Parson Russell Terrier: Ένας σκύλος που δεν είναι για όλους, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Parson Russell Terrier είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους, ελαφρώς ψηλότερος στο ανάστημα από ό,τι στο μήκος. Έχουν ζωηρή έκφραση και είναι γεμάτα ζωή. Ιστορικά, το λεπτό μικρό τους ανάστημα τους επέτρεπε να διασχίζουν μικρά περάσματα και να προστατεύουν σπίτια και αγροκτήματα από το κυνήγι και τα τρωκτικά.

Parson Russell Terrier, όλα όσα θες να μάθεις για αυτή την δραστήρια φυλή

Τύπος: Terrier
Βάρος: 5 με 7 κιλά
Ύψος: 30 με 35 εκατοστά
Οικογένεια: Terrier
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Parson Jack Russell Terrier

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

• Επίπεδο ενέργειας 2/5
• Απαιτήσεις άσκησης 2/5
• Παιχνίδι 2/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 3/5

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Parson Russell Terriers

Τα Parson Russell Terriers χρειάζονται πολλή άσκηση, εκτόνωση και ψυχική διέγερση κάθε μέρα για να παραμείνουν χαρούμενα και να μη πλήττουν. Δεν είναι ένας σκύλος που μπορεί να καθίσει στο διαμέρισμα. Χρειάζονται μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο της περιοχής ή σε ασφαλή χώρο και παιχνίδι. Επίσης μπορείτε να τους προσφέρεται εκπαίδευση και προπόνηση με θετική ενίσχυση για να τα κρατήσετε ψυχικά υγιή – εισάγετε κόλπα και κανόνες από όταν είναι κουτάβι. Απολαμβάνουν επίσης να εξερευνούν μόνα τους σε ασφαλές περιοχές. Η περιποίηση του τριχώματός του για τον απαλό τύπο χρειάζεται εβδομαδιαίο βούρτσισμα για την απομάκρυνση των νεκρών μαλλιών, Το τραχύ, κυματιστό τρίχωμα απαιτεί περιστασιακή επαγγελματική περιποίηση.

Υγεία

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: εκκένωση φακών, επιγονατίδα
• Περιστασιακές καταστάσεις: γλαύκωμα, ataxia (νευρολογικό πρόβλημα συντονισμού των μυϊκών κινήσεων), καταναγκαστική συμπεριφορά, Legg – Perthes, κώφωση
• Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτι, γόνατο, ακοή
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Parson Russell Terriers : 13–15 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες για αυτή τη φυλή

Το βάδισμά τους είναι ομαλό και ζωηρό. Το τρίχωμα μπορεί να είναι λείο ή κυματιστό, πυκνό και υδατοστεγές, με κοντό, παχύ υπόστρωμα. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το λευκό, το λευκό και το μπλε, το λευκό και το μαύρο και τα τρίχρωμα.

Ιστορία του Parson Russell Terrier

Το Parson Russell Terrier είναι περισσότερο γνωστό επειδή κατάγεται από έναν σκύλο με το όνομα Trump, τον οποίο αγόρασε ο Parson John Russell από το Devonshire της Αγγλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1800. Ο Τζον Ράσελ ήταν λάτρης του κυνηγιού και προσπάθησε να εκθρέψει ένα τεριέ που θα μπορούσε να συμβαδίζει με τα άλογα. Η αναπαραγωγή του ήταν επιτυχής και τελικά γεννήθηκε το τεριέ που φέρει το όνομά του. Το Parson Russell Terrier ήταν ένας πολύ δραστήριος και ικανός σκύλος, αλλά για κάποιο λόγο η Αγγλική Λέσχη Κένελ αρνήθηκε να παρουσιάσει αυτή τη ράτσα σε εκθέσεις. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.


Μετά από έντονη συζήτηση, η φυλή έγινε δεκτή στην ομάδα τεριέ το 1998.
Το Parson Russell Terrier ήταν πολύ δημοφιλές στους ιδιοκτήτες αλόγων και το έβλεπαν συχνά σε στάβλους, καθώς η φυλή είχε αναπαραχθεί από άλογα. Συχνά ήταν βραχύσωμα και μακρόσωμα. Ο όρος “Parson” δόθηκε για να διακρίνει το παραδοσιακό μακρόστενο τεριέ. Το 2003, η Αμερικανική Λέσχη Κένελ άλλαξε το όνομα του σκύλου από Jack Russell Terrier σε Parson Russell Terrier.
Αυτός ο σκύλος έχει γίνει δημοφιλής και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων. Σίγουρα είναι ικανά και ακαταμάχητα, αλλά αυτή η ράτσα δεν είναι για όλους.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Πρόκειται για έναν σκύλο που αποζητά τη δράση και την περιπέτεια. Είναι πολύ ενεργητικοί και θα εξερευνήσουν, θα περιπλανηθούν, θα κυνηγήσουν και θα σκάψουν με κάθε ευκαιρία. Τα Parson Russell Terrier είναι συχνά πολύ παιχνιδιάρικα και έξυπνα.
Έχουν επίσης ευγενικό χαρακτήρα και μπορούν να επικοινωνήσουν καλά με τα παιδιά και τους ξένους. Μπορεί να τους πάρει λίγο χρόνο για να βρουν κοινό έδαφος με περίεργους ξένους. Είναι καλά με τα άλογα και μπορούν να κυνηγήσουν γάτες και άλλα μικρά κατοικίδια.
Είναι επιρρεπείς στο γάβγισμα και στο σκάψιμο, γι’ αυτό προσφέρετε τους άφθονη άσκηση και πνευματικά ερεθίσματα για να είναι απασχολημένα.


Το Parson Russell Terrier έχει καλή αίσθηση του χιούμορ και είναι δραστήριο, καθιστώντας το ιδανικό σύντροφο για όσους αναζητούν διασκέδαση και ενθουσιασμό στο σκύλο τους.
Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι τυπικά για τη φυλή, κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα, καθώς μεγαλώνει σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτά διαφορετικές συνήθειες κατά τη διαδικασία αναπαραγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top