Shiba Inu: Με ρίζες από το 300 π.Χ.! Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα Χρήσιμα

Shiba Inu

Το Shiba Inu είναι ένας σκύλος με αυτοπεποίθηση, τολμηρός, ανεξάρτητος και άγριος. Παρόλο που αυτή η ράτσα είναι δραστήρια και ενεργητική, είναι συνήθως ήρεμη σε εσωτερικούς χώρους. Η παροχή άσκησης και καθημερινής χαλάρωσης σε αυτή τη ράτσα είναι απαραίτητη.

Shiba Inu, όλα όσα θες να μάθεις για αυτή την φυλή

Τύπος: Μη αθλητικά σκυλιά
Βάρος: 7 με 10 κιλά
Ύψος: 34 με 41 εκατοστά
Οικογένεια: Spitz
Καταγωγή: Ιαπωνία
Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια
Άλλα ονόματα: Brushwood Dog, ιαπωνικό σκυλί μικρού μεγέθους

dog

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Shiba Inu

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 2/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 3/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 34/5
• Φωνητικότητα 5/5

Η ιστορία της ράτσας

Τα εγγενή ιαπωνικά σκυλιά χωρίζονται σε έξι φυλές. Από αυτά, το μικρότερο και πιθανώς το πιο αρχαίο είναι το Shiba Inu. Στην πραγματικότητα, μια θεωρία για το όνομα shiba είναι ότι σημαίνει απλά «μικρό». Ωστόσο, μπορεί επίσης να σημαίνει «θαμνότοπος» και αυτό σε σχέση με τα λαμπρά κόκκινα δέντρα του που μοιάζουν τόσο πολύ με το κόκκινο παλτό της φυλής. Όλες αυτές οι εικασίες οδήγησαν στο ψευδώνυμο του Shiba Inu ως μικρό θαμνένιο σκυλί (με αγγλική μετάφραση little brushwood dog). Η προέλευση της φυλής είναι ασαφής, αλλά είναι σαφώς απόγονος της οικογένειας spitz και μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από το 300 π.Χ. ως σκύλος κυνηγιού στην κεντρική Ιαπωνία.
Υπήρχαν τρεις κύριοι τύποι και ο καθένας ονομάστηκε για την περιοχή προέλευσής τους: το Shinshu Shiba (από τον Νομό Nagano), το Mino Shiba (από τον Νομό Gifu) και το Sanin Shiba (από τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα). Μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η φυλή σχεδόν χάθηκε, και αποδεκατίστηκε περαιτέρω το 1952.
Σε μια προσπάθεια να διασωθεί ο σκύλος, διασταυρώθηκαν οι τρείς τύποι σκύλου Shiba με μεγαλόσωμες φυλές από ορεινές περιοχές αλλά και άλλα μικρότερα σκυλάκια από διάφορες περιοχές. Ως αποτέλεσμα, ο Shiba επέζησε ως μια φυλή με κάποια παραλλαγή στην ουσία των οστών. Από τότε η φυλή απέκτησε ένθερμους υποστηρικτές και η δημοτικότητά του αυξήθηκε.

Shiba Inu

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Shiba Inu

Το Shiba χρειάζεται μια καθημερινή προπόνηση, είτε με τη μορφή ενός δυναμικού παιχνιδιού στην αυλή, ενός μεγάλου περιπάτου, είτε μιας καλής διαδρομής σε μια περιφραγμένη περιοχή.
Το διπλό τρίχωμά του θέλει βούρτσισμα μία με δύο φορές την εβδομάδα. Τις περιόδους έντονης τριχόπτωσης η ανάγκη για βούρτσισμα είναι πιο συχνή για απομάκρυνση των νεκρών τριχών.

Υγεία και άλλα θέματα

• Σημαντικές ανησυχίες: επιγονατιδική χαλάρωση
• Μικρές ανησυχίες: αλλεργίες, καταρράκτης
• Περιστασιακές καταστάσεις: CHD, distichiasis, PPM, PRA
• Προτεινόμενες εξετάσεις: γόνατο, ισχίο, μάτι
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 12–15 χρόνια

Shiba Inu

Χρήσιμες πληροφορίες για το Shiba Inu

Το Shiba Inu είναι μια μικρή, μετρίως συμπαγής ράτσα, μακρύς στο ανάστημα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα τυπικά γενετικά χαρακτηριστικά των βόρειων φυλών: μικρά όρθια αυτιά, πυκνό τρίχωμα, δυνατό σώμα και κυρτή ουρά. Η έκφρασή του είναι συχνά τολμηρή, ενεργητική και καλοκάγαθη. Το τρίχωμά του είναι διπλής στρώσης, με σκληρό, ίσιο εξωτερικό τρίχωμα και μαλακό υπόστρωμα. Αυτό του παρέχει εξαιρετικές ιδιότητες συγκράτησης της θερμότητας.

Συμπεριφορά, ιδιοσυγκρασία και προσωπικότητα

Πρόκειται για μια ανθεκτική ράτσα, έτοιμη για περιπέτεια. Ορισμένα μπορεί να είναι επιρρεπή στην κυριαρχία και την ένταση. Η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση όσο είναι ακόμα κουτάβια μπορεί να εξομαλύνει αυτές τις εκδηλώσεις.
Ορισμένα Shiba Inus μπορεί επίσης να είναι επιφυλακτικά απέναντι στους ξένους. Τέλος, τα Shiba Inus είναι πολύ φωνακλάδες και συχνά γαβγίζουν.

Shiba Inu

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν καλά τη φυλή, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι που έχει παραδοθεί και είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr