Μαύρες γάτες: Σπάμε την γρουσουζιά – Ιστορία, Φυλές και η θετική πλευρά του σπάνιου χνουδωτού φίλου

by Έφη Αθανασίου
μαύρη γάτα

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο μαγευτικές και εντυπωσιακές είναι οι μαύρες γάτες. Και ενώ το μόνο που γνωρίζουμε για εκείνες είναι ότι φέρνουν γρουσουζιά, υπάρχουν μερικά facts που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

Οι περίεργες μαύρες γάτες θέλουν να τις γνωρίσεις… λίγο καλύτερα και ίσως αλλάξεις τη γνώμη σου για αυτές.

Το τρίχωμα τους γίνεται γκρι με το χρόνο

Όπως ακριβώς κι εμείς! Με τα χρόνια, το τρίχωμα μιας μαύρης γάτας αρχίζει να δείχνει γκρι ή ακόμη και λευκό. Γηρατειά; Αυτό προκαλείται από την απώλεια χρωματισμού στο θυλάκιο των τριχών, κάτι που συμβαίνει και στους ανθρώπους. Είναι δηλαδή… αναπόφευκτο!

Σε κάποιους πολιτισμούς φέρνει τύχη

Μπορεί για εμάς να είναι γρουσουζιά, αλλά σε άλλες κουλτούρες θεωρούνται σημάδια καλής τύχης. Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία αν ένας single άνθρωπος έχει μια μαύρη γάτα, μπορεί να προσελκύσει έναν σύντροφο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Animal Foundation, ο μύθος λέει πως οι σύζυγοι των ψαράδων είχαν μια μαύρη γάτα στο σπίτι, καθώς θεωρούσαν πως αυτό τους βοηθούσε να επιστρέψουν στο σπίτι οι ψαράδες ασφαλείς.

Υιοθετεί κάποιος μαύρη γάτα;

Θα εκπλεγείς! Οι περισσότεροι θεωρούν πως δύσκολα κάποιος θα υιοθετήσει μια μαύρη γάτα λόγω της… spooky φύσης τους. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει καθώς έρευνες έχουν δείξει πως 31% μαύρες γάτες υιοθετούνται!

Είναι σημαντικό να ξέρουμε από που περνάει μια μαύρη γάτα

Δηλαδή; Στη Γερμανία, αν μια γάτα περάσει από μπροστά σου από τα δεξιά προς τα αριστερά, πρόκειται για ένα κακό οιωνό. Αν, όμως, περάσει από τα αριστερά στα δεξιά είναι ένα καλό σημάδι.

Οι Πειρατές θεωρούσαν πως μια μαύρη γάτα που έρχεται προς το μέρος σου είναι κακή τύχη, αλλά αν έφευγε από κοντά σου ήταν καλό σημάδι.

Οι μαύρες γάτες και τα κακά λόγια για εκείνες

Τελικά είναι λιγάκι αδικημένες! Υπάρχουν χιλιάδες δεισιδαιμονίες για τις μαύρες γάτες. Θέλεις να μάθεις το αγαπημένο μας; Είναι δείγμα καλής τύχης να βρεις μια λευκή τρίχα σε μια μαύρη γάτα κι αν δεις στον ύπνο σου μαύρη γάτα σημαίνει ότι είσαι τυχερός.

Δεν έχουν μόνο μια ράτσα οι μαύρες γάτες

Μπορεί στα δικά σου μάτια να είναι όλες… ίδιες, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυλές. Σύμφωνα με το Cat Fanciers’ Association υπάρχουν 19 ξεχωριστά είδη γάτας που ανήκουν σε διαφορετική ράτσα.

Τώρα… βρες τις διαφορές!

Είναι ικανές να σε κάνουν πλούσιο

Στη Σκωτία, λένε πως αν μια μαύρη γάτα εμφανιστεί στη βεράντα ή στην πόρτα σου, θα σου φέρει χρήματα!

Πάντως, προσωπικά έχω δει μια μαύρη γάτα στην πόρτα μου που δεν λέει να φύγει κι έχουμε γίνει φίλες… αλλά το Τζόκερ ακόμη δεν το έχω κερδίσει. Χμμμμ….

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr