Löwchen: Ο μικρός σκύλος – λιοντάρι, Χαρακτήρας, προσωπικότητα, ανάγκες και υγεία, Όλα τα χρήσιμα για την φυλή

Χρήσιμα

Το Löwchen είναι ένα μικρό σε μέγεθος σκυλάκι που φτάνει μέχρι και 8 κιλά. Είναι πιο μακρύ από ότι ψηλό και έχει ισχυρό, ανθεκτικό σωματότυπο. Το βάσιμά του είναι αβίαστο σε καλή απόσταση και καθοδήγηση. Ο σκύλος αυτός επίσης κουνά την ουρά και το κεφάλι με περηφάνεια.

Löwchen, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

Τύπος: Μη αθλητικά
Βάρος: 3.5 με 8 κιλά
Ύψος: 30 με 35 εκατοστά
Οικογένεια: Water Dog, Barbichon
Καταγωγή: Γαλλία, Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1500
Άλλα ονόματα: Little Lion Dog – Μικρός σκύλος λιοντάρι

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Löwchen

Το Löwchen έχει ένα σχετικά κοντό, φαρδύ άνω κρανίο και ρύγχος, και η έκφραση του σκύλου είναι άγρυπνη, φωτεινή και ζωντανή.
Το τοίχωμά του είναι πυκνό και μακρύ, μέτρια μαλακό με ελαφρύ ως μέτρια κυματιστό. Τα συνήθη χρώματά του είναι μαύρο, μαύρο με πυρόξανθο, κρεμ, μπλε, σοκολατί και μαύρο με ασημί. Συνήθως το κουρεύουν με τέτοιο στυλ που θυμίζει λιοντάρι.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Löwchen

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 1/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 4/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 4/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 4/5

Η ιστορία της ράτσας Löwchen

Το Löwchen (προφέρεται Lerv-chun ή αλλιώς στα ελληνικά Λέβχεν) σημαίνει “Little Lion Dog” και στη Γαλλία η φυλή είναι γνωστή ως Le Petit Chien Lion.
Αυτή η φυλή έχει κοινές ρίζες με την οικογένεια Bichon, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Bichon Frise και το Havanese. Την καταγωγή της φυλής έχουν διεκδικήσει η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία.
Ο ακριβής χρόνος και τόπος προέλευσης δεν είναι σαφής αλλά σκυλάκι που έμοιαζαν με Λέβχεν έχουν εντοπιστεί σε Γερμανικά έργα τέχνης του 16ου αιώνα – έφεραν και αυτά την χαίτη που μοιάζει σαν λιοντάρι.
Για να δημιουργηθεί η παραδοσιακή εμφάνιση λιονταριού, το παλτό κόβεται κοντά από την τελευταία πλευρά και περιλαμβάνει το οπίσθιο τετράγωνο μέχρι την άρθρωση .Το τρίχωμα στα πόδια επίσης κόβεται και η μισή ουρά όπου μένει μόνο το λοφίο στην άκρη.
Στη δεκαετία του 1960, οι αριθμοί της φυλής μειώθηκαν με επικίνδυνους ρυθμούς.
Μέσα από τις προσπάθειες δύο κτηνοτρόφων, αρκετά σκυλιά από τη Γερμανία μεταφέρθηκαν στη Βρετανία.
Εξαιτίας του μικρού αριθμού σκύλων η φυλή διασταυρώθηκε εκτενώς με άλλα σκυλιά και αποτέλεσαν την βάση της ράτσα για Βρετανία και Αμερική. Το Λέβχεν αναγνωρίστηκε από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο το 1996 και έγινε δεκτό στην μη αθλητική ομάδα του ομίλου το 1999.

Υγεία και πιθανά προβλήματα

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: επιγονατίδα
• Περιστασιακές καταστάσεις: καταρράκτης, PRA
• Προτεινόμενες εξετάσεις: γόνατο, μάτι, ισχίο
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 13–15 χρόνια

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Ο Löwchen είναι ένας τολμηρός, στοργικός και δραστήριος σκύλος. Στην πραγματικότητα, συνδυάζει ένα παιχνιδιάρικο ταμπεραμέντο με την ήρεμη φύση ενός συντρόφου. Αυτό τον καθιστά τον ιδανικό τετράποδο φίλο για ήσυχα σπίτια. Αυτή η ράτσα προσπαθεί να σας ευχαριστήσει και ανταποκρίνεται στις εντολές. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση από την κουταβική ηλικία, μπορούν να γίνουν πιστά σκυλιά. Ορισμένα μπορεί να γαβγίζουν και να σκάβουν στον κήπο.

Περιεχόμενο και χαρακτηριστικά της φυλής Löwchen

Αυτή η φυλή μπορεί να είναι ευτυχισμένη με καθημερινές σύντομες βόλτες και ενεργά παιχνίδια. Η έντονη σωματική δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι σημαντικό να μην παραμελείται η πνευματική διέγερση. Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται ή να χτενίζεται κάθε δύο ημέρες. Ένα κούρεμα για τη διατήρηση του παραδοσιακού κουρέματος του λιονταριού θα πρέπει να γίνεται κάθε δύο μήνες. Ορισμένοι ιδιοκτήτες προτιμούν να διατηρούν μια πιο κουταβίσια εμφάνιση με το κατάλληλο κούρεμα.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν καλά τη φυλή, τα σκυλιά έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να αναζητήσετε δωρεά ή υιοθετημένα κουτάβια στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top