Παχύσαρκος σκύλος: Πόσα κιλά πρέπει να είναι ο σκύλος μου; Αναλυτικό οδηγός και χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμα

Τα σκυλάκια έχουν το καθένα τις δικές του ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες αλλά και ανάγκες εκτόνωσης και άσκησης. Το σημαντικότερο θέμα είναι να υπάρχει πάντα μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που καταναλώνει και αυτά που καίει με την άθληση. Φυσικά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ράτσα.

Οι σκυλογονείς αναρωτιούνται: Ποιο είναι το ιδανικό βάρος του σκύλου μου;

Μπορεί να έχετε την τάση να δίνετε στο σκύλο σας πολλές λιχουδιές επειδή θέλετε πάντα να τον ενθαρρύνετε ή επειδή έχει κουταβίσια μάτια. Μπορεί επίσης να μειώσετε ή να παραλείψετε τις βόλτες ή την άσκηση κατά την κρύα εποχή, επειδή δεν θέλετε να βγείτε έξω στη βροχή ή στο κρύο.

Μερικές συνήθειες και αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Οι σκύλοι είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος λόγω των περισσότερων θερμίδων και των λιγότερων θερμίδων που καίγονται.

Πώς μπορείτε όμως να καταλάβετε αν ο σκύλος σας είναι παχύσαρκος;

Μερικές σημαντικές πληροφορίες.

– Το “ιδανικό” βάρος εξαρτάται από τη φυλή. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για συμβουλές.
– Αν τα πλευρά, οι ώμοι και η σπονδυλική στήλη του σκύλου σας φαίνονται λεπτά, είναι λιποβαρής.
– Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση, καθώς και στη μείωση του βάρους του σκύλου σας.
– Η άσκηση για τους παχύσαρκους σκύλους πρέπει να αυξάνεται σταδιακά για να αποφεύγεται η εξάντληση!
– Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας προτού αλλάξετε τη διατροφή του σκύλου σας σε τροφή αδυνατίσματος ή αλλάξετε το πρόγραμμα άσκησής του.

Το ιδανικό βάρος του σκύλου – πόσο πρέπει να ζυγίζει ο σκύλος σας;

Οι σκύλοι υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Το ιδανικό βάρος εξαρτάται από τη φυλή του σκύλου σας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να ζυγίσει τον σκύλο σας για να διαπιστώσει αν έχει υγιές βάρος.
Μπορείτε επίσης να καταλάβετε πότε ο σκύλος σας είναι λιποβαρής, τόσο από την εμφάνισή του όσο και από το πόσο δυνατός είναι όταν κάνετε απλή άσκηση.

Λιποβαρής ή πολύ αδύνατος

Ένας σκύλος είναι πολύ αδύνατος αν μπορείτε να δείτε τους ώμους, τα οστά ή τη σπονδυλική του στήλη. Ένας σκύλος που είναι λιποβαρής είναι ορατός από απόσταση.
Εάν ένας σκύλος είναι φυσικά λιποβαρής, μπορείτε να αγγίξετε το κόκαλο μόνο όταν το αγγίζετε.

Υπέρβαρος ή παχύσαρκος

Το αντίθετο πρόβλημα για έναν λιποβαρή σκύλο είναι ένας παχύσαρκος σκύλος, με φουσκωμένη κοιλιά και κρεμασμένη κοιλιά. Τα οστά μπορούν να ψηλαφηθούν ή να φανούν μόνο υπό ορισμένες συνθήκες φωτισμού.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μια φουσκωμένη κοιλιά μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για έλεγχο.

Ιδανικό βάρος

Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο βάρος μεταξύ των δύο ακραίων τιμών.
Τα προβλήματα βάρους δεν είναι πάντα πλήρως κατανοητά. Η νοητή γραμμή μεταξύ υγιών σκύλων και υπέρβαρων σκύλων είναι πολύ λεπτή και μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί. Οι τακτικές ζυγίσεις με τον κτηνίατρό σας είναι απαραίτητες για να είστε σίγουροι.

Πώς θα χάσει βάρος ο σκύλος μου;

Ένας γενικός κανόνας αναφέρει ότι η απάντηση στην ερώτηση “πώς μπορεί ο σκύλος σας να χάσει βάρος” είναι η μείωση του αριθμού των λιχουδιών και η αύξηση της άσκησης.

Οι ανθρώπινες λιχουδιές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και δεν πρέπει να δίνονται στο σκύλο σας. Περιέχουν επίσης θερμίδες που είναι δύσκολο να καταναλώσουν οι σκύλοι σε μια ημέρα. Με άλλα λόγια, ένας σκύλος που τρώει ένα μπισκότο είναι το ίδιο με έναν άνθρωπο που τρώει ένα μεγάλο μπισκότο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top