Mastiff: Μεσαιωνικός σκύλος αρένας, Ανάγκες, χαρακτήρας, προβλήματα και ιστορία – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Τα Mastiff είναι ήρεμα, χαλαρά και ευγενικά σκυλιά. Είναι καλοκάγαθα κατοικίδια, αλλά το μεγάλο τους μέγεθος σημαίνει ότι καταλαμβάνουν πολύ χώρο για να απλωθούν και να κινηθούν.

Mastiff, όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την φυλή

Τύπος: σκύλος εργασίας

Βάρος:  80 με 86 κιλά

Ύψος: 69 με 76 εκατοστά

Οικογένεια: Livestock dog/ σκύλος κτηνοτροφίας, Sheepdog, Mastiff

Καταγωγή: Αγγλία

Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια

Άλλα ονόματα: English Mastiff

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Mastiff:

Το Μαστίφ έχει βαριά οστά και ισχυρό μυϊκό σώμα, είναι επίσης πιο μακρύ από ότι ψηλό. η μεγάλη του δύναμη συνδυάζεται με τη εξαιρετική αντοχή του. Το βάδισμά του επίσης είναι δυναμικό και έχει καλή καθοδήγηση.

Το παλτό του είναι διπλό: αποτελείτε από ένα πυκνό υπόστρωμα και ένα ίσιο, χοντρό εξωτερικό τρίχωμα που είναι μικρό σε μέγεθος. Τα συνήθη χρώματά του είναι: στικτό (μοτίβο), κρεμ – βερικοκί κα καστανοκίτρινο. Η έκφρασή του είναι έντονη, άγρυπνη αλλά γενικά ευγενική. Η γενική εντύπωση που αποπνέει το Μαστίφ είναι μεγαλείο και αξιοπρέπεια.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Mastiff

 • Επίπεδο ενέργειας 1/5
 • Απαιτήσεις άσκησης 2/5
 • Παιχνίδι 1/5
 • Αγάπη 4/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 4/5
 • Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
 • Εγρήγορση 4/5
 • Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
 • Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
 • Ευαισθησία στην ζέστη 4/5
 • Φωνητικότητα 5/5

Η ιστορία της ράτσας Mastiff

Τ ο Mastiff είναι η πρωτότυπη φυλή της αρχαίας ομάδας σκύλων Mastiff. Η οικογένεια Μαστίφ συσχετίζεται με τον σκύλο Μαστίφ και αυτό καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της ιστορίας της φυλής. Θεωρείται ότι ο σκύλος είναι νεότερος και πιο πρόσφατος σε χρονολογία από την παλιά οικογένεια Μαστίφ.

Μέχρι την εποχή του Καίσαρα, οι Μαστίφ είχαν χρησιμοποιηθεί ως πολεμικοί σκύλοι και μονομάχοι. Στα μεσαιωνικά χρόνια, χρησιμοποιήθηκαν ως σκύλοι φύλαξης και σκύλοι κυνηγιού και έγιναν τόσο διαδεδομένοι άρα και συνηθισμένοι σαν ράτσα. Η Κούμπλα Χαν λέγεται ότι έχει κρατήσει 5.000 Μαστίφ για κυνήγι τη δεκαετία του 1200. Αργότερα τα σκυλιά Μαστίφ μπήκαν στις αρένες μάχης σκύλων και έγιναν δολώματα αρκούδων και ταύρων. Ακόμα και όταν αυτά τα σκληρά αθλήματα απαγορεύτηκαν στην Αγγλία το 1835, συνέχισαν να είναι δημοφιλή.

Τα σύγχρονα Μαστίφ είναι απόγονοι αυτών των μάχιμων σκύλων αλλά και των σκύλων Μαστίφ ευγενών με τον πιο γνωστό τον Sir Peers Legh. Όταν ο Sir Legh τραυματίστηκε στη μάχη του Agincourt, ο Mastiff του στάθηκε πάνω του και τον προστάτευε για πολλές ώρες στη μάχη. Ο Sir Legh πέθανε μετά από μερικές ώρες και το Μαστίφ επέστρεψε στο σπίτι το οποίο ήταν το ίδρυμα των Last Hall Mastiffs.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο Μαστίφ έφτασαν στην Αμερική στο Mayflower, αλλά η τεκμηριωμένη είσοδος της φυλής στην Αμερική δεν ήταν ξεκάθαρη μέχρι τα τέλη του 1800. Η φυλή είχε σχεδόν αποδεκατιστεί στην Αγγλία μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αρκετά Μαστίφ που είχαν φτάσει στην Αμερική έγιναν η βάση εκτροφής και ανάπτυξης της φυλής. Από τότε η φυλή βρίσκεται στις πρώτες θέσεις δημοτικότητας.

Υγεία και πιθανά προβλήματα

 • Σημαντικές ανησυχίες: CHD, γαστρική στρέψη
 • Μικρές ανησυχίες: δυσπλασία αγκώνα, οστεοσάρκωμα, κυστινουρία
 • Περιστασιακές καταστάσεις: καρδιομυοπάθεια, αλλεργίες, κολπική υπερπλασία, ρήξη του συνδέσμου, υποθυρεοειδισμός, OCD, εντροπία, PRA, PPM
 • Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνας, μάτι, καρδιακή, (κυστινουρία), θυρεοειδής, DNA για PRA
 • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Mastiff: 9-11 χρόνια

Σημείωση: η παχυσαρκία μπορεί να είναι ένα πρόβλημα της ράτσας

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα Μαστίφ λέγεται ότι είναι πολύ πιστά και αφοσιωμένα στις οικογένειές τους. Φυσικά, η ήρεμη φύση τους τα κάνει καλά με τα παιδιά, αλλά τα μικρά παιδιά θα πρέπει να επιβλέπονται όταν αλληλοεπιδρούν με αυτά τα σκυλιά. Τέλος, όπως συμβαίνει με κάθε ράτσα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση πρέπει να ξεκινούν από κουτάβι και να περιλαμβάνουν πάντα θετική ενίσχυση.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της ράτσας Μαστίφ

Τα ώριμα Μαστίφ δεν χρειάζονται ιδιαίτερη άσκηση. Η καθημερινή άσκηση είναι χαμηλή και αρκεί ένας περίπατος ή ένα ευχάριστο παιχνίδι στον κήπο. Τα Μαστίφ είναι επιρρεπή στην υπερβολική σιελόρροια (σιελογόνωση).

Το τρίχωμά τους δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση και η ελάχιστη συντήρηση είναι επαρκής. Τέλος, στο Μαστίφ δεν αρέσει ο ζεστός καιρός, οπότε θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν καλά τη φυλή, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ζητήστε συμβουλές για υιοθεσία. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που έχουν μεταφερθεί και είναι διαθέσιμα για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας .

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top