Miniature Bull Terrier: Μικρό σώμα, εξαιρετική δύναμη, Επισκόπηση φυλής – Χαρακτήρας, ανάγκες και προσωπικότητα, Όλα τα χρήσιμα

Miniature Bull Terrier

Το Miniature Bull Terrier είναι μια μικρότερη έκδοση του Bull Terrier. Αυτή η φυλή έχει τετράγωνο σώμα και μεγάλα, αλλά όχι παχιά οστά. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το μεγαλύτερο Bull Terrier, δηλαδή ισχυρά οστά και δυνατή σιαγόνα.

Miniature Bull Terrier, όλα όσα θες να ξέρεις για την μικρότερη εκδοχή του Bull Terrier

Τύπος: Τεριέ
Βάρος: 11 με 14 κιλά
Ύψος: 25 με 35 εκατοστά
Οικογένεια: Terrier, Mastiff, Bull
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Miniature Bull Terrier

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Miniature Bull Terrier

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 2/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 3/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 1/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

Miniature Bull Terrier

Υγεία και άλλα προβλήματα της φυλής

• Σημαντικές ανησυχίες: κώφωση
• Μικρές ανησυχίες: γλαύκωμα, εκκένωση φακών
• Περιστασιακές καταστάσεις: νεφρική νόσος
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ακοή, μάτια, καρδιακά, νεφρά
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Miniature Bull Terrier : 11–14 χρόνια

Miniature Bull Terrier

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Miniature Bull Terrier

Το βάδισμά του είναι ομαλό και ελαφρύ. Το δέρμα του είναι πυκνό και το τρίχωμά του είναι κοντό, επίπεδο και σκληρό. Το τρίχωμά του δεν απαιτεί πολύπλοκη περιποίηση και χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερη περιποίηση.Συνήθη χρώματα είναι το μαύρο, το μαύρο και το κόκκινο, το καστανό, το τρίχρωμο, το λευκό και το κόκκινο. Το πρόσωπο δείχνει ισχυρή θέληση, αλλά η καρδιά του είναι σαν μικρός αρτίστας.

Ποια είναι η ιστορία του Μίνι Μπουλ Τεριέ;

Το Μίνι Μπουλ Τεριέ είναι μια φυλή που κατάγεται απευθείας από το Μπουλ Τεριέ και επομένως μοιράζεται κοινή ιστορία με το Μπουλ Τεριέ. Τα πρώτα Μπουλ Τεριέ εκτράφηκαν σε διάφορα μεγέθη και βάρη, δίνοντας αφορμή για τη δημιουργία πολλών διαφορετικών φυλών και υποφυλών, όπως το Μπουλντόγκ, το Λευκό Αγγλικό Τεριέ και το Μαύρο και Στικτό Τεριέ.
Τα μικρότερα Bull Terrier  ανήκουν σε μεγαλύτερες φυλές και οικογένειες και μπορεί να ζυγίζουν μόλις 8,5 κιλά (7 λίβρες). Αυτά τα μικρά λευκά μπουλ τεριέ ονομάζονταν κάποτε τεριέ κάλυψης. Ωστόσο, το ενδιαφέρον και η δημοτικότητα των μεγαλύτερων μπουλ τεριέ είναι μεγάλο.
Το 1939 το μίνι μπουλ τεριέ αναγνωρίστηκε από την Αγγλική Λέσχη Κένελ, αλλά η φυλή δεν καθιερώθηκε ποτέ. Το 1991, η φυλή αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ. Αν και πρόκειται για μια ασυνήθιστη φυλή, ελπίζεται ότι ο σκύλος αυτός θα αποκτήσει την ίδια δημοτικότητα και εύνοια με τις μεγαλύτερες φυλές.

Η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα της φυλής Miniature Bull Terrier

Όπως και τα μεγαλύτερα Mπουλ Tεριέ, το Μίνι Μπουλ Τεριέ είναι δραστήριο, σκανταλιάρικο, παιχνιδιάρικο και κωμικό.
Παρά το μικρό τους μέγεθος, είναι δυνατά σκυλιά. Τα Mινι Mπουλ Tεριέ είναι εξίσου ανθεκτικά με τα μεγαλύτερα μπουλ τεριέ και μπορούν να το αποδείξουν. Είναι επίσης εξαιρετικά πιστά και αφοσιωμένα σκυλιά. Μπορούν να αποτελέσουν έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο σύντροφο για κάθε ιδιοκτήτη. Είναι πεισματάρικα και ανεξάρτητα σκυλιά, γι’ αυτό η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινά από την κουταβική ηλικία. Όπως με κάθε σκύλο, η εκπαίδευση πρέπει να είναι ομαλή και σταθερή και να συνοδεύεται πάντα από θετική ενίσχυση. Τα Miniature Bull Terrier αγαπούν να εξερευνούν και να παίζουν. Τους αρέσει επίσης να σκάβουν και χρειάζονται άφθονη άσκηση.
Το Miniature Bull Terrier δεν απαιτεί πολλή καθημερινή άσκηση. Χρειάζονται έναν μέτριο καθημερινό περίπατο ή ένα ασφαλές μέρος για να περπατούν και να παίζουν. Αυτή η ράτσα μπορεί να αποτελέσει έναν καλό σύντροφο σε διαμερίσματα και για τους τακτικούς κατοίκους της πόλης. Επιπλέον, η φροντίδα της γούνας είναι ελάχιστη.

σκύλος

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr