Miniature Poodle:Μικρός και αξιολάτρευτος, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτηριστικά και ιστορία, Όλα όσα θες να ξέρεις

Χρήσιμα

Το Miniature Poodle είναι ένα ζωντανό σκυλάκι, φιλικό, παιχνιδιάρικο, ανυπόμονο, έξυπνο, θέλει να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του και υπάκουο. Με όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά της φυλής δεν μας φαίνεται παράξενο που έχει παραμείνει αρκετά δημοφιλές σκυλί όλα αυτά τα χρόνια.

Miniature Poodle, όλα όσα θες να ξέρεις για την φυλή

Τύπος: μη αθλητικός σκύλος
Βάρος: 5 με 8 κιλά
Ύψος: 25 με 38 εκατοστά
Οικογένεια: Water Dog – σκύλος νερού
Καταγωγή: Γερμανία, Κεντρική Ευρώπη
Ημερομηνία καταγωγής: 1500
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Miniature Poodle

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 4/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 5/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 5/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα Miniature Poodle

Είναι ευαίσθητα και τείνουν να αφιερώνονται μόνο σε ένα άτομο, και είναι επίσης φιλικά και με τους αγνώστους.
Η φυλή είναι καλή με τα παιδιά, άλλα κατοικίδια του σπιτιού και σκύλους. Μερικά τείνουν να γαβγίζουν πολύ.
Ακόμα και για το Miniature Poodle η εκπαίδευση από κουτάβι διαδραματίζει καίριο ρόλο για τη συμπεριφορά και τη υπακοή του τετράποδου συντρόφου σας.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Miniature Poodle

Το Miniature Poodle είναι ένα σκυλάκι που δένεται με το αφεντικό του και γενικά χρειάζονται πολλή αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους. Επίσης, χρειάζονται ψυχική διέγερση και καθημερινή σωματική άσκηση και εκτόνωση. Οι καθημερινές του ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με παιχνίδια πρόκλησης ή ευελιξίας, σε συνδυασμό με μια βόλτα.
Το στάνταρ Poodle χρειάζονται περισσότερη άσκηση και απολαμβάνουν και το κολύμπι.
Η περιποίηση του τριχώματος του περιλαμβάνει χτένισμα κάθε δεύτερη μέρα ή εβδομαδιαίος για μικρότερα σε μέγεθος παλτά. Τα μαλλιά του στις περιόδους που μαδάει δεν πέφτουν αλλά πιάνονται και μπερδεύονται με το άλλο τρίχωμα κάτι που προκαλεί χαλαρή εάν δεν αφαιρεθούν με το χτένισμα. Το τακτικό κούρεμα μπορεί να είναι μια καλή λύση για την καλή και εύκολη συντήρηση του τριχώματός τους – πρέπει αν γίνεται κάθε 4 ως 6 εβδομάδες.

Υγεία

• Σημαντικές ανησυχίες: PRA, νόσος Legg – Perthes, επιγονατίδα, επιληψία
• Μικρές ανησυχίες: τριχίαση, εντροπία, αθηρία του δακρυϊκού πόρου, καταρράκτης, γλαύκωμα, δυσχημία
• Περιστασιακές καταστάσεις: πέτρες στην ουροδόχο κύστη, εκφυλισμός μεσοσπονδύλιου δίσκου
• Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτι, γόνατο, ισχίο, DNA για PRA
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Miniature Poodle : 13–15 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή Miniature Poodle

Tο Poodle είναι ένας σκύλος τετράγωνου σχήματος με περήφανο βάδισμα και κομψή εμφάνιση. Το μίνι πουντλ είναι μια μικρή ράτσα, που δεν ξεπερνά τα 8 κιλά. Τα συνήθη χρώματα του τριχώματος είναι το γκρι, το λευκό, το μαύρο και το κρεμ.
Το τρίχωμα είναι πυκνό και σγουρό και σχηματίζει ένα στεγανό φράγμα. Το μίνι πουντλ είναι ένας δραστήριος, έξυπνος και κομψός σκύλος που θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό και πιστό σύντροφο για όλους.

Ιστορία της ράτσας Miniature Poodle

Αν και το Poodle είναι γαλλική φυλή, ο πρώτος πρόγονός του, ο σγουρομάλλης σκύλος, γεννήθηκε στην Κεντρική Ασία. Βοηθούσαν στην κτηνοτροφία και εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη.Διάφορα σκυλιά του νερού συνδέονται επίσης με την προέλευσή του. Η πρώτη προσωποποίηση του κανίς μπορεί να ήταν το μπαρμπέτ, ένας σγουρομάλλης σκύλος από τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Ουγγαρία.
Ωστόσο, ήταν η γερμανική επιρροή που επηρέασε το σύγχρονο κανίς. Η λέξη “κανίς” προέρχεται από τη γερμανική λέξη pfudel, που σημαίνει “λακκούβα” ή “πιτσιλιά”, αντανακλώντας πιθανώς την αντοχή του σκύλου στο νερό.
Στη Γαλλία ονομάζονταν “caniche” και “sian canard”, και οι δύο λέξεις αναφέρονται στην κυνηγετική τους ικανότητα να πιάνουν πάπιες.
Τα Miniature Poodle χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως σκύλοι οδηγοί και στρατιωτικοί σκύλοι.
Το τρίχωμα του κανίς ήταν κοντό για να μπορεί να κολυμπάει άνετα. Οι τρίχες του έμεναν στο στήθος του για να το κρατούν ζεστό στο κρύο νερό.
Ορισμένοι πίστευαν ότι οι τρίχες στα πόδια και την ουρά ήταν για προστασία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ήταν απλώς ένα διακοσμητικό χτένισμα που δημιουργήθηκε κατά τη διαδικασία αναπαραγωγής. Το κανίς έγινε ο κομψός σκύλος των fashionistas της εποχής. Αγαπήθηκε από τη γαλλική αριστοκρατία και τελικά έγινε ο εθνικός σκύλος της Γαλλίας. Τα κανίς άρχισαν να αποκτούν δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1800. Τα πρώτα κανίς εμφανίστηκαν με τραχύ, μακρύ τρίχωμα. Ωστόσο, ήταν δύσκολα στη φροντίδα τους και στις αρχές της δεκαετίας του 1900 η μόδα γι’ αυτά είχε ατονήσει.
Ταυτόχρονα, η δημοτικότητα του κανίς μειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στα τέλη της δεκαετίας του 1920 το κανίς είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, γύρω στο 1920, το κανίς επέστρεψε και για αρκετές δεκαετίες ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με έναν οργανισμό υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι που έχει παραπεμφθεί και είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top