Pitbull Terrier: Γιατί είναι απαγορευμένος σκύλος; – Χρήσιμες πληροφορίες για προσωπικότητα, χαρακτήρα, ανάγκες και προβλήματα

Χρήσιμα

Τα Pitbull Terrier είναι σκυλιά συνώνυμα με τον καυγά. Όμως δεν είναι από την φύση τους κακά, είναι στοργικά, αξιόπιστα, πιστά και γλυκά. Μπορεί να είχαν κακή ιστορία αλλά τα Pitbull Terrier με αγάπη και σωστή εκπαίδευση θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας.

Pitbull Terrier: η επισκόπηση της φυλής

Συνιστάται για: Οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά και ζευγάρια
Επίπεδο συντήρησης: Υψηλό
Προσδόκιμο ζωής: 10 – 15 χρόνια
Ιδιοσυγκρασία: Δραστήριος και πιστός σκύλος
Κίνδυνος για την υγεία: Αυτή η ράτσα έχει μέτριες πιθανότητες για να εμφανίσει προβλήματα κατά την διάρκεια της ζωής της

Γενικά χαρακτηριστικά φυλής

Το Pit Bull Terrier είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους με κοντό τρίχωμα και μυώδες σώμα.
Ο όρος Pit Bull χρησιμοποιείται από πολλούς για να περιγράψει έναν αριθμό φυλών που σχετίζονται ή έχουν παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά. Μερικές από αυτές τις φυλές είναι: το Staffordshire Bull Terrier, το μεγαλύτερο American Staffordshire Terrier, το American Bull Dog, το Bull Terrier και το American Pit Bull Terrier.
Γενικά ένα μέσο Pit Bull Terrier ζυγίζει 22 με 34 κιλά και έχει ύψος 43 με 48 εκατοστά.
Το προσδόκιμο ζωής τους είναι 10 με 15 εκατοστά.
Τα Pitbull Terrier blue nose είναι εξαιρετικά σπάνια , καθώς χρειάζονται δύο Pitbull με αυτό το γονίδιο για να γεννηθεί άλλο. μερικοί εκτροφείς έχουν αρχίσει να εκτρέφουν αποκλειστικά σκυλάκια Πιτμπουλ με μπλε μύτη.

Χαρακτήρας, συμπεριφορά και προσωπικότητα

Το Pit Bull είναι ένα σκυλί που έχει εκτραφεί για να μάχεται, για αυτό μπορεί να εμφανίσει επιθετικές συμπεριφορές σε άλλα ζώα, ειδικότερα σε άλλα σκυλιά.
Είναι αρκετά στοργικός και πιστός με την οικογένειά του και τα παιδιά, όμως πρέπει να προσέχετε όταν έρχεται σε επαφή με ξένους. Είναι γνωστό ότι επιτίθενται σε ανθρώπους ή ζώα όταν το προκαλέσουν.
Επειδή έχει εκτραφεί για να φυλάει περιουσίες και κοπάδια, το ένστικτο του μπορεί να το οδηγήσει στην επίθεση εύκολα, ακόμα και όταν πρόκειται για μικρά παιδιά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αγαπούν τα παιδιά γενικά, συνιστάται πάντα η επίβλεψη και λαμβάνεται μεγαλύτερη προσοχή με τα μικρότερα παιδιά.
Είναι υπάκουος και πρόθυμος να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του. Η σωστή και συνεπή εκπαίδευση όταν είναι κουτάβια θα βοηθήσει στο να αποφευχθούν προβλήματα συμπεριφοράς. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι και να φαίνεται ισχυρός ηγέτης.
Η τακτική ανθρώπινη επαφή και συντροφιά είναι απαραίτητη. Εάν μείνουν μόνα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα , χωρίς ανθρώπινη επαφή, μπορεί να εκδηλώσουν προβλήματα συμπεριφοράς.
Είναι αρκετά ενεργητικό σκυλί και απαιτεί σωματική άθληση και βόλτες τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Η πειθαρχεία είναι πολύ σημαντική όταν περπατάτε. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνεται το σκυλί χωρίς λουρί, πρέπει να μάθει να περπατάει πίσω σας και όχι μπροστά σας και να υπακούει αμέσως σε εντολές.
Πολύ έξυπνο και δυνατό, το Pit Bull είναι γνωστό ότι είναι καλός ορειβάτης, οπότε η ψηλή και ισχυρή περίφραξη είναι απαραίτητη για όλους τους ιδιοκτήτες της φυλής. Το Pit Bull είναι ένας σκληρά πιστός σκύλος, θαρραλέος και ανθεκτικός στη φύση.
Υπάρχουν πολύ αυστηροί περιορισμοί στην ιδιοκτησία και αναπαραγωγή στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαγορεύσει την κατοχή του Pit Bull και είναι παράνομο να υπάρχει Pit Bull στο Οντάριο του Καναδά.

Ασθένειες και συμπτώματα της ράτσας Pitbull Terrier

Προβλήματα καρδιάς: Ενώ τα μουρμουρίσματα καρδίας δεν θεωρούνται από μόνα τους παθήσεις, στα Pit Bull προμηνύουν καρδιακές παθήσεις.Οι καρδιακοί θόρυβοι μπορούν να συνδεθούν με ενδοκαρδίωση, ενδοκαρδίτιδα, βαλβιδική στένωση ή δυσπλασία

Συγγενής καρδιοπάθεια: Τα Πιτμπουλ είναι ευαίσθητα σε παθήσεις καρδιάς. Η συγγενής καρδιακή νόσος είναι γενετική και αφορά τη δυσπλασία των βαλβίδων στην καρδιά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα που συχνά θα οδηγήσουν σε θάνατο εντός του πρώτου έτους της ζωής.

Δυσπλασία του ισχίου: H δυσπλασία του ισχίου αναφέρεται στην μη ορθή σύνδεση του οστού του μηρού με το ισχίο προκαλώντας πόνο. Ανάλογα την κατάσταση χορηγούνται αντιφλεγμονώδη ή σε σοβαρές περιπτώσεις, απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Αλλεργίες στο δέρμα: Το Pit Bull Terrier είναι επιρρεπές σε ερεθισμούς του δέρματος και πρέπει να λούζεται τακτικά.

Η ιστορία της φυλής

Ιστορικά, η φυλή προέρχεται από το αγγλικό μπουλντόγκ. Εκτράφηκε στο Μπερμιγχαμ το 1700 και το 1800 για κυνήγι ταύρων και αρκούδων, πρακτική που απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1830.
Η παράνομη αυτή διαδικασία συνεχίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα τυχερά παιχνίδια (τζόγο) και για test της φυλής, κάτι που συνεχίζεται έως σήμερα. Όταν εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Pit Bull Terrier είχε άμεση δημοτικότητα, τον 20ο αιώνα, στις οικογένειες που αρέσκονται να κυνηγούν αγριόχοιρους αλλά για να φυλάνε τις περιουσίες και τα ζώα.
Η φυλή αυτή είναι συνυφασμένη με την βία αλλά το American Staffy ή το Amstaff αναπτύχθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 για να αναγνωριστεί ως φυλή παράστασης. Οι κτηνοτρόφοι είχαν στόχο να εξάγουν την επιθετικότητα από την φυλή αλλά να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό του. Δυστυχώς, υπήρξαν πολλές επιθέσεις σε ανθρώπους και άλλα σκυλιά που αποδίδονται στο Pit Bull.
Η παράνομη χρήση του Pit Bull στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει σήμερα: καταπολέμηση σκύλων, φύλαξη λαθρεμποριών και παράνομων ουσιών και εκπαίδευση ως σκύλος επίθεσης ή σκύλος κατά της αστυνομίας.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα Pitbull Terrier

• Ο μύθος λέει πως τα σκυλιά Πιτ Μπουλ έχουν σαγόνια που κλειδώνουν, όμως αυτό είναι τελείως αναληθές.
• Το Pit Bull είναι στη λίστα των παράνομων σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2009 ο Πρόεδρος Victoria της RSPCA ζήτησε την απαγόρευση όλων των τύπων Pit Bull στην Αυστραλία. Ενώ οι τύποι Pit Bull είναι νόμιμοι, υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί για τους ιδιοκτήτες των φυλών.
Πολλοί πιστεύουν πως τα Pit Bull είναι από την φύση τους κακά. Το αδιάκοπο δάγκωμα μπορεί να εξηγηθεί από την εκτροφή του ως σκυλί ανάκτησης ταύρου. Δεν έχει όμως την πρόθεση να προκαλέσει βλάβη απλά θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του. Αυτό οδηγεί την φυλή να πρωταγωνιστεί στην λίστα με τα σκυλιά με τις περισσότερες επιθέσεις.
• Το Pit Bull είναι η μόνη φυλή που έχει βρεθεί στο εξώφυλλο του Life Magazine τρεις φορές.
• Διάσημοι ιδιοκτήτες της φυλής είναι: Humphrey Bogart, Orlando Bloom, Thomas Edison, Jessica Alba, Brad Pitt, Michael J. Fox και Madonna.

Τα Pitbull Terrier είναι πραγματικά δυνατά και ισχυρά σκυλιά. Είναι σημαντικό να μην προχωρήσετε στην υιοθεσία ενός σκύλου αυτής της ράτσας εάν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε την ικανότητα να του παρέχετε απόλυτα σωστή εκπαίδευση και πειθαρχεία. Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι, θέλουν ένα κυρίαρχο αφεντικό που θα τους δώσει εντολές, αγάπη και πολλή εκτόνωση.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top