Schipperke: Ένας τολμηρός Βέλγος, Ανάγκες, χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και ιστορία – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Ο σκύλος Schipperkeείναι ένας πολύ τολμηρός τετράποδος σύντροφος, ανεξάρτητος και δυνατός. Αυτό το σκυλάκι είναι σαφώς πιο ευτυχισμένο όταν είναι απασχολημένο, αναζητά πάντα την περιπέτεια και ψάχνει με τη μύτη του ό,τι υπάρχει γύρω του.

Schipperke, όλα όσα θες να μάθεις για την φυλή

Τύπος: μη αθλητικός σκύλος
Βάρος: 4.5 με 7 κιλά
Ύψος: 25 με 33 εκατοστά
Οικογένεια: Spitz
Καταγωγή: Βέλγιο
Ημερομηνία καταγωγής: 1600
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Schipperke

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 4/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 4/5
• Φωνητικότητα 5/5

Η ιστορία της ράτσας Schipperke

Η προέλευση του Schipperke είναι αμφιλεγόμενη. Μια θεωρεί υποστηρίζει ότι ήταν σκυλιά μέσα σε βάρκες που ταξίδευα μεταξύ Βρυξελλών και Αμβέρσας. Η φλαμανδική λέξη για το σκάφος είναι schip, και έτσι το Schipperke θεωρείται ότι σημαίνει μικρό καραβάκι.
Η φυλή ονομαζόταν λιγότερο συχνά Schipperke από τους Βέλγους κατοίκους της πόλης, ωστόσο, οι οποίοι συχνά τις αποκαλούσαν spitz. Άλλη μια πιθανή θεωρία για τη προέλευσή του είναι ότι ήταν ένας σκύλος εμπόρων και νοικοκυριών μεσαία τάξης που ήθελαν ένα σκυλάκι με μικρό μέγεθος για να κυνηγά και να προστατεύει το σπίτι από τρωκτικά.
Η φυλή μοιάζει με ένα μικροσκοπικό βελγικό τσοπανόσκυλο, και είναι πιθανό ο Schipperke να προέρχεται από τη λέξη για το βοσκό, scheper. Μια φυλή με ενδιάμεσο μέγεθος ήταν γνωστή στην περιοχή εκείνα τα χρόνια.
Παρόλο που τα μικρά μαύρα σκυλιά χωρίς λυχνίες αναφέρονται στα βελγικά γραπτά του δέκατου πέμπτου και δέκατου έκτου αιώνα, συγκεκριμένα στοιχεία του Schipperkes δεν βρέθηκαν μέχρι το 1690.

Μια ομάδα υποδηματοποιών των Βρυξελλών διοργάνωσε τακτικούς διαγωνισμούς Schipperke, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια για το στολισμό των συντρόφων τους με περίτεχνο ορείχαλκο γιακά. Μέχρι τον 19ο αιώνα, αυτή η φυλή ήταν τόσο δημοφιλής στο κεντρικό Βέλγιο που ήταν ουσιαστικά ο μόνος σκύλος που βρέθηκε εκεί και αναγνωρίστηκαν ως ο εθνικός σκύλος. Το 1885 η βασίλισσα Marie Henriette απέκτησε ένα σκυλί της φυλής που είχε δει σε κάποια παράσταση σκύλων. Οι άνθρωποι που είδαν αυτό το σκυλάκι μαζί της άρχισαν αν αναζητούν αυτή την φυλή και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι ο σκύλος έγινε ο σκύλος έγινε από σύντροφος της μεσαίας τάξης σύντροφος της ελίτ. Ταυτόχρονα οι αριθμοί της φυλής Schipperke εξαντλήθηκαν ύστερα από τις εξαγωγές στη Αγγλία. Οι περισσότεροι Βέλγοι θεωρούσαν την φυλή κοινή έτσι αναζήτησαν άλλες πιο εξωτικές φυλές.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1880, μια ομάδα από Βέλγους οπαδούς Schipperke ομαδοποιήθηκαν για να προσπαθήσουν να σώσουν αυτήν τη φυλή, παρουσιάζοντας τα επιθυμητά σημεία της φυλής. Λίγο αργότερα, το πρώτο Schipperke ήρθε στην Αμερική. Στην αρχή η φυλή προσέλκυσε λίγους θαυμαστές αλλά έκτοτε δημιούργησε μικρό κοινό αλλά πολύ πιστό.

Πληροφορίες για την υγεία της φυλής Schipperke

Η ανάγκη για καθημερινή άσκηση και εκτόνωση είναι επιτακτική. Ο δραστήριος αυτός σκύλος έχει ανα΄γκη και απο ψυχική διέγερση. Οι ανάγκες του, εξαιτίας του μικρού μεγέθους του, μπορεί να ικανοποιηθούν με έναν μέτριο περίπατο με το λουρί ή έντονο παιχνίδι στην αυλή.

Το διπλό τρίχωμά του χρειάζεται εβδομαδιαίο βούρτσισμα, και περισσότερο την εποχή που μαδάει.
• Σημαντικές ανησυχίες: MPS IIIB – Βλεννοπολυσακχαρίτιδα τύπου IIIB
• Μικρές ανησυχίες: νόσος Legg-Perthes, επιληψία, υποθυρεοειδισμός
• Περιστασιακές καταστάσεις: εντροπία, δισχιτίαση, PRA, CHD
• Προτεινόμενες εξετάσεις: θυρεοειδής, DNA για MP IIIB, γόνατο
Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 13–15 χρόνια

Η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα της φυλής Schipperke

Όπως συμβαίνει και με άλλες φυλές, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση σε αυτή τη φυλή θα πρέπει να ξεκινήσει όταν ο σκύλος σας είναι κουτάβι. Να θυμάστε ότι η εκπαίδευση και η διδασκαλία πρέπει πάντα να συνοδεύονται από θετική ενίσχυση, όπως έπαινος, λιχουδιές, βόλτες, θετικοί χαιρετισμοί και τόνος φωνής, ώστε να βοηθήσετε το σκύλο σας να αναπτύξει την επιθυμητή συμπεριφορά, τα κόλπα και τους κανόνες.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Schipperke

 Είναι άγρυπνος προστάτης και μπορεί να γαβγίζει ασταμάτητα, επιφυλακτικός απέναντι σε ξένους και επισκέπτες.
Ωστόσο, μπορεί να είναι φιλικός και ευχάριστος σύντροφος της οικογένειας. Ωστόσο, απαιτούν καθημερινή άσκηση και επίβλεψη εκτός λουριού.

Ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή Schipperke

Το Σκιπέρκι είναι ένας μικρός σκύλος με τετράγωνη αναλογία σώματος και ώμους που φαίνεται να γέρνουν προς τα πίσω. Ωστόσο, είναι πολύ ανθεκτικά σκυλιά. Το τρίχωμα είναι διπλό. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα του τριχώματος είναι το μαύρο, το κρεμ, το σοκολατί, το μπλε, το βερίκοκο, το μαύρο και το πυρομπλε.
Το έξυπνο, σκανδαλιάρικο προσωπάκι του δείχνει ότι πρόκειται για ένα σκανδαλιάρικο σκυλί. Είναι πολύ δραστήριο και ευκίνητο.

Παρόλο που τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι αντιπροσωπευτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα και μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Συμβουλευτείτε ένα γραφείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι που έχει μεταφερθεί και είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top