Παιχνίδια με σκύλο: Εκπαίδευση και χαρά, Αναλυτικός οδηγός και οφέλη, Κάντε τον χαρούμενο – Όλα τα χρήσιμα

παιχνίδια με σκύλο

Η εκπαίδευση ενός σκύλου έχει πολλούς σκοπούς, αλλά πέρα από την ικανότητα και τη στοργή, η εκπαίδευση μπορεί να κάνει τον σκύλο σας πιο έξυπνο. Αυτά τα οφέλη μπορούν επίσης να είναι ευχάριστα. Εκτός από τη βασική εκπαίδευση υπακοής, υπάρχουν διασκεδαστικά παιχνίδια για σκύλους. Αυτά μπορεί να είναι διανοητικά διεγερτικά, ψυχαγωγικά ή και τα δύο. Υπάρχουν πολλά έξυπνα και διασκεδαστικά παιχνίδια για σκύλους.
Έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από παιχνίδια και δραστηριότητες που θα ωφελήσουν τον σκύλο σας.

σκύλος

Ποια παιχνίδια πρέπει να κάνετε με το σκύλο σας.

Επαφή με τα μάτια

Μάθετε στο σκύλο σας να κάνει οπτική επαφή. Βάλτε μια λιχουδιά στο μέτωπό του ή πάνω από τα μάτια του και ζητήστε του να τη σηκώσει. Αφαιρέστε σταδιακά τη λιχουδιά και δώστε προφορικά εντολή στο σκύλο σας να σας κοιτάξει. Η εκπαίδευση της οπτικής επαφής όχι μόνο βοηθάει όταν η προσοχή του σκύλου σας αποσπάται, αλλά προκαλεί επίσης την απελευθέρωση ωκυτοκίνης τόσο σε εσάς όσο και στο σκύλο σας. Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη προσκόλλησης μεταξύ γονέων και παιδιών. Οι επιστήμονες την αποκαλούν επίσης “αγκαλιά με τα μάτια”.

Αλλάξτε το πρόγραμμα περιπάτου του σκύλου σας

Αν θέλετε την πλήρη προσοχή του σκύλου σας, δοκιμάστε να αλλάξετε τον τρόπο που περπατάτε. Ξεκινήστε να περπατάτε σε διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι συνήθως κάνετε ή στρίψτε αριστερά όταν ο σκύλος σας έχει συνηθίσει να στρίβει δεξιά. Μπορεί επίσης να θέλετε να βρείτε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος για να περπατήσετε.
Η έκθεση σε νέες εικόνες, μυρωδιές και ήχους μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του σκύλου σας για λίγο, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας προσέξει ή δεν θα σας ακολουθήσει. Βεβαιωθείτε ότι το νέο περιβάλλον είναι ασφαλές και για τα δύο μέρη.

σκύλος και παιχνίδι

Το παιχνίδι “ζεστό και κρύο”

Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει τη λεκτική επικοινωνία. Οι διαφορετικοί τόνοι της φωνής διευκολύνουν το σκύλο σας να βρει τις κρυμμένες λιχουδιές και τα παιχνίδια του. Κρύψτε τη λιχουδιά σε σημείο που να μην είναι ορατή. Όταν ο σκύλος σας απομακρύνεται από τη λιχουδιά, πείτε “κρύο” σε ήρεμο τόνο φωνής. Όταν ο σκύλος σας πλησιάζει, πείτε χαρούμενα “ζεστή”. Αυτό το παιχνίδι αναπτύσσει τις δεξιότητες ακρόασης. Βοηθά επίσης στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης “γλώσσας” που μοιράζεστε εσείς και ο σκύλος σας.

Μάθετε στο σκύλο σας να λύνει προβλήματα

Μάθετε στο σκύλο σας να τραβάει το κορδόνι για να πάρει μια λιχουδιά. Δέστε μια λιχουδιά στο σχοινί. Τοποθετήστε το σχοινί κάτω από τα έπιπλα, ώστε ο σκύλος σας να μην μπορεί να φτάσει τη λιχουδιά με το στόμα ή τις πατούσες του. Ενθαρρύνετε το σκύλο σας να τραβήξει το σχοινί για να πάρει τη λιχουδιά.
Αυτές οι δεξιότητες συλλογισμού είναι απαραίτητες για τη γνωστική διέγερση των σκύλων. Η επιτυχής επίλυση προβλημάτων ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθηση.

Σπιτικά παιχνίδια για σκύλους

Τα DIY παιχνίδια αποτελούνται από υλικά και αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων για να κρύψετε λιχουδιές. Τα δοχεία πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος ή να πηγαίνουν από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο. Τοποθετήστε τα δοχεία το ένα πάνω στο άλλο με τη σειρά και βάλτε μια λιχουδιά στο καθένα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να παρακολουθείτε το σκύλο σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φάει τα πλαστικά κομμάτια. Μπορείτε να βάλετε περισσότερα κομμάτια από κάθε στρώμα για να κάνετε το παιχνίδι πιο δύσκολο.

Τοποθέτηση λιχουδιών σε πλαστικά μπουκάλια

Αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού, ένα μεταλλικό ραβδί και μια ξύλινη βάση: βάλτε σε σειρά τρία πλαστικά μπουκάλια και κάντε μια τρύπα με το μεταλλικό ραβδί. Τοποθετήστε τα μπαστούνια στην ξύλινη βάση- βάλτε λιχουδιές σε δύο από τα τρία μπουκάλια και παρακολουθήστε το σκύλο σας να προσπαθεί να πάρει τις λιχουδιές.

Παιχνίδια με σκύλο: Παζλ

Παρόμοια παιχνίδια και παραλλαγές μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Στόχος του παιχνιδιού είναι να διεγείρετε τη σκέψη του σκύλου σας και να τον κάνετε να φάει τη λιχουδιά. Τέτοια διαδραστικά παιχνίδια βελτιώνουν τη μνήμη του σκύλου και τον μαθαίνουν να συγκεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη εργασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σπιτικά μαθήματα ευκινησίας για σκύλους

Αυτό παρέχει πνευματική και σωματική διέγερση και χαλάρωση για το σκύλο σας. Δημιουργήστε μια διαδρομή εμποδίων από καθημερινά αντικείμενα όπως μια καρέκλα ή ένα σκουπόξυλο και βάλτε τον να πηδήξει πάνω από αυτά. Βεβαιωθείτε ότι υπακούει στις εντολές σας, αλλά με την εκπαίδευση έρχεται και η διασκέδαση.
Αν ο σκύλος σας φαίνεται να διαπρέπει στην ευκινησία, μπορείτε επίσης να τον εκπαιδεύσετε για να συμμετέχει σε αγώνες ευκινησίας.

Παίξτε κρυφτό

Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι για τα παιδιά. Εφόσον έχετε τις κατάλληλες λιχουδιές, ο σκύλος σας μπορεί να απολαύσει και αυτό το παιχνίδι. Ζητήστε από το σκύλο σας να καθίσει ενώ εσείς ψάχνετε το καλύτερο μέρος για να κρυφτείτε. Μόλις κρυφτείτε, ζητήστε από το σκύλο σας να σας αναζητήσει. Τα σκυλιά έχουν πολύ ισχυρή όσφρηση, οπότε θα σας βρουν γρήγορα. Το καλύτερο όμως που έχετε να κάνετε είναι να επαινέσετε το σκύλο σας και να του δώσετε μια λιχουδιά.
Με την πάροδο του χρόνου θα μάθει να βρίσκει μια πιο δύσκολη κρυψώνα.

παιχνίδι με σκύλο

Μάθετε στο σκύλο σας νέα κόλπα

Είτε έχετε κουτάβι είτε μεγαλύτερο σκύλο, το να διδάξετε στο σκύλο σας νέα κόλπα δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά η διαδικασία και τα αποτελέσματα θα σας ικανοποιήσουν και τους δύο.
Μπορεί να χρειαστεί να το δουλέψετε με συνέπεια για ένα χρονικό διάστημα, αλλά η διαδικασία θα αναπτύξει δεξιότητες υπακοής και προσοχής. Το παιχνίδι με τον σκύλο είναι απλό: Απλά καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα, ενθαρρύνετε το σκύλο σας με μια λιχουδιά ή το αγαπημένο σας παιχνίδι και ζητήστε του να περπατήσει κάτω από τη “γέφυρα” που έχετε δημιουργήσει με τα πόδια σας. Επιβραβεύστε τον όταν τα καταφέρει.

Χρήσιμα παιχνίδια

Συνδυάστε τα παιχνίδια με την εκπαίδευση του σκύλου. Αναφέρετε μερικά χρήσιμα παιχνίδια για σκύλους:
– Καουτσούκ βαράκια
– Μπάλες από καουτσούκ για λιχουδιές
– Παιχνίδι δαχτυλίδι για σκύλους
– Μπάλα KONG με κουδουνάκια
– Μπάλα ράγκμπι (για λιχουδιές)
– Κόμπος με λαβή
– Πισίνα για σκύλους
– Clicker για εκπαίδευση

παιχνίδι με σκύλο
Η ψυχική διέγερση είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική διέγερση. Τα παιχνίδια που παρουσιάζονται εδώ θα ενισχύσουν το μυαλό και το δέσιμο του σκύλου σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr