“Ο σκύλος μου τρώει παπούτσια”: Οδηγός εκπαίδευσης, Πως θα σταματήσει – Κίνδυνοι υγείας και συμβουλές

συμπεριφορά σκύλου

Πώς μπορώ να μάθω στο σκύλο μου να μην τρώει πράγματα;

Αναμφίβολα έχετε πολλές ανησυχίες και ερωτήσεις. Μπορεί να σκέφτεστε κάποια ή όλες από τις ακόλουθες ερωτήσεις.
“Ο σκύλος μου τρώει παπούτσια”, “Ο σκύλος μου τρώει εφημερίδες”, “Ο σκύλος μου τρώει ξύλα”, “Ο σκύλος μου σκάβει γλάστρες”, “Ο σκύλος μου τρώει λουλούδια” Εξάλλου, ο σκύλος σας θα μασήσει και θα σπάσει τα πάντα. Τι μπορείτε να κάνετε αν ο σκύλος σας τρώει τα πάντα στο σπίτι: έπιπλα, παπούτσια, βιβλία κ.λπ.

σκύλος

Οι σκύλοι είναι πτωματοφάγοι και δεν μπορείτε να τους αγνοήσετε. Μερικά σκυλιά είναι μεγαλύτερα από άλλα και μπορεί μερικές φορές να είναι ακραία στις προτιμήσεις τους.
Αν έχετε δει ποτέ έναν σκύλο να ψάχνει για φαγητό ή να μασάει κάτι που δεν είναι φαγητό, ξέρετε πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι. Αν η μασημένη ή καταποθείσα τροφή είναι τοξική, μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της εντερικής απόφραξης.
Το κυριότερο είναι να μην αφήνετε το σκύλο σας να τρώει οτιδήποτε του αρέσει, είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι.
Δεν μπορείτε να απαγορεύσετε στο σκύλο σας να πετάει σκουπίδια και να διαφοροποιείται στη φύση και στο περιβάλλον – σκουπίδια, κόκαλα, περιτυλίγματα φαγητού, δέντρα, κουφάρια πουλιών, ξηρούς καρπούς και ούτω καθεξής. Ωστόσο, μπορείτε να απαγορεύσετε στο σκύλο σας να τρώει ό,τι μαζεύει.
Εάν ο σκύλος σας έχει την τάση να μασάει κάθε είδους πράγματα, αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για εσάς. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε.

συμπεριφορά σκύλου

Πώς να απογαλακτίσετε το σκύλο σας από το φαγητό που τρώει βιαστικά

1.Διδάξτε στο σκύλο σας την εντολή “αφήστε τον”.

Αυτή η εντολή διδάσκει στο σκύλο σας να μην πιάνει ένα αντικείμενο που τον έχει προσβάλει. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο ή και αδύνατο, ειδικά αν έχετε βρει κάτι ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αφήσει ένα ιδιαίτερο αντικείμενο από το στόμα του.
Σε αυτό το σημείο έρχεται η “απόδειξη του καταναγκασμού”. Το να μάθετε στο σκύλο σας να κάνει κάτι είναι μέρος της εκπαίδευσης. Επιτυχία είναι να κάνετε το σκύλο σας να κάνει αυτό που του λέτε να κάνει, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω του, ανεξάρτητα από περισπασμούς ή πειρασμούς. Συνεργαστείτε με έναν εκπαιδευτή, ώστε να μπορείτε να εξασκείτε αυτή την εντολή σε όλες τις καταστάσεις και να τη χρησιμοποιείτε όταν είναι σημαντική.

2. Κάντε τον σκύλο σας να σας προσέχει.

Όταν είστε έξω, σε μια βόλτα ή στον κήπο, ο σκύλος σας μπορεί να δυσκολεύεται να εστιάσει σε εσάς. Δοκιμάστε να του δώσετε ένα πραγματικό κομμάτι κρέας ή ένα κόκαλο για να μασάει καθώς κοιτάζει προς το μέρος σας. Με τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να μυρίσουν και να φάνε, πρέπει να τους προσφέρετε κάτι αρκετά νόστιμο για να τα ανταγωνιστούν. Δείξτε τους μια ειδική λιχουδιά στη βόλτα τους, ώστε να δίνουν προσοχή μόνο σε εσάς. Αν εισαγάγετε αυτή την πράξη της προσφοράς στον σκύλο σας, θα σας κοιτάζει κάθε φορά που τον φωνάζετε ή λέτε το όνομά του. Αποφύγετε τα προβλήματα και δοκιμάστε το μόνο όταν ο σκύλος σας βλέπει κάτι δελεαστικό.

συμπεριφορά σκύλου
3. Περπατήστε εκεί όπου υπάρχουν λιγότεροι πειρασμοί.

Ένας περίπατος είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να εντοπίσετε νόστιμες και ακατάλληλες λιχουδιές. Ενώ περπατάτε, μπορεί να συναντήσετε πολλά πράγματα που είναι επικίνδυνα για να τα φάει ο σκύλος σας. Επιλέξτε περιοχές με λιγότερους πειρασμούς και κινδύνους. Αποφύγετε μέρη με δυνητικά τοξικές τροφές, όπως για παράδειγμα ξηρούς καρπούς και πεκάν. Περπατήστε σε δρόμους ή πλακόστρωτες περιοχές, μακριά από γκαζόν και κήπους άλλων ανθρώπων.

4. Κάντε το φαγητό μια περιπέτεια.

Στα σκυλιά αρέσει να ψάχνουν για τροφή. Στο σπίτι, το φαγητό μαγειρεύεται σε ένα μπολ. Ως εκ τούτου, μπορούν να τα κάνουν να εξερευνήσουν το καθημερινό τους φαγητό. Η συμπεριφορά του φαγητού δεν σταματάει έξω, αλλά μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με τη μείωση των αντιρρήσεων και της ανάγκης για αυτό.
Για παράδειγμα, απλώστε την κροκέτα σε μια μεγάλη έκταση και ταΐστε τον σκύλο σας. Το μισό από αυτό θα το αφήσετε στην άκρη για την κουζίνα. Ο σκύλος θα πρέπει να το αναζητήσει, γεγονός που θα διεγείρει τη μύτη και τον εγκέφαλό του κάθε φορά που τρώει. Επίσης, δεν θα τρώει το φαγητό του ψαχουλεύοντας σε μια στιγμή.

5. Ενεργοποιήστε τη μύτη του στο σπίτι.

Διδάξτε ή χρησιμοποιήστε παιχνίδια που τον ενθαρρύνουν να χρησιμοποιήσει τη μύτη του. Τα πιο απλά είναι το “Βρες”, όταν ζητάτε από τον σκύλο σας να μείνει και να κρύψει μια λιχουδιά που πρέπει να βρει, και το “Ποιο χέρι”, όταν πιέζετε ελαφρά το χέρι που κρατάει τη λιχουδιά για να κάνει τον σκύλο να διαλέξει. Αν ο σκύλος επιλέξει σωστά, παίρνει τη λιχουδιά.

6. Επιλέξτε ένα μπολ σχεδιασμένο να επιβραδύνει τη διαδικασία του φαγητού.

Πολλά μπολ με φαγητό έχουν προεξοχές που αναγκάζουν τον σκύλο σας να πρέπει να προχωρήσει με δοκιμή και λάθος μέχρι να πάρει την τροφή. Αυτό επιβραδύνει την ταχύτητα του φαγητού και καθώς ο σκύλος σας πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να φάει, αγχώνεται ψυχικά, γεγονός που επιβραδύνει τη διαδικασία του φαγητού.

σκύλος τρώει πράγματα

7. Δοκιμάστε ακραίες λύσεις αν κινδυνεύει η υγεία σας.

Μερικές φορές οι άνθρωποι σταματούν μια βόλτα ή μια πεζοπορία με το σκύλο τους επειδή μπορεί να βρουν κάτι πραγματικά επικίνδυνο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα της ζωής του σκύλου σας. Μια άλλη επιλογή είναι να αποτρέψετε σωματικά το σκύλο σας από το να καταπιεί αυτά τα επικίνδυνα υλικά.

Μια επιλογή για να αποτρέψετε τους σκύλους από το να καταπίνουν επικίνδυνα αντικείμενα είναι ένα φίμωτρο. Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να το χρησιμοποιήσουν από φόβο ότι οι άλλοι θα νομίζουν ότι ο σκύλος είναι επιθετικός, αλλά αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην υγεία του σκύλου. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να πάτε μια ήσυχη βόλτα και ο σκύλος σας να μυρίζει και να περνάει καλά. Επιλέξτε ένα φίμωτρο καλής ποιότητας, ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να μυρίζει καλά. Τα φίμωτρα μπορούν να αποτρέψουν τον σκύλο σας από το να καταπιεί πειρασμούς όπως πέτρες, σκουλήκια και απορρίμματα.

Για έναν σκύλο, οι περισσότεροι πειρασμοί είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσει. Ωστόσο, με τη σωστή εκπαίδευση, τόσο ο κίνδυνος όσο και το μάλωμα μπορούν να αποφευχθούν από το άλφα γιοτ.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr