Norfolk Terrier: Ένας πιστός σύντροφος, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Norfolk Terrier

Το Norwich Terrier είναι ένας καλός και πιστός σύντροφος. Ο σκύλος έχει έντονη, ευφυή έκφραση.Σε αντίθεση με το Norwich Terrier, το Norfolk έχει ελαφρώς μεγαλύτερο ανάστημα.

Norfolk Terrier, όλα όσα θες να μάθεις για την ράτσα

Τύπος: Terrier
Βάρος: 4 με 5 κιλά
Ύψος: 22 με 25 εκατοστά
Οικογένεια: Terrier
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Norfolk Terrier

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Norfolk Terrier

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 1/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

Υγεία και πιθανές ασθένειες

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD
• Μικρές ανησυχίες: αλλεργίες
• Περιστασιακές καταστάσεις: επιγονατίδα
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, γόνατο, καρδιακό
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Norfolk Terrier : 13–15 χρόνια

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Norfolk Terrier

Αυτός ο σκύλος είναι πολύ προσεκτικός και ιστορικά έχει χρησιμοποιηθεί για τη φύλαξη σπιτιών και αγροκτημάτων από τρωκτικά. Επίσης, εργάζονται μόνα τους ή σε ομάδες. Το Norwich Terrier έχει μικρό μέγεθος, κοντά πόδια, ισχυρά οστά και συμπαγές σώμα. Το βάδισμά του είναι σύντομο.
Το τρίχωμά του είναι σκληρό και παρέχει προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το εξωτερικό τρίχωμα είναι σκληρό και ίσιο, μήκους περίπου 3-5 εκατοστών, μακρύτερο στο πηγούνι. Τα χρώματα του τριχώματος είναι συνήθως φλογερό ξανθό, μαύρο και φλογερό μπλε, κόκκινο και λευκό.

Norfolk Terrier

Ιστορία του Norfolk Terrier

Το Norfolk Terrier έχει την ίδια πρώιμη ιστορία με το Norwich Terrier. Όταν οι δύο φυλές αναπαράχθηκαν, τα χαρακτηριστικά τους ήταν τόσο παρόμοια (κυρίως ο τύπος των αυτιών) που κανείς δεν μπορούσε να διακρίνει ποια ήταν η αρχική.
Τη δεκαετία του 1930, λίγο μετά την εμφάνισή τους στο ρινγκ των εκθέσεων, οι εκτροφείς συνειδητοποίησαν ότι η αναπαραγωγή σκύλων με αυτούς τους τύπους αυτιών δεν λειτουργούσε σωστά και άρχισαν να αποφεύγουν τις διασταυρώσεις.
Υπήρχαν πολλοί τύποι σκύλων με αυτιά.
Στην πραγματικότητα, οι τύποι με αυτιά σχεδόν εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ύπαρξη των παραμορφωμένων στελεχών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μοναδικές και αποφασιστικές προσπάθειες της κυρίας McPhee της Corransis. Στη δεκαετία του 1940, οι εκτροφείς έρχονταν σε αυτήν και έπαιρναν σκύλους του τύπου που σήμερα είναι γνωστός ως Norfolk Terrier. Τα σκυλιά αυτά έγιναν δημοφιλή. Τελικά, εν μέσω διαμάχης, η φυλή μετατράπηκε επίσημα από μία φυλή σε δύο ξεχωριστές φυλές. Αυτό συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1964 και στις ΗΠΑ το 1979.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Φωτεινό, τολμηρό, περίεργο, παιχνιδιάρικο, σκληρό, πεισματάρικο και ανεξάρτητο – το Norfolk Terrier, όπως όλα τα τεριέ, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.
Τους αρέσει να κυνηγούν, να σκάβουν και να εξερευνούν, γεγονός για το οποίο έχουν κερδίσει το παρατσούκλι “ο διάβολος”.
Είναι φιλικά σκυλάκια με ισχυρή θέληση. Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση θα πρέπει να αρχίσουν όταν ο σκύλος σας είναι ακόμα κουτάβι. Η άσκηση θα πρέπει να γίνεται σε ασφαλές μέρος.

Norfolk Terrier

Χαρακτηριστικά της φυλής Norfolk Terrier

Το Norfolk Terrier χρειάζεται καθημερινή άσκηση και λουρί. Οι ανάγκες του μπορούν να καλυφθούν με μέτριους περιπάτους και ενεργό, έντονο παιχνίδι. Του αρέσει να κυνηγάει και να εξερευνά, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε ασφαλή μέρη. Το δασύτριχο διπλό τρίχωμά του πρέπει να βουρτσίζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες και να κουρεύεται 3-4 φορές το χρόνο.

σκύλος

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr