Περήφανες Ελληνικές ράτσες σκύλου: Αρχαίες φυλές του Μέγα Αλέξανδρου και του Οδυσσέα, Επισκόπηση φυλών και χρήσιμες πληροφορίες

ελληνικές ράτσες

Οι Έλληνες έδωσαν στον κόσμο πολλά θαυμάσια πράγματα: σπουδαία έργα τέχνης, φιλοσοφικά δοκίμια και μελέτες, μύθους με σπουδαία διδάγματα και, κυρίως, ράτσες σκύλων. Φυσικά, έχουμε μεγάλη εκτίμηση για τη λογοτεχνία και τη σκέψη. Αλλά χωρίς να υποβαθμίζονται, τα υπέροχα έργα του Αριστοτέλη είναι εξίσου χαριτωμένα και γοητευτικά με ένα όμορφο κουτάβι. Σε αυτό το τεύχος εστιάζουμε σε έξι ελληνικές φυλές.

6 Ελληνικές ράτσες σκύλων και τα χαρακτηριστικά τους

1. Ελληνικός ποιμενικός

Επίσης γνωστό ως ελληνικό τσοπανόσκυλο, το Ελληνικό Ποιμενικό είναι ένας μεγάλος σκύλος που εκτράφηκε για να πραστατεύει τα ζώα στις ορεινές περιοχές της χώρας μας. Συχνά ζυγίζουν πάνω από 45 κιλά και τα χρώματά του είναι μαύρο, λευκό, γκρι ή ένα μείγμα και των τριών.
Επίσης, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του είναι μεγάλο κεφάλι και πλατιά στήθη – ιδανικά για αποτροπή των αρπακτικών.
Αντίθετα με τα αρπακτικά, τα σκυλιά αυτά δεν τα αποφεύγουν αλλά ορμούν στην μάχη. Έχουν κληθεί πολλές φορές να αντιμετωπίσουν λύκους, αρκούδες και άλλα άγρια ζώα. Εσείς μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι θα κυνηγήσει και το παραμικρό παράσιτο από την αυλή σας.. Είναι μια από τις πιο γνωστές Ελληνικές ράτσες σκύλων.

ελληνικές ράτσες

2. Αλοπέκης

Ο Αλοπέκης είναι ένα μικρόσωμο σκυλάκι που μοιάζει περισσότερο ε αλεπού παρά με σκυλί. Στην πραγματικότητα το όνομά του προέρχεται από την λέξη Αλεπού.
Ωστόσο, είναι εξίσου φιλικοί και εξωστρεφείς, πρόθυμοι να σας ευχαριστήσουν. Αυτό τα καθιστά ιδανικούς συντρόφους τόσο για κατοίκου της πόλης όσο και για κατοίκους χωριών – ηπειρωτικής χώρας.
Αναφορές για την φυλή συναντάμε στα έργα του Αριστοφάνη ως και τον Αριστοτέλη, δίνοντάς τους αρκετά διακεκριμένο και φημισμένο γενεόγραμμα. Δυστυχώς, ωστόσο, βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης και πρέπει να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για να σωθεί η φυλή και η συνέχειά τους.

ελληνικές ράτσες

3. Κοκόνι

Άλλη μια μικρόσωμη Ελληνική φυλή που δεν ξεπερνά τα 7 κιλά. Έχουν μακριά σώματα και καμπυλωτές ουρές. Μπορείτε να τα βρείτε σε ποικιλία χρωμάτων αλλά και οποιοδήποτε μείγμα προτιμάτε.
Αυτά τα σκυλιά έχουν εκπληκτικά δυνατό γαύγισμα, κάτι που τα καθιστά εξαιρετικούς φύλακες. Ωστόσο δεν είναι θορυβώδη χωρίς λόγο και μπορούν να γίνουν υπέροχοι σύντροφοι ακόμα και σε διαμερίσματα.

ελληνικές ράτσες σκύλου

4. Ελληνικό κυνηγόσκυλο

Όπως θα περίμενε κανείς, το ελληνικό κυνηγόσκυλο είχε αρχικά εκτραφεί για κυνήγι κουνελιών στην Ελλάδα (Greek Harehound). Το μόνο χρώμα που μπορείτε να δείτε αυτό τον σκύλο είναι το μαύρο με σκούρα χαρακτηριστικά και ζυγίζουν περίπου 20 κιλά.
Είναι σκυλιά με εξαιρετική όσφρηση, ισχυρές μύτες και λατρεύουν να παρακολουθούν οτιδήποτε βρεθεί σε κοντινή απόσταση. Εάν αποφασίσετε να πάρετε έναν τέτοιο σκύλο, φροντίστε να του βάζετε κοντό λουρί στις βόλτες σας ειδάλλως θα ανακαλύψετε τα ένστικτά τους για μυρωδιά και κυνήγι στην βόλτα. Είναι μια από τις πιο γνωστές Ελληνικές ράτσες σκύλων.

5. Κρητικό κυνηγόσκυλο

Προέρχεται από το νησί της Κρήτης, το Κρητικό Κυνηγόσκυλο είναι μια από τις παλαιότερες φυλές σκύλων που υπάρχουν, καθώς η προέλευσή του χρονολογείται από τουλάχιστον 3.500 χρόνια.
Είναι μια γρήγορη και ευέλικτη φυλή, κάτι που την καθιστά τέλεια στο κυνήγι μικρότερων ζώων, όπως οι λαγοί.
Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ εξελιγμένα και δεν μπορούν να γίνουν άριστοι κυνηγοί εάν είναι μέσα στο σπίτι. Αφήστε τα να εξερευνήσουν τον χώρο και θα δείτε τι είδους αποτελεσματικούς θηρευτές είναι πραγματικά αυτά τα σκυλιά.

ελληνικές ράτσες σκύλου

6. Ο Μολοσσός της Ηπείρου

Το τελευταίο σκυλί σε αυτήν τη λίστα είναι επίσης το μεγαλύτερο. Ο Μολοσσός της Ηπείρου είναι ένας πραγματικά τεράστιος σκύλος – φτάνει μέχρι και 63 κιλά.
Αυτά τα σκυλιά έχουν επίσης μεγάλη ιστορία και καταγωγή. Έχουν περάσει τουλάχιστον από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς τους χρησιμοποιούσε για να προστατεύσει τα ζώα του και να υποτάξει τους αντιπάλους του.
Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ελληνικός Μολοσσός της Ηπείρου είναι ο κυρίαρχος πρόγονος του σύγχρονου Μαστήφ. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
Αυτός ο κυρίαρχος εντυπωσιακός σκύλος είναι εξαιρετικός σύντροφος εάν θέλουμε και εμείς να κατακτήσουμε τον κόσμο όπως έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος.. Είναι μια από τις πιο γνωστές Ελληνικές ράτσες σκύλων.

 Μολοσσός της Ηπείρου

Οι φυλές της Ελλάδας

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει πολλές ράτσες σκύλων, αλλά οι λίγες που έχουν εισαχθεί στον κόσμο είναι πραγματικά εκπληκτικές.
Από τα μικροσκοπικά αλόπεκ μέχρι τους γιγάντιους μολοσσούς, τα σκυλιά είναι τόσο ξεχωριστά και όμορφα όσο και ο πολιτισμός μας.
Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε μερικές από τις καλύτερες φυλές που εκτρέφονται σε αυτή τη χώρα, ώστε να κατανοήσουμε τη συνολική δυναμική της χώρας και γιατί μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε ένας από τους κυρίαρχους πολιτισμούς για τόσα πολλά χρόνια.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr