Περίφραξη σκύλου: Κρατήστε τον ασφαλή μέσα και έξω από το σπίτι, Κάγκελα ή κλουβί; – Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμα

Ψάχνετε τρόπους για να κρατήσετε το σκύλο σας ασφαλή μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την περίφραξη σκύλου, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε πριν επενδύσετε σε έναν φράχτη.

Περίφραξη σκύλου στο σπίτι: πώς να κρατήσετε το σκύλο σας ασφαλή

Πρώτον, σκεφτείτε τις ανάγκες σας. Είναι δύσκολο να περιφράξετε τον σκύλο σας; Αν τα αφήνετε μόνα τους στο σπίτι για μικρά χρονικά διαστήματα, γυρνάτε σπίτι και βρίσκετε μασημένα αντικείμενα, έπιπλα ή, ακόμα χειρότερα, ούρα στο χαλί ή στα έπιπλα; Τόσο τα κυνοκομεία όσο και οι πύλες πόρτας μπορούν να περιορίσουν με ασφάλεια το σκύλο σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή όσο λείπετε.

Πού θα αισθάνεται πιο άνετα ο σκύλος σας – στο κυνοκομείο, στην πύλη ή σε μια περιφραγμένη περιοχή;

Ένα σπιτάκι για σκύλους

Τα κυνοκομεία σκύλων είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να περιορίσετε το σκύλο σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχουν τρεις τύποι: συρμάτινα κυνοκομεία, πλαστικά κυνοκομεία και μαλακά κυνοκομεία. Τα συρμάτινα κυνοκομεία είναι καλύτερα για μεγαλύτερα σκυλιά, αλλά ακόμη και τα μικρά σκυλιά μπορούν να βολευτούν σε αυτά. Τα πλαστικά κυνοκομεία προσφέρουν περισσότερη ιδιωτικότητα και είναι πιο κατάλληλα για αεροπορικά ταξίδια.

 Τέλος, τα παραγεμισμένα κυνοκομεία χρησιμοποιούνται συνήθως για μικρότερα σκυλιά και αποτελούν μια προσωρινή επιλογή για τη μεταφορά και τον ύπνο. Ανεξάρτητα από το υλικό, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό κλουβί για το σκύλο σας. Ο σκύλος θα πρέπει να αισθάνεται άνετα στο κλουβί και να έχει αρκετό χώρο για να σηκώνεται και να γυρίζει. Η Ένωση Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Σκύλων παρέχει στους γονείς σκύλων έναν οδηγό για την επιλογή του σωστού μεγέθους.

Για να αποφύγετε την πλήξη όσο λείπετε, μπορείτε επίσης να κάνετε το σκύλο σας πιο άνετο, στρώνοντας μια κουβέρτα ή πετσέτα και τοποθετώντας τα αγαπημένα του παιχνίδια στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να αφήσετε ένα πουλόβερ ή κάτι με τη μυρωδιά σας πάνω του για να κάνετε το σκύλο σας να νιώσει οικεία και κοντά σας όσο λείπετε.

Πύλη σκύλου

Αν ψάχνετε για περιβλήματα σκύλων που θα κρατούν το κατοικίδιο ζώο σας σε συγκεκριμένες περιοχές του σπιτιού σας – και εκτός άλλων – μια πύλη είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Οι πύλες για σκύλους είναι παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για μικρά παιδιά και τα κρατούν μακριά από σκάλες ή επικίνδυνες περιοχές του σπιτιού.

Οι περισσότερες πύλες είναι ρυθμιζόμενες. Μπορείτε να τις ρυθμίσετε έτσι ώστε ο σκύλος σας να μην πηδάει από πάνω τους ή να περνά από κάτω τους. Επίσης βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και δεν θα μπορέσει να τις σπρώξει με το σώμα του. Θα πρέπει να είναι ανθεκτικές ακόμα και στην περίπτωση που θα προσπαθήσει να την ρίξει τις πρώτες φορές που θα την εγκαταστήσετε.

Περίφραξη σκύλου  – παραδοσιακοί φράκτες

Μερικά σκυλιά αρέσκονται να περιφέρονται, και αν το σκυλί σας είναι ένα από αυτά, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα φράχτη γύρω από την ιδιοκτησία σας όταν αφήνετε το σκυλί σας έξω να παίξει ή να πάει να ανακουφιστεί. Οι φράκτες διατίθενται σε διαφορετικά υλικά, από σκληρό μέταλλο ως και ξύλο. Επίσης μπορείτε να τα σχεδιάσετε ώστε να καλύπτουν τον χώρο σας και να εφαρμόζουν τέλεια. Το μήκος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον χώρο που θέλετε να περιφράξετε και γενικότερα τις ανάγκες σας.

Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τον φράκτη επαγγελματικά ώστε το σκυλάκι σας να μην μπορεί να πηδήξει από πάνω του ή να σκάβει.

Συμβουλές για την εκπαίδευση του σκύλου – Πως να διδάξετε τον σκύλο σας να σέβεται την περίφραξη σκύλου

Αρχικά είναι σημαντικό να διδάξετε στον σκύλο σας ότι η προστασία ή αλλιώς το περίβλημα δεν είναι κάτι κακό. Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει να συνδυάσετε το σπιτάκι ή το περίβλημα με τιμωρία. Θέλετε ο σκύλος σας να ξέρει ότι τον αγαπάτε ακόμα και όταν είναι περιορισμένος. Επίσης θέλετε να νιώθει άνετα σε αυτό το μέρος.

Ξεκινήστε αργά τον παρουσιάζοντας και επιτρέποντάς του να περάσει χρόνο μέσα στο ρείθρο ή κοντά στις πύλες ή το φράχτη. Με την πάροδο του χρόνου, ο σκύλος σας θα δει το περίβλημα ως ασφαλές μέρος. Επίσης, εκπαιδεύστε σταθερά το σκυλί σας για να σεβαστεί τα όρια που ορίζετε. Η συνέπεια είναι το κλειδί – μην παρασύρεστε «σπάζοντας» τους κανόνες που εσείς έχετε θέσει. Μην τους αφήνετε τη μια μέρα να μπουν και την άλλη να τους μαλώνετε ή να τους το απαγορεύετε. Να είστε σταθεροί και αποφασισμένοι. Αν ο σκύλος σας αρχίσει να γαβγίζει σε ένα κλουβί ή σε έναν περιορισμένο χώρο, συνεχίστε την εκπαίδευση βάζοντας εκεί κάτι που θα του αποσπάσει την προσοχή ή θα τον διεγείρει.

Αν ο κήπος σας είναι περιφραγμένος και σας παραδίδεται αλληλογραφία, σκεφτείτε να μετακινήσετε το γραμματοκιβώτιο μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται ο σκύλος σας. Προσέξτε τα απλά πράγματα, όπως το να μην τοποθετείτε τροφή σε απαγορευμένες περιοχές του σπιτιού ή σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι περιφράξεις σκύλων έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν το σκύλο σας ασφαλή. Με λίγη εκπαίδευση και πολλή αγάπη, ο σκύλος σας θα σας δείξει πόσο άνετα και χαρούμενα αισθάνεται στο νέο του χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top