Miniature Schnauzer: Ατρόμητο παρά το μέγεθός του, Ανάγκες, χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και ιστορία – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Miniature Schnauzer αξίζει άξια την δημοφιλέστερη θέση κατοικίδιου της οικογένειας Τεριέ. Έχει πληθώρα καλών χαρακτηριστικών, όπως είναι παιχνιδιάρικο, περίεργο, άγρυπνο, ατρόμητο και φιλικό.

Miniature Schnauzer, όλα όσο θες να ξέρεις για την φυλή

Τύπος: Terrier
Βάρος: 6 με 7 κιλά
Ύψος: 30 με 36 εκατοστά
Οικογένεια: Schnauzer
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Zwergschnauzer

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Miniature Schnauzer:

• Επίπεδο ενέργειας 2/5
• Απαιτήσεις άσκησης 2/5
• Παιχνίδι 2/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 3/5

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα Miniature Schnauzer

Είναι ένας εξαιρετικός σκύλος και απολαμβάνει κάθε δραστηριότητα. Σε σχέση με τα στάνταρ, τα μεγαλύτερα Schnauzers είναι λιγότερο κυριαρχικά και μπορούν να ταιριάξουν με τα περισσότερα σκυλιά.
Είναι επίσης καλά με άλλα κατοικίδια ζώα παρόλο που τα ένστικτά τους μπορεί να τα κάνουν να κυνηγήσουν μικρότερα ζωάκια. Συχνά απολαμβάνουν να αλλιλεπιδρούν με τα παιδιά και μερικά μπορεί να γαβγίζουν πολύ.
Το Miniature Schnauzer είναι έξυπνο και μπορεί να είναι πεισματάρης. Η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση του σκύλου σας όταν είναι κουτάβι θα σας βοηθήσει να έχετε μια αρμονική, παντοτινή σχέση αγάπης και αφοσίωσης.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Miniature Schnauzer

Το Miniature Schnauzer είναι μια ενεργητική φυλή και οι ανάγκες του μπορεί να ικανοποιηθούν με μια μέτρια βόλτα με τη χρήση λουριού ή ένα καλό, έντονο παιχνίδι στη αυλή. Το συρμάτινο τρίχωμά τους χρειάζεται χτένισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και επαγγελματική περιποίηση κάθε δύο μήνες. Το κούρεμα και το ψαλίδισμα μπορούν να μαλακώσουν την υφή του τριχώματός του.
Τα συνήθη χρώματά του είναι λευκό, μαύρο, μαύρο με ασημί ή λευκό.

Υγεία και άλλα θέματα

• Σημαντικές ανησυχίες: ουρολιθίαση, PRA
• Μικρές ανησυχίες: σύνδρομο Schnauzer comedo, vWD, myotonia congenita, αλλεργίες
• Περιστασιακές καταστάσεις: καταρράκτης, δυσπλασία του αμφιβληστροειδούς, λοίμωξη από μυκοβακτηρίδια των πτηνών
• Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτι, Δοκιμές DNA για: τύπου Α PRA, vWD και μυοτονία congenita, καρδιακή
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Miniature Schnauzer: 12–14 χρόνια

Ιστορία της φυλής Μίνι Σνάουτσερ

Το Miniature Schnauzer, η μικρότερη και πιο δημοφιλής ράτσα Schnauzer , προήλθε ως ένας μικρός αγροτικός σκύλος στη Γερμανία στα τέλη του 1800. Στην πραγματικότητα, το μίνι σνάουτσερ είναι το μοναδικό τεριέ που δεν προέρχεται από την ευρωπαϊκή φυλή των νησιών. Η εκτροφή του ξεκίνησε με τη διασταύρωση ενός τυπικού Σνάουτσερ με ένα Άφενπιντσερ (και πιθανώς ένα κανίς) για τη δημιουργία ενός μικρού σκύλου που θα μπορούσε να προστατεύει τα σπίτια και τα αγροκτήματα από τα τρωκτικά. Το Σνάουτσερ πήρε το όνομά του από έναν σκύλο με το όνομα Σνάουτσερ, ο οποίος έζησε γύρω στο 1879. Η πρώτη καταγραφή της φυλής χρονολογείται από το 1888. Το Miniature Schnauzer αναγνωρίστηκε ως ξεχωριστή φυλή από το Στάνταρτ Σνάουτσερ στη Γερμανία το 1899.
Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε τη φυλή το 1926, όταν η ονομασία της φυλής ήταν “wire pinscher”. Το μίνι σνάουζερ είναι το μοναδικό σνάουζερ που παραμένει στην ομάδα τεριέ στις ΗΠΑ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται κοινή ομάδα με άλλα σνάουζερ. Το Miniature Schnauzer εμφανίστηκε στις ΗΠΑ νωρίτερα από το Standard και το Giant. Στα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να γίνει η τρίτη πιο δημοφιλής φυλή στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολύ μπροστά από τα άλλα Schnauzer.
Το Miniature Schnauzer συνεχίζει να είναι ένα αγαπημένο οικογενειακό κατοικίδιο με έξυπνη εμφάνιση και εξακολουθεί να είναι αιώνια αγαπημένο.

Λίγες πληροφορίες για το Miniature Schnauzer

Το Miniature Schnauzer είναι ένας μικρός σκύλος τύπου τεριέ με ισχυρό τετράγωνο σώμα. Είναι πολύ γρήγορο και ανθεκτικό και εκτράφηκε για να προστατεύει τα σπίτια και τις περιουσίες από τα τρωκτικά. Το βάδισμά του είναι δυνατό και καλύπτει μεγάλες αποστάσεις.
Το τρίχωμά του είναι διπλής στρώσης, που σημαίνει ότι έχει ένα υπόστρωμα και ένα σκληρό, πιο σκούρο εξωτερικό τρίχωμα. Το τρίχωμα είναι μακρύτερο στα πόδια, τα φρύδια και τη μουσούδα.Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το μακρύ τρίχωμα τους προσδίδουν μια ισχυρή, αποφασιστική έκφραση.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν κάλλιστα τη φυλή, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top