεσιών, που τραβούν άμαξες, κολυμπούν, ψάχνουν και σώζουν ζωές. Λόγω του πυκνού τους τριχώματος, χρειάζονται βούρτσισμα αρκετές φορές την εβδομάδα και καθημερινά κατά την περίοδο της λίπανσης. Το παχύ τρίχωμα τα βοηθά επίσης να αντέχουν και να απολαμβάνουν τον κρύο καιρό.

Leonberger

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr