Προσοχή ζωόφιλοι: Γιατί δεν πρέπει να χαϊδεύετε ένα άγνωστο σκύλο στο κεφάλι;

Χρήσιμα

Ο σκύλος νιώθει φόβο, όπως ένα παιδάκι όταν μια χερούκλα τού τσιμπάει το μάγουλο!

Διαβάστε τον λόγο!

Γιατί όταν πάμε να χαϊδέψουμε ένα σκύλο αυτός τραβιέται; Όπως είναι φυσικό, το κάνουμε σαν ένδειξη αγάπης και να πειράξουμε τον σκύλο, χωρίς καμία βλαβερή πρόβλεψη. Ειδικά όταν παιδάκια, ξεφεύγοντας απ’ το βλέμμα των γονιών τους, επιχειρούν να «παίξουν» μ’ ένα άγνωστο σ’ αυτούς ζώο – που είναι και δεμένο σ’ ένα μέτρο λουρί. Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

Γιατί όμως αντιδράνε έτσι; Διαβάστε παρακάτω τους λόγους..

Γιατί δεν “ενοχλούμε” έναν άγνωστο σκύλο

● Οι σκύλοι -ακόμα και οι πιο μικρόσωμοι- δεν είναι «παιχνίδια» ούτε, αναγκαστικά, φίλοι με όλους. Όπως κι εμείς, έτσι και οι σκύλοι μπορεί να είναι ήρεμοι και ανεκτικοί, μπορεί όμως να ‘ναι και ζοχαδιακοί ή και παλιοχαρακτήρες. Γι’ αυτό ποτέ δεν πάμε κοντά σ’ έναν ξένο σκύλο, που δεν ελέγχεται απ’ τον άνθρωπό του, για να «τον χαϊδέψουμε». Αυτό που εμείς λέμε «χάδι», για τον σκύλο σημαίνει πιθανό κίνδυνο.

● Πότε και πώς χαϊδεύουμε έναν σκύλο; Αν, σώνει και καλά, θέλετε να χαϊδέψετε έναν σκύλο -κάτι που συχνά δεν αρέσει ούτε στον σκύλο, ούτε στον κάτοχό του- πρέπει να δείξετε ότι τον σέβεστε: Ρωτάμε πρώτα τον κάτοχό του αν μπορούμε να χαϊδέψουμε το σκυλί του. Κι αν μας το επιτρέψει, τότε τείνουμε αργά αργά το χέρι μας προς το μουσούδι του ζώου, ώστε να το μυρίσει. Αν δεχτεί ήρεμα αυτή την πρώτη «γνωριμία» με τη μυρωδιά μας, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε και στο χάδι.

Οχι όμως στο κεφάλι, κάτι που ανέχεται σίγουρα απ’ τον κάτοχό του, ίσως όμως όχι από μια φρέσκια γνωριμία, στην οποία δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη για τέτοιες χειρονομίες εμπιστοσύνη. Το καλύτερο -και ενδεδειγμένο- είναι να το χαϊδέψετε στον «ώμο», στη συμβολή δηλαδή του «χεριού» με το σώμα του ζώου. Αυτό το χάδι το ανέχεται με λιγότερο φόβο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top