Με ποιόν τρόπο σε προστατεύει ο σκύλος σου;

Χρήσιμα

Πού θα ήμασταν χωρίς τους σκύλους που εργάζονται μέρα και νύχτα για να μας προστατεύουν, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε έναν ασφαλέστερο κόσμο;

Οι σκύλοι ανέκαθεν μας κρατούσαν ασφαλείς

Πού θα ήμασταν χωρίς τα σκυλιά που εργάζονται μέρα και νύχτα για να μας προστατεύουν, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε έναν ασφαλέστερο κόσμο; Καθώς διαβάζετε αυτό το κείμενο, υπάρχουν σκύλοι που μυρίζουν αποσκευές στα αεροδρόμια, ανιχνεύουν λαθραία ναρκωτικά και εκρηκτικά στα σύνορά μας, εντοπίζουν επικίνδυνους εγκληματίες και πολεμούν στο πλευρό των στρατιωτών σε πολέμους.

Κάθε φορά που η ανθρώπινη ικανότητα και η τεχνολογία φτάνουν στα όριά τους για να μας προστατεύσουν, ο πιστός σκύλος αναλαμβάνει, με μύτη που μυρίζει και τεντωμένα αυτιά, να αναλάβει τη δουλειά.

Οι σκύλοι μας προστατεύουν από την αρχαιότητα, και η σχέση αυτή γίνεται όλο και πιο δυνατή. Ίσως έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε, ότι πραγματικά δεν υπάρχει υποκατάστατο για την προστασία του πιστού και ταλαντούχου σκύλου. Ανεξάρτητα από το πόσο εκπληκτική και ευαίσθητη έχει γίνει η τεχνολογία μας για την ανίχνευση βλαβερών ουσιών, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, με την απίστευτη όσφρησή του, μπορεί να είναι ταχύτερος, φθηνότερος και ακριβέστερος. (Και, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε, πιο ευχάριστο να δουλεύεις μαζί του από έναν σαρωτή).

Όσο σπουδαίες και αν είναι οι στρατιωτικές στρατηγικές, οι άμυνες και ο εξοπλισμός μας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν σκύλο για την προειδοποίηση των στρατιωτών για τον κίνδυνο και την τόνωση του ηθικού. Οι σκύλοι έχουν χρησιμεύσει ως φρουροί, σκύλοι ανιχνευτές ή περιπολίες, φρουροί, ακόμη και αγγελιοφόροι σε πολέμους. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκπαιδεύτηκαν πάνω από 10.000 σκύλοι. Οι απίστευτες αισθήσεις της ακοής και της όσφρησής τους έσωσαν πολλές μονάδες από αιφνιδιαστικές ενέδρες, καθώς είναι δύσκολο να πλησιάσει κανείς κρυφά τους σκύλους φρουρούς που έχουν καθήκον. Οι σκύλοι αγγελιοφόροι μετέφεραν πληροφορίες σιωπηλά, εκπαιδευμένοι να καλύπτονται καθώς ταξίδευαν από τον έναν χειριστή στον άλλο.

Οι σκύλοι στρατιώτες: Υπηρετούν στο πλευρό των στρατιωτών

Σήμερα, οι σκύλοι πολεμούν μαζί με τους στρατιώτες των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και έχουν τη σημαντική αποστολή να ανιχνεύουν ανθρώπους και όπλα πριν οι στρατιώτες εισέλθουν σε μια περιοχή ή ένα κτίριο. Ο στρατός μας καταβάλλει πλέον μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των σκύλων που προστατεύουν τους στρατιώτες μας, εξοπλίζοντάς τους με αλεξίσφαιρα γιλέκα και “doggles” για τα μάτια τους.

Όπως και οι χειριστές τους, οι σκύλοι εργάζονται 13 – 14 ώρες την ημέρα μέσα στην καυτή ζέστη και τις αμμοθύελλες, ανιχνεύοντας οχήματα για εκρηκτικά, ελέγχοντας πλήθη ή άτομα, φυλάσσοντας τη βάση και περιπολώντας. Φυσικά, τους δίνονται πολλά διαλείμματα, νερό, περίοδοι δροσιάς και πολλή αγάπη και στοργή από τους χειριστές τους, οι οποίοι θεωρούν τα σκυλιά τους πραγματικούς συνεργάτες στην υπηρεσία.

Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ γιατί οι σκύλοι, ως είδος, ανέλαβαν το ρόλο της προστασίας των ανθρώπων, αλλά είμαστε όλοι καλύτερα εξαιτίας τους. Από την αρχαιότητα, οι σκύλοι φρουρούσαν τα ζώα μας, πρόσεχαν την περιουσία μας, μας προειδοποιούσαν για κινδύνους και προστάτευαν τις οικογένειές μας συχνά χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση. Και τα κάνουν όλα αυτά για τίποτα περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι, μια μπουκιά κροκέτας και έναν έπαινο. Καλά σκυλιά!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top