Scottish Terrie: Ατρόμητος και διασκεδαστικός σκύλος, Ανάγκες, χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και ιστορία – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Scottish Terrie ,αναζητώντας πάντα τη δράση και την περιπέτεια, πρόκειται για έναν ενεργητικό σκύλο που χρειάζεται καθημερινή άσκηση και εκτόνωση. Αυτή η ανάγκη μπορεί να ικανοποιηθεί με μέτριους περιπάτους με λουρί, με χορταστικά παιχνίδια στον κήπο ή με περιπάτους χωρίς λουρί σε ασφαλή, περιφραγμένο χώρο.

Scottish Terrier, όλα όσα θες να μάθεις για την φυλή

Τύπος: Terrier
Βάρος: 8 με 9 κιλά
Ύψος: περίπου 25 εκατοστά
Οικογένεια: Terrier
Καταγωγή: Σκωτία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Aberdeen Terrier, Scottie

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Scottish Terrier

Το Scottish Terrier είναι ένα κοντό, συμπαγές σκυλάκι με βαριά οστά αλλά μικρό μέγεθος. Δίνει μάλιστα την εντύπωση ότι έχει μεγάλη δύναμη σε σύγκριση με τη αναλογία ρου.
Το τρίχωμά του είναι ένας συνδυασμός πυκνού υποστρώματος και ένα εξαιρετικά ανθεκτικού εσωτερικού τριχώματος, που φτάνει περίπου στα 5 εκατοστά μήκος. Το τρίχωμα τείνει να είναι πιο μακρύ στα φρύδια και τα γένια του, προσθέτοντας του μια έκφραση συχνά έντονη. Τα συνήθη χρώματα του τριχώματός του είναι: μαύρο, λευκό και στικτό.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Scottish Terrier

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 2/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 1/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 5/5
• Φωνητικότητα 5/5

Πληροφορίες για την υγεία της φυλής Scottish Terrier

• Σημαντικές ανησυχίες: vWD, CMO
• Μικρές ανησυχίες: κράμπες, παρεγκεφαλίδα ατροφία, επιγονατίδα
• Περιστασιακές καταστάσεις: καρκίνος της ουροδόχου κύστης
• Προτεινόμενες εξετάσεις: DNA για vWD, γόνατο
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Scottish Terrier : 11–13 χρόνια

Ιστορία της φυλής

Η ακριβής προέλευση του Σκωτσέζικου Τεριέ καλύπτεται από μυστήριο και σύγχυση λόγω της πρώιμης πρακτικής να αναφέρονται όλα τα Σκωτσέζικα Τεριέ ως Σκωτσέζικα Τεριέ. Για να μπερδευτούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, το σύγχρονο Σκωτσέζικο Τεριέ δεν είναι Σκάι Τεριέ και μερικές φορές διαπληκτίζεται με μια μεγάλη ομάδα Τεριέ της Νήσου Σκάι. Όποια και αν είναι η προέλευσή τους, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα πρώιμα σκωτσέζικα τεριέ ήταν ένα σκληρότριχο τμήμα των Χάιλαντερς. Μόνο τη δεκαετία του 1800 τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα και η ιστορία τους τεκμηριώθηκε. Από τους διάφορους τύπους τεριέ, αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Σκωτσέζικο Τεριέ ήταν για ένα διάστημα γνωστό ως Αμπερντίν Τεριέ, καθώς ήταν ο πιο αγαπητός σκύλος της φυλής τεριέ στην περιοχή του Αμπερντίν.
Μέχρι τη δεκαετία του 1870 επικρατούσε τόση σύγχυση και διαμαρτυρία που σύντομα περιγράφηκε λεπτομερώς το πραγματικό Σκωτσέζικο Τεριέ. Γύρω στο 1880 εισήχθη ο τυπικός σκύλος της φυλής Σκωτσέζικο Τεριέ, όπως θα έπρεπε να είναι. Τα πρώτα σκυλιά αυτής της φυλής έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1883. Σταδιακά έγιναν όλο και πιο δημοφιλή, ενώ η δημοτικότητά τους αυξήθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πιο διάσημος σκύλος της φυλής Σκωτσέζικο Τεριέ ήταν ο σκύλος του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ο Φάρα, ο οποίος ήταν ο μόνιμος σύντροφός του κατά τη διάρκεια της ζωής του και θάφτηκε δίπλα του μετά το θάνατό του. Το Σκωτσέζικο Τεριέ παραμένει το κεντρικό μέλος της ομάδας Τεριέ και αποτελούσε ανέκαθεν το κατοικίδιο σκυλί της οικογένειας.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα της φυλής

Το σκωτσέζικο τεριέ είναι σκληρό, έξυπνο, αποφασιστικό και γρήγορο στην πράξη. Λόγω του χαρακτήρα του, έχει κερδίσει ακόμη και το παρατσούκλι “stalwart”. Είναι ατρόμητα σκυλιά και μπορεί να είναι πολύ επιθετικά απέναντι σε άλλα σκυλιά και ζώα. Συνήθως είναι φιλικά και πιστά στην οικογένειά τους. Γενικά πεισματάρικα σκυλιά, αλλά και πολύ ευαίσθητα. Ορισμένα έχουν την τάση να σκάβουν και να γαβγίζουν.Όπως και με τις άλλες φυλές, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση θα πρέπει να αρχίσουν όταν το κατοικίδιό σας είναι ακόμα κουτάβι. Να θυμάστε ότι η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση πρέπει πάντα να συνοδεύονται από θετική ενίσχυση, όπως έπαινος, λιχουδιές, βόλτες, θετικοί χαιρετισμοί και τόνος φωνής, ώστε να βοηθήσετε το σκύλο σας να μάθει επιθυμητές συμπεριφορές, κόλπα και κανόνες.

Xαρακτηριστικά της φυλής Σκωτσέζικο Τεριέ

Το σχεδόν συρμάτινο τρίχωμά τους πρέπει να βουρτσίζεται δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, θα πρέπει να βουρτσίζεται επαγγελματικά κάθε τρεις μήνες σε κομμωτήριο.

Τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται εδώ μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικά της φυλής τις περισσότερες φορές, αλλά τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα γραφείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε μεταφερόμενα ή ανάδοχα κουτάβια στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top