Ο σκύλος σου μειώνει το άγχος: Τι δεν ξέρουμε για τους σκύλους; Μυστικά και απαντήσεις, Χρήσιμος οδηγός και οφέλη υιοθεσίας

Χρήσιμα

Όποιος έχει σκύλο, θέλει να έχει σκύλο ή απολαμβάνει να βλέπει ένα κουτάβι να τρέχει στο πάρκο, θα συμφωνήσει ότι τα σκυλιά είναι τα καλύτερα ζώα στον κόσμο. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά είναι γλυκά, πιστά και αγαπημένα.
Γνωρίζατε ότι τα σκυλιά ανακουφίζουν από το στρες και σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο; Γνωρίζατε επίσης ότι πολλοί σκύλοι έχουν ένα λεξιλόγιο περίπου 1.000 λέξεων;
Οι σκύλοι είναι πολύπλοκα πλάσματα, έχουν σκέψεις και συναισθήματα, για να αναφέρουμε μερικά μόνο συναρπαστικά και διασκεδαστικά γεγονότα. Πολλοί σκύλοι είναι ιδιαίτερα ευφυείς.

Λέγεται ότι ο εγκέφαλος ενός σκύλου έχει νοημοσύνη συγκρίσιμη με εκείνη ενός παιδιού δύο ετών.
Για τους λόγους αυτούς, οι σκύλοι αξίζουν την απόλυτη αγάπη, το σεβασμό και τη λατρεία μας.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μερικά εκπληκτικά γεγονότα για τους σκύλους.

1. Οι σκύλοι έχουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι σκύλοι μπορούν να νιώσουν μόνο ευτυχία. Ωστόσο, στην πραγματικότητα βιώνουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Μπορεί να είναι αναστατωμένα, ταραγμένα ή λυπημένα από την απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου ή μέλους της οικογένειας. Τα ζώα βιώνουν τα ίδια συναισθήματα με τους ανθρώπους. Εξαρτάται μόνο από την ικανότητά μας να τα κατανοήσουμε.

2. Αλτρουισμός

Οι σκύλοι είναι πολύ στοργικοί, αλλά εξίσου συμπονετικοί. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να είναι αλτρουιστές και να βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

3. Μπορούν να προβλέψουν προβλήματα υγείας

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να προβλέψουν ορισμένα προβλήματα υγείας. Μπορούν να ανιχνεύσουν τις επιληπτικές κρίσεις σε 12 έως 24 ώρες. Μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης.

4. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Το χάιδεμα του σκύλου σας είναι πολύ χαλαρωτικό και για τις δύο πλευρές. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Η εξήγηση γι’ αυτό είναι απλή. Μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα του στρες.

5. Και οι δύο έχουν τους καλύτερους φίλους

Οι σκύλοι αγαπούν εξίσου τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα. Αντιθέτως, μερικές φορές μάλιστα επιλέγουν τον καλύτερο φίλο τους. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν σας αρέσει ο ένας σκύλος και να προτιμάτε τον άλλο.

6. Βοηθούν τους ντροπαλούς ανθρώπους

Οι σκύλοι μπορούν να αποτελέσουν ένα μέσο για να ξεπεράσετε τη ντροπαλότητα. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η συζήτηση με έναν σκύλο πριν μιλήσουν σε έναν άνθρωπο βοηθάει. Το να έχετε έναν σκύλο στο πλευρό σας μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και το να έχετε έναν σκύλο στο πλευρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα στο περπάτημα.

7. Σας βοηθούν να γίνετε καλύτεροι στα μαθηματικά.

Σύμφωνα με μια μελέτη, το να έχετε έναν σκύλο κοντά σας βελτιώνει τις βαθμολογίες σας στα μαθηματικά τεστ. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στα μειωμένα επίπεδα άγχους, τα οποία είναι υψηλότερα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

8. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμπεριφέρονται καλά

Οι σκύλοι συμβάλλουν επίσης στην κοινωνία.

9. Είναι ξεχωριστά όντα με ανάγκες

Εάν πιστεύεις πως τα σκυλιά είναι αντικείμενα τότε κάνεις λάθος. Τα σκυλιά είναι ξεχωριστά όντα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σας μοναδικά άτομα με ξεχωριστές ανάγκες.


10. Σκέφτονται στις μυρωδιές

Τα σκυλιά σκέφτονται κυριολεκτικά ό,τι μυρίζουν για αυτό θέλουν να μυρίζουν ό,τι βλέπουν. Τα σκυλιά έχουν 300 εκατομμύρια υποδοχείς μυρωδιάς στις μύτες τους. Με το ρουθούνισμα τους περίπου 10 φορές ανά δευτερόλεπτο καταγράφουν όλες αυτές τις μυρωδιές και μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εικόνες, να τις αναπαραστήσουν. Η μυρωδιά είναι αναγκαία αίσθηση για τα σκυλιά και θα πρέπει να τους επιτρέπεται α μυρίζουν το περιβάλλον γιατί έτσι το αντιλαμβάνονται

11. Σχηματισμός αναμνήσεων με βάση τις μυρωδιές

Οι σκύλοι αγαπούν να μυρίζουν όλα τα είδη οσμών, από τις όμορφες έως τις αηδιαστικές. Οι μύτες τους είναι απίστευτα ευαίσθητες και ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου τους χρησιμοποιείται για την ανάλυση των οσμών. Οι μυρωδιές συνδέονται με καλές και κακές αναμνήσεις, γι’ αυτό και οι σκύλοι εκτιμώνται ως σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών.

12. Τα σκυλιά είναι πιο έξυπνα από ό,τι νομίζετε

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σαρωτές μαγνητικής τομογραφίας για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός σκύλου και έκαναν μερικές εκπληκτικές ανακαλύψεις. Οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν να κατανοούν σήματα και εντολές και να αναγνωρίζουν ζώα και ανθρώπους.

13. Μπορεί να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο

Στην πραγματικότητα, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο (ιδίως τους μοναχικούς ανθρώπους). Μια πρόσφατη σουηδική μελέτη σε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους διαπίστωσε ότι η ύπαρξη ενός σκύλου ως συντροφιάς μείωσε τα ποσοστά θνησιμότητας.

14. Οι σκύλοι έχουν πολύ μεγάλο λεξιλόγιο

Οι σκύλοι είναι πολύ καλοί στο να μαθαίνουν τις έννοιες των ανθρώπινων λέξεων. Μπορούν να καταλάβουν περίπου 50 ανθρώπινες λέξεις. Ορισμένα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν περισσότερες από 1.000 λέξεις.

15. Μπορούν να καταλάβουν πολλές γλώσσες

Μπορείτε να μιλήσετε πολλές γλώσσες με έναν σκύλο και αυτός θα σας καταλάβει. Πολλοί σκύλοι μπορούν να καταλάβουν εντολές σε δύο ή τρεις γλώσσες.

16. Μπορείτε να μάθετε τη νοηματική γλώσσα

Ο σκύλος σας μπορεί επίσης να μάθει τη νοηματική γλώσσα. Πολλοί σκύλοι θεραπείας και αγωνιστικότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο αλλεπαναληπτικά σήματα χειρός. Πολλοί σκύλοι μπορούν να εκτελέσουν εντολές και κόλπα απλά κουνώντας το χέρι τους.

17. Ανταποκρίνονται στα συναισθήματά μας

Οι σκύλοι έχουν στενό δεσμό μαζί μας και συχνά αντιδρούν στα συναισθήματά μας. Αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός, θυμωμένος ή αναστατωμένος, ο σκύλος το αντιλαμβάνεται αυτό από τη στάση του σώματος, τον τόνο της φωνής και τις φερομόνες του. Οι σκύλοι συχνά αντιδρούν άσχημα όταν οι ιδιοκτήτες τους είναι σφιγμένοι, γι’ αυτό να το θυμάστε αυτό όταν πηγαίνετε στον κτηνίατρο.

18. Διασκεδάστε με την εκπαίδευση

Αν νιώθετε ότι ενθαρρύνετε το σκύλο σας να ασχοληθεί με έναν εκπαιδευτή ή μια ομάδα εκπαίδευσης, μην το κάνετε. Το να μαθαίνετε στο σκύλο σας νέα πράγματα είναι απαραίτητο γι’ αυτόν και αποτελεί ένα είδος ψυχικής διέγερσης. Οι σκύλοι κουράζονται όταν χρησιμοποιούν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα τους. Και με τη θετική ενίσχυση, αξιοποιούν στο έπακρο την εκπαίδευσή τους.

19. Μπορεί να είναι αγχωμένα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους επτά σκύλους υποφέρει από άγχος. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον κτηνίατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας συμβουλεύσει τι να κάνετε για να τον κάνετε να νιώσει καλύτερα. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι θόρυβοι στο διαμέρισμα μπορεί να είναι ενοχλητικοί για τον σκύλο σας. Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσουν και να καθησυχάσουν ο ένας τον άλλον.

20. Παρατηρήστε πότε είναι λυπημένα

Τα σκυλιά είναι πολύ κοντά στους ιδιοκτήτες τους και συχνά μιμούνται τα συναισθήματα των ιδιοκτητών τους.

Ο σκύλος, είναι πράγματι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Απλά και μόνο η συντροφικότητά του και η ύπαρξή του μπορεί να σας αλλάξει την ημέρα και γιατί όχι και την ζωή. Η υιοθεσία είναι μια σοβαρή υπόθεση, Πριν προχωρήσετε σε αυτή βεβαιωθείτε  ότι μπορείτε να δεσμευτείτε και να του προσφέρετε όλα όσα χρειάζεται.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top