Πώς να βρείτε ένα σκύλο Groomer για τον τετράποδο φίλο σας;

by Δήμητρα Τουρλίδα

Ο καλλωπισμός αποτελεί βασικό μέρος της υγείας και της υγιεινής των κατοικίδιων ζώων μας. Τα κατοικίδια με υγιές, καθαρό τρίχωμα είναι πιο ευτυχισμένα ζώα! Ενώ ορισμένα σκυλιά και γάτες είναι εύκολο να πλυθούν και να βουρτσιστούν στο σπίτι, άλλα χρειάζονται τακτικές επισκέψεις στον κομμωτή.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να βρείτε τον καλύτερο groomer για εσάς.

Ζητήστε συστάσεις

Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς. Αν τα κατοικίδιά τους επιστρέφουν στο σπίτι από το groomer καθαρισμένα, βουρτσισμένα και αστραφτερά, είναι πιθανό να επιστρέψουν και τα δικά σας!

Το Διαδίκτυο είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κάνετε έρευνα. Πολλοί ιστότοποι, όπως οι λίστες τοπικών υπηρεσιών και προμηθειών , επιτρέπουν στους χρήστες να αφήνουν κριτικές – ένα εξαιρετικό εργαλείο για έρευνα.

Ο κτηνίατρός σας μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική πηγή για την εύρεση ενός groomer. Η χρήση ενός groomer που εμπιστεύεστε τόσο εσείς όσο και ο κτηνίατρός σας είναι ιδανική.

Μια καλή εγκατάσταση περιποίησης θα ζητήσει έγγραφα εμβολιασμού από τον κτηνίατρό σας. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα προσβληθεί από ασθένειες ή λοιμώξεις από άλλα ζώα στην εγκατάσταση. Ανεξάρτητα από τον συνιστώμενο από τον κτηνίατρο groomer, θα πρέπει πάντα να αφήνετε τον αριθμό επικοινωνίας του κτηνιάτρου σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε;

Όλοι θέλουν να γνωρίζουν ότι ο groomer έχει κατά νου την ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων σας. Μάθετε αν η πόλη σας απαιτεί από τους groomers να έχουν άδεια. Αυτό διασφαλίζει ότι ο groomer τηρεί ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές. Όταν κάνετε την έρευνά σας, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον groomer αν έχει άδεια.

Ρωτήστε τον κομμωτή σας ποια είναι η πολιτική του σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι ζωτικής σημασίας ο groomer σας να είναι ειλικρινής και να σας ενημερώσει εάν συμβεί κάτι ενώ αφήσατε το κατοικίδιο ζώο σας στα χέρια της.

Παρόλο που ατυχήματα, όπως κοψίματα, γρατζουνιές και εγκαύματα, μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, είναι σημαντικό να ελέγξετε πρώτα τα διαπιστευτήρια του groomer σας. Ψάξτε για προηγούμενες αναφορές ατυχημάτων ή παράπονα πελατών, όποτε είναι δυνατόν.

ΤΙ πρέπει να προσέξετε στις εγκαταστάσεις περιποίησης;

Πάρτε το κατοικίδιο ζώο σας μαζί σας για μια περιήγηση στις εγκαταστάσεις πριν από το πρώτο ραντεβού περιποίησης του ζώου σας. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε πώς αλληλεπιδρά ο groomer με άλλα κατοικίδια και μπορείτε να ρωτήσετε άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τις εμπειρίες τους με τον groomer.

Το κατοικίδιό σας θα πρέπει να εξοικειωθεί κάπως με τον χώρο και εσείς θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα αφήνοντας το κατοικίδιό σας εκεί. Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια ζώα δεν αφήνονται ποτέ χωρίς επίβλεψη ενώ βρίσκονται στο τραπέζι περιποίησης ή στη μπανιέρα.

Κατά την επίσκεψή σας, συστήστε τον εαυτό σας και το κατοικίδιό σας στον κομμωτή και το προσωπικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε την επόμενη επίσκεψη πιο εύκολη για το κατοικίδιό σας. Βεβαιωθείτε ότι οι εγκαταστάσεις είναι καθαρές και ο εξοπλισμός είναι υγιεινός.

Τι να πείτε στον grommer;

Πρέπει να συζητήσετε με τον κομμωτή σας τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει το κατοικίδιό σας. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα, ο κτηνίατρός σας μπορεί να επιθυμεί από τον κομμωτή σας να χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο σαμπουάν για το κατοικίδιο ζώο σας.

Συνήθως, οι κτηνίατροι δεν επιθυμούν να επισκεφθεί το κατοικίδιο ζώο τον groomer εάν έχει μόλις υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – ειδικά εάν έχει ράμματα. Φροντίστε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τους περιορισμούς στην περιποίηση μετά από οποιαδήποτε κτηνιατρική επέμβαση.

Ο κομμωτής σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα, τα αυτιά και τα νύχια των κατοικίδιων ζώων σας υγιή και σε καλή κατάσταση. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή για την παρατήρηση μολύνσεων των αυτιών και άλλων θεμάτων που σχετίζονται με το δέρμα, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr