Οφέλη βόλτας στον σκύλο: Που, πότε και τι να προσέχεις, Φαγητό μετά ή πριν την άσκηση; Συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμα

Η βόλτα είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας του σκύλου σας. Ακόμα και τα μικρά σκυλάκια έχουν ανάγκη από έναν μικρό περήπατο για εξάσκηση ή για τουαλέτα. Πολλές φορές ελλοχεύουν κίνδυνοι. Ο σκύλος σας πρέπει να εκπαιδευτεί για να μην τρώει ότι βρίσκει έξω. Ακόμα ένα σημαντικό ερώτημα είναι εάν ο σκύλος πρέπει να τρώει πριν ή μετά την βόλτα.

Πού μπορώ να βγάλω βόλτα τα σκυλιά μου;

Η βόλτα των σκύλων είναι απαραίτητη και αναγκαία. Εκτός του ότι είναι καλό για την ευτυχία και την υγεία τους, μπορεί να βοηθήσει

  • Στην υγεία του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος
  • Διαχείριση βάρους

Τα επίπεδα γλυκόζης αυξάνονται μετά από ένα γεύμα. Το περπάτημα μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης. Οι μύες που κινούν τον σκύλο σας χρησιμοποιούν γλυκόζη, η οποία βοηθά στη μείωση των αυξημένων επιπέδων. Εάν ο σκύλος σας πάσχει από διαβήτη, οι βόλτες και η άσκηση μπορούν να προκαλέσουν πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Εάν συμβεί αυτό, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Περπάτημα ή περπάτημα πριν από το φαγητό

Τι γίνεται με το περπάτημα μετά το φαγητό;

Όλες οι απαντήσεις έχουνε δοθεί σε αναλυτικό άρθρο των petkeeeprs. H απάντηση είναι σχετικά απλή: για να αποφύγετε προβλήματα υγείας. Υπάρχουν όμως και άλλοι καλοί λόγοι για να μην βγάζετε βόλτα το σκύλο σας πριν φάει.

Κίνδυνοι του περιπάτου πριν από το φαγητό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σκύλοι μπορούν να αντέξουν μεγάλες περιόδους νηστείας και να παραμείνουν υγιείς. Πολλά σκυλιά μπορούν να αντέξουν έως και επτά ημέρες χωρίς να φάνε πολύ και να τρώνε μόνο νερό.

Έτσι, ένας σκύλος μπορεί να πάει βόλτα χωρίς να φάει. Ο κίνδυνος είναι ελάχιστος.Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος θα λιμοκτονήσει για βόλτες και βαριά άσκηση.

Είναι λοιπόν λάθος να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας χωρίς φαγητό;

Μια σύντομη βόλτα μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά ένας σκύλος που ξυπνάει μετά από έναν μακρύ, βαθύ ύπνο θα θέλει πιθανότατα πρωινό. Οι μεγάλοι περίπατοι ή η έντονη άσκηση χωρίς τροφή δεν συνιστώνται.

Γιατί δεν πρέπει να περπατάτε πριν φάτε

Αν ο σκύλος σας είναι ζαλισμένος, ληθαργικός ή ταλαντευόμενος, μην τον πάτε βόλτα χωρίς φαγητό. Φροντίστε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν ο σκύλος σας κάνει δίαιτα, έχει ειδικές διατροφικές ανάγκες ή προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη.

Τα οφέλη της βόλτας πριν από το φαγητό

Το περπάτημα πριν από το φαγητό είναι ιδιαίτερα καλό για τους υπέρβαρους σκύλους.Στους ανθρώπους, η άσκηση με νηστεία είναι ακόμη πιο αποτελεσματική στην καύση λίπους από την άσκηση με φαγητό. Για τους νηστικούς σκύλους, ένας περίπατος πριν από το γεύμα μπορεί να βοηθήσει να ανεβάσει το μεταβολισμό σας και να κάψει το λίπος γρηγορότερα.

Μια μελέτη ανέφερε ότι τα σκυλιά που συνήθως περπατούν 3,7-4 μίλια την ώρα (περίπου 15 λεπτά) καίνε 0,8 θερμίδες ανά κιλό ανά μίλι. Αυτό σημαίνει ότι ένας σκύλος 20 λιβρών καίει περίπου 64 θερμίδες σε μια ώρα περπατήματος.

Το περπάτημα πριν από τα γεύματα το πρωί είναι πιο αποτελεσματικό στην καύση λίπους και στην αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καίγονται ανά μίλι. Εάν ο σκύλος σας δεν τρώει πριν από τον περίπατο (ή τρώει διακεκομμένα), το σώμα του δεν χρειάζεται να χωνέψει και να αφομοιώσει μια μεγάλη μερίδα τροφής.

Με την απομάκρυνση από την τροφή, ο οργανισμός μπορεί να μειώσει το τοξικό φορτίο του.Δίνοντας στο σώμα του σκύλου σας ένα διάλειμμα από τη συνεχή πέψη και επεξεργασία της τροφής όχι μόνο περιορίζει τις θερμίδες, αλλά παρέχει και πολλά άλλα οφέλη, όπως

Βελτιώνει τη μιτοχονδριακή λειτουργία

– Δίνει στα όργανα την ευκαιρία να επιδιορθώσουν και να αναγεννήσουν τις λειτουργίες τους

– Ενισχύει τη δραστηριότητα των μακροφάγων

– Αποκαθιστά τα πεπτικά συμπτώματα, όπως στομαχικές διαταραχές και διάρροια.

Η άσκηση, όπως το περπάτημα, μπορεί επίσης να ωφελήσει τη συναισθηματική και ψυχική υγεία ενός σκύλου. Η διατήρηση της δραστηριότητας του κουταβιού σας θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από το πρόγραμμα διατροφής του.

Αν η βόλτα θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, πάρτε μαζί σας λιχουδιές και, φυσικά, νερό. Το νερό είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια μεγάλων περιπάτων.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Εξαρτάται από το άτομο.

Σε γενικές γραμμές, το τάισμα πριν από τη βόλτα μπορεί να βοηθήσει να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα σίτισης και απέκκρισης.Αντίθετα, η σίτιση μετά από μια βόλτα μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακόμη ταξίδι στην τουαλέτα. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να κάνετε το ένα ή το άλλο. Προτιμούμε να ταΐζουμε πριν από τη βόλτα για να δημιουργήσουμε μια πιο δομημένη ρουτίνα.

Υπάρχει κατάλληλη ώρα της ημέρας για να ταΐσετε;

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η ιδανική ώρα για το τάισμα είναι δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ. Χρησιμοποιήστε όλες τις πληροφορίες που έχετε στη διάθεσή σας, με γνώμονα τις κατά προσέγγιση ώρες σίτισης του σκύλου σας. Για να προσαρμοστείτε και να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Πόση ώρα πρέπει να περιμένω να φάω μετά την άσκηση;

Το πόσο πρέπει να περιμένετε εξαρτάται από τη μορφή και την ένταση της άσκησης ή του περιπάτου. Ως γενικός κανόνας, συνιστάται να περιμένετε 30 λεπτά πριν φάτε. Ωστόσο, εάν έχει δοθεί τροφή πριν από τον περίπατο, θα πρέπει να δοθεί νερό και το επόμενο γεύμα θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Πόση ώρα πρέπει να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου μετά το γεύμα;

Μετά από σωστή διατροφή και επαρκή χρόνο ξεκούρασης μετά τα γεύματα, οι περισσότεροι σκύλοι μπορούν να περπατούν για 20-30 λεπτά κάθε μέρα. Οι σκύλοι σε καλή φυσική κατάσταση μπορούν να περπατούν για ώρες. Θα πρέπει να δίνεται προσοχή στα υπέρβαρα σκυλιά.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top