Πως θα κόψω τα νύχια του σκύλου; Πλήρης και σωστός οδηγός, Προβλήματα και διαδικασία, Τι να κάνετε

Χρήσιμα

Η περιποίηση των νυχιών του σκύλου σας είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο μέρος της φροντίδας του. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, το κόψιμο των νυχιών είναι ή μπορεί να εκληφθεί ως μια τραυματική εμπειρία. Στην πραγματικότητα, πολλοί σκύλοι αντιπαθούν τη διαδικασία.
Τα νύχια των σκύλων μεγαλώνουν συνεχώς, όπως ακριβώς και των ανθρώπων. Ορισμένα σκυλιά ξύνουν φυσικά τα νύχια τους στα πεζοδρόμια, το χαλίκι και το τσιμέντο. Ωστόσο, οι περισσότεροι σύγχρονοι σκύλοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους και δεν έχουν τη δυνατότητα να κόβουν με φυσικό τρόπο τα νύχια τους για να τα κρατούν κοντά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρές φυλές.

Πώς να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας

Αν αφήσετε τα νύχια του σκύλου σας να μακρύνουν πολύ, μπορεί να κατσαρώσουν και να εμποδίσουν τις πατούσες του. Τα μακριά νύχια εμποδίζουν επίσης τον σκύλο σας να περπατάει εύκολα, ειδικά σε λείες επιφάνειες, μπορεί να πιαστούν σε κάτι και να σπάσουν ή να σπάσουν. Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο για τον σκύλο σας.

Πριν αρχίσετε να κόβετε τα νύχια σας

Πρώτα βρείτε ένα μέρος όπου εσείς και ο σκύλος σας αισθάνεστε άνετα και προετοιμαστείτε για το κούρεμα των νυχιών.
Υπάρχουν διαφορετικά στυλ νυχοκόπτη. Το σωστό εργαλείο και στυλ εξαρτάται από το μέγεθος των νυχιών του σκύλου σας και τις δικές σας προτιμήσεις.

Ψαλίδι νυχιών με σφουγγάρι

Τόσο το ελατήριο όσο και ο μηχανισμός μοιάζουν με εργαλεία περιποίησης κήπου. Αυτό το εργαλείο μικρού έως μεσαίου μεγέθους είναι κατάλληλο για μικρά έως μεσαίου μεγέθους νύχια. Το μεγαλύτερο μέγεθος είναι συνήθως κατάλληλο για όλα τα νύχια εκτός από τα πολύ μικρά. Είναι εύχρηστα και τείνουν να παραμένουν κοφτερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι λεπίδες μπορούν να αντικατασταθούν.

Ψαλίδι γκιλοτίνα

Αυτό το εργαλείο έχει μια εσωτερική λεπίδα που εισχωρεί στο νύχι και το ευθυγραμμίζει. Όταν κρατάτε τη λαβή πατημένη, η λεπίδα χαμηλώνει και κόβει το καρφί σαν γκιλοτίνα. Αυτό το εργαλείο θα είναι πολύ εύκολο στη χρήση για όσους είναι αρχάριοι στο κούρεμα.
Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κρατάτε σωστά το ψαλίδι, ώστε να λειτουργεί σωστά. Η λαβή θα πρέπει να βρίσκεται στην κάτω πλευρά της πατούσας του σκύλου και η τρύπα του νυχιού στην κορυφή. Η βίδα του ψαλιδιού πρέπει να είναι στραμμένη προς το σκύλο. Το νύχι θα πρέπει να ακουμπάει στο εσωτερικό της τρύπας και να βρίσκεται στο σωστό σημείο για το κόψιμο. Η εσωτερική λεπίδα του ψαλιδιού γκιλοτίνα μπορεί να αντικατασταθεί όταν αμβλυνθεί. Αυτό το εργαλείο κοπής είναι ιδανικό για μικρά έως μεσαίου μεγέθους νύχια. Δεν είναι κατάλληλο για πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά νύχια.

Ψαλίδι τριμερισμού

Αυτό το εργαλείο λειτουργεί όπως το κανονικό ψαλίδι. Αντί για επίπεδη επιφάνεια κοπής, διαθέτει καμπυλωτή λεπίδα για να κόβει το νύχι. Απλώς ευθυγραμμίστε το νύχι και τη λεπίδα στη σωστή θέση. Αυτό το ψαλίδι είναι χρήσιμο για μικρά νύχια, καθώς δεν είναι αρκετά ισχυρό για να κόψει μεγαλύτερα νύχια.

Τι χρειάζεστε

Εξοπλισμός και εργαλεία

– Εργαλεία κοπής.
– Εργαλεία κοπής: – Μεταλλική λίμα ή ηλεκτρικός λειαντήρας.
Υλικά.
– Σκόνη οξέος για να σταματήσει η αιμορραγία.
– Βαμβάκι, χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των νυχιών.

Διαδικασία

Εξετάστε τα νύχια του σκύλου σας

Τα νύχια των σκύλων αποτελούνται από ένα σκληρό εξωτερικό στρώμα και μια μαλακή επιδερμίδα στη μέση, όπου βρίσκονται τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτή η επιδερμίδα ονομάζεται “γρήγορο” μέρος του νυχιού και αιμορραγεί όταν κόβεται και ο σκύλος σας αισθάνεται πόνο.
Εάν τα νύχια έχουν ανοιχτό χρώμα, οι καρφίτσες εντοπίζονται ευκολότερα. Πολλοί σκύλοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν αυτή την περιοχή επειδή τα νύχια τους είναι μαύρα ή σκούρα. Ωστόσο, η ανατομία του νυχιού είναι η ίδια σε όλους τους σκύλους. Το καλύτερο σημείο για το κόψιμο είναι 2-3 χιλιοστά από το “γρήγορο” μέρος του νυχιού.
Πριν αρχίσετε να κόβετε το νύχι, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας βρίσκεται στη σωστή θέση. Μόλις βρεθεί στη σωστή θέση, ξεκινήστε να κόβετε το νύχι. Πιάστε το πόδι του σκύλου σταθερά, αλλά χωρίς προσπάθεια. Κρατήστε την πατούσα με το ένα χέρι και το ψαλίδι με το άλλο.
Τοποθετήστε τον αντίχειρά σας στο πίσω μέρος της πατούσας και τα δάχτυλά σας στο πίσω μέρος της πατούσας, δίπλα στο νύχι. Τοποθετήστε το ψαλίδι στη νοητή γραμμή κοπής στο νύχι. Πιέστε το ψαλίδι γρήγορα προς τα κάτω. Μην κόψετε εάν ο σκύλος κουνιέται. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να κοπούν όλα τα νύχια.

Τι πρέπει να κάνετε εάν τα νύχια αρχίσουν να αιμορραγούν

Εάν ο σκύλος σας κλαίει, παραπονιέται ή αιμορραγεί από το νύχι, κόψτε το “γρήγορο” μέρος του νυχιού. Αυτό σημαίνει ότι ένα αιμοφόρο αγγείο ή ένα νεύρο έχει κοπεί ή έχει υποστεί βλάβη. Μην πανικοβάλλεστε, καθώς δεν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εφαρμόστε σκόνη στυπτηρίας ή χρησιμοποιήστε άμυλο καλαμποκιού ή αλεύρι, εάν δεν υπάρχει σκόνη στυπτηρίας. Σκουπίστε όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα με βαμβακερή πετσέτα ή χαρτί. Πάρτε μια μικρή ποσότητα σκόνης (μια πρέζα) και εφαρμόστε την στα νύχια του σκύλου σας.
Αφού ο σκύλος σας ηρεμήσει λίγο, δώστε του μια λιχουδιά και στη συνέχεια κόψτε το άλλο νύχι.
Ακόμη και αν το κούρεμα είναι γρήγορο, ο σκύλος θα νιώσει πολύ πόνο. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν είναι μακροχρόνια και δεν επηρεάζει την ικανότητα του σκύλου σας να περπατάει.

Τι να κάνετε αν τα νύχια του σκύλου σας αρχίσουν να αιμορραγούν

Πολλά σκυλιά δεν αποδέχονται τη διαδικασία του κουρέματος των νυχιών τους και σπαρταρούν όταν τα κρατάει ο άνθρωπος.
Επομένως, αμβλύνετε σταδιακά τις αισθήσεις του σκύλου σας.Ενθαρρύνετέ τα όταν ανέχονται τον ελάχιστο χειρισμό των ποδιών τους και εκπαιδεύστε τα σταδιακά να κόβουν εντελώς τα νύχια τους.

Αν ο σκύλος σας προσπαθήσει να σας δαγκώσει ή δεν υποχωρεί ό,τι κι αν κάνετε, μπορεί να βλάψει τον εαυτό του ή εσάς. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να αφήσετε την περιποίηση σε έναν επαγγελματία.
Αυτός μπορεί να είναι κτηνίατρος ή groomer και, ευτυχώς, το κόψιμο των νυχιών δεν είναι πολύ ακριβό. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί αναισθησία για να κοπούν τα νύχια.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top