Pomeranian:Παντοδύναμος και φωνακλάς σκύλος, Ανάγκες, χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και ιστορία – Όλα τα χρήσιμα

Pomeranian

Μερικά χαρακτηριστικά του σκύλου Pomeranian είναι: παντοδύναμος, τολμηρός και πολυάσχολος. Αυτό το μικρό σκυλί αξιοποιεί στο έπακρο την κάθε μέρα. Η φυλή είναι περίεργη, παιχνιδιάρικη, αυτοπεποίθηση (ακόμη και αλαζονική) και προσεκτική, πάντα έτοιμη για ένα παιχνίδι ή περιπέτεια.

Pomeranian, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

Τύπος: Toy

Βάρος:  περίπου 1 με 3 κιλά

Ύψος: 20 με 28 εκατοστά

Οικογένεια: Spitz

Καταγωγή: Γερμανία

Ημερομηνία καταγωγής: 1800

Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

σκύλος

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

 • Επίπεδο ενέργειας 4/5
 • Απαιτήσεις άσκησης 1/5
 • Παιχνίδι 4/5
 • Αγάπη 1/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 1/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
 • Φιλικότητα προς τους άγνωστους 315
 • Εγρήγορση 1/5
 • Ευκολία για εκπαίδευση 1/5
 • Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
 • Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
 • Φωνητικότητα 5/5

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Η φυλή είναι κάπως επιφυλακτική με τους αγνώστους, και μερικές φορές μπορεί να είναι υπερπροστατευτικά με την περιουσία τους ή και επιθετικά έναντι άλλων σκυλιών. Μερικά γαυγίζουν έντονα όταν υπάρχει λόγος ή φανερή απειλή. Η εκπαίδευση είναι σημαντική, όπως και η κοινωνικοποίηση. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με θετική ενίσχυση από κουτάβι για να διασφαλίσετε όταν θα έχετε έναν υπάκουο τετράποδο σύντροφο.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Pomeranian

Το pomeranian spitz είναι ένα δραστήριο αλλά και μικροκαμωμένο σκυλάκι , που χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Οι ανάγκες του μπορεί να καλυφθούν με δραστηριότητες παιχνιδιού σε εσωτερικούς χώρους αλλά και μικρούς περιπάτους.

Το τρίχωμά του είναι διπλό και χρειάζεται βούρτσισμα δύο φορές την εβδομάδα για απομάκρυνση των νεκρών τριχών, αλλά περισσότερες φορές (2+) τις περιόδους έντονης τριχόπτωσης.

Pomeranian

Υγεία και πιθανά προβλήματα

 • Σημαντικές ανησυχίες: επιγονατίδα
 • Μικρές ανησυχίες: υπογλυκαιμία, παραμόρφωση των ώμων, PRA, εντροπία, υδροκεφαλία ή μια μη φυσιολογική συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο
 • Περιστασιακές καταστάσεις: τραχειακή κατάρρευση, PDA, Legg-Perthes
 • Προτεινόμενες εξετάσεις: γόνατο, μάτι, καρδιακό, ισχίο
 • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Pomeranian : 12–16 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Pomeranian

Το Pomeranian είναι ένας μικρός σκύλος με στρογγυλό σώμα και τετράγωνο σχήμα. Τα μινιατούρα Σπιτς χαρακτηρίζονται από μικρά αυτιά, διπλό τρίχωμα και κυρτή ουρά. Η έκφραση του προσώπου τους είναι επιφυλακτική και μοιάζει με αλεπού. Το βάδισμα είναι ομαλό και ελεύθερο, με καλή προσέγγιση και οδήγηση.

Ο συνδυασμός μαλακού, πυκνού υποστρώματος και μακρού, σκληρού εξωτερικού τριχώματος που εκτείνεται από το σώμα δίνει στο σκύλο τη χαρακτηριστική του εμφάνιση με κορυφογραμμή. Η εμφάνιση αυτή τονίζεται περαιτέρω από την πυκνή, τραχιά τρίχα που εκτείνεται από το λαιμό προς το κεφάλι.

Pomeranian

Ιστορία του Pomeranian Spitz

Το μικρότερο της οικογένειας Spitz, το Pomeranian είναι μια ράτσα σκύλων περίπου. Δεν είναι γνωστό πότε άρχισαν να αναπαράγονται σκύλοι αυτού του μικρού μεγέθους. Είναι επίσης άγνωστο από πού προήλθε η μινιατούρα, αλλά η πιο πιθανή πηγή είναι η Γερμανία, ιδίως η Πομερανία. Ο πρόγονος της φυλής είναι πιθανότατα το γερμανικό Σπιτς.

Μόνο όταν η φυλή μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε γνωστή ως Pomeranian, αλλά σήμερα αυτά τα πρώτα σκυλιά δεν ονομάζονται Pomas. Αυτά τα πρώιμα σκυλιά ζύγιζαν περίπου 13 κιλά και είχαν λευκό χρώμα. Στην πραγματικότητα, το ιαπωνικό Σπιτς μοιάζει πολύ με αυτά τα πρώιμα Πομερανί και πιθανότατα κατάγεται από αυτά.

Το Pomeranian έγινε δεκτό στην Αγγλική Λέσχη Κένελ το 1870, αλλά η δημοτικότητά του αυξήθηκε όταν η βασίλισσα Βικτώρια έφερε το Pomeranian από την Ιταλία. Το Pomeranian της βασίλισσας ήταν ένας μεγάλος γκρίζος σκύλος. Μέχρι το 1900 αυτός ο μικρός σκύλος είχε αναγνωριστεί από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ και εμφανιζόταν σε ποικιλία χρωμάτων τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.

Αυτός ο σκύλος ήταν πάντα δημοφιλής και αγαπητός από τους πολλούς θαυμαστές του.

Pomeranian

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι που έχει παραδοθεί και είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr