Siberian Husky: Ο σκύλος με τα γαλάζια μάτια, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Siberian Husky συνδυάζει δύναμη, ταχύτητα και αντοχή. Είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους, μετρίως συμπαγής και ελαφρώς μακρύτερος από το ύψος. Η έκφραση του προσώπου του είναι συχνά τεταμένη, αλλά μπορεί να είναι φιλικό, ενδιαφέρον και μερικές φορές σκανταλιάρικο. Πρόκειται για κλασικές βόρειες γραμμές αίματος.

Siberian Husky, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: 15 με 27 κιλά
Ύψος: 50 με 60 εκατοστά
Οικογένεια: Βόρειος
Καταγωγή: Ρωσία (Σιβηρία)
Άλλα ονόματα: Arctic Husky – Αρκτικό Χάσκι

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 4/5
• Παιχνίδι 4/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 5/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 1/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 5/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 3/5


Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Siberian Husky

Ο σκύλος Χάσκυ είναι ένας πολύ δραστήριος σκύλος. Χρειάζεται δηλαδή καθημερινή άφθονη άσκηση και εκτόνωση, είτε με μορφή τζόκινγκ, πεζοπορίας ή έντονου βαδίσματος σε έναν ασφαλή και κλειστό χώρο. Επίσης, αγαπούν να τραβούν και φυσικά απολαμβάνουν τον κρύο καιρό. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, και καθημερινά στις περιόδους με έντονη τριχόπτωση.

Πληροφορίες για την υγεία της φυλής Siberian Husky

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: PRA, καταρράκτης, δυστροφία του κερατοειδούς, υποθυρεοειδισμός
• Περιστασιακές καταστάσεις: CHD
• Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτι, (θυρεοειδής), ισχίο
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Siberian Husky: 11–13 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Siberian Husky

Ο βηματισμός (βήμα) είναι ομαλός, ελαφρύς και καλύπτει μια καλή απόσταση, ενώ τα πόδια είναι γρήγορα και ελαφριά.
Το Siberian Husky έχει μεσαίου μεγέθους, μαλακό τρίχωμα με πυκνό υπόστρωμα και iis9o εξωτερικό τρίχωμα. Κυκλοφορούν σε λευκό, μαύρο, ασπρόμαυρο, ασπρόμαυρο, μαυροκόκκινο, ασπρόμαυρο, ασημί, κοκκινωπό, ασπρόμαυρο και ασπρόμαυρο και ασπρόλευκο.

Ιστορία της φυλής Siberian Husky

Οι Chukchi που ζούσαν στη βορειοανατολική Ασία ανέπτυξαν τη φυλή που σήμερα είναι γνωστή ως Σιβηριανό Χάσκυ. Η καταγωγή του χάσκι είναι άγνωστη, αλλά πιθανότατα έχει σαφείς καταβολές από το σπιτς, το οποίο εξελίχθηκε επί πολλές εκατοντάδες χρόνια την έλξη ελκήθρου των νομαδικών ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια της χρυσοθηρίας στην Αλάσκα, τα σκυλιά έγιναν αναπόσπαστο μέρος της ζωής στην Αρκτική.
Το 1909, το πρώτο Chukchi Husky μεταφέρθηκε στη Βόρεια Αμερική από τη Σιβηρία για να συμμετάσχει στον αγώνα All-Alaskan Race.
Σε αυτόν τον αγώνα, ήταν ελάχιστα αξιοθαύμαστοι, καθώς ήταν μικρότεροι και πιο υπάκουοι από τους άλλους. Την επόμενη χρονιά, το 1910, τα σκυλιά αυτά έγιναν αναγνωρισμένοι δάσκαλοι του έλκηθρου, αλλά έλαβαν τη μεγαλύτερη αναγνώρισή τους το 1925. Μια ομάδα χάσκι ταξίδεψε περίπου 340 μίλια σε ένα έλκηθρο για να αποκτήσει έναν ορό που θα έσωζε τους κατοίκους του Nome της Αλάσκας από μια επιδημία διφθερίτιδας. Ένα άγαλμα στο Σέντραλ Παρκ είναι αφιερωμένο στο επίτευγμά τους. Τα πρώτα Σιβηριανά Χάσκι προέρχονταν από τον Καναδά και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 1930, η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε τη φυλή. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά Σιβηριανά Χάσκι υπηρέτησαν ως σκύλοι έρευνας και διάσωσης στον αμερικανικό στρατό και έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από το κοινό.
Έκτοτε, η δημοτικότητα της φυλής δεν έχει μειωθεί και σήμερα είναι ένα δημοφιλές κατοικίδιο. Παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές στην Αρκτική.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα της φυλής Siberian Husky

Τα επίθετα (ονόματα) που περιγράφουν το Siberian Husky περιλαμβάνουν: χαρούμενο, σκανταλιάρικο, μερικές φορές επιθετικό, ανεξάρτητο, άγρυπνο, πεισματάρικο, περιπετειώδες και έξυπνο. Όλα αυτά περιγράφουν απόλυτα τα χαρακτηριστικά του ανθεκτικού και όμορφου Husky. Αυτή η φυλή αγαπάει να τρέχει και θα περιπλανηθεί όταν της δοθεί η ευκαιρία.
Τα πάνε καλά με άλλα σκυλιά στο σπίτι, αλλά μπορεί να γίνουν άγρια και δυναμικά με άγνωστα σκυλιά. Στην πραγματικότητα είναι πολύ κοινωνικά και χρειάζονται συντροφιά από ανθρώπους και σκύλους. Μπορεί να κυνηγήσουν άγνωστες γάτες ή μικρά κατοικίδια ζώα.
Τα λιγότερο επιθυμητά χαρακτηριστικά προσωπικότητας περιλαμβάνουν ουρλιαχτά, σκάψιμο και μάσημα αντικειμένων. Όπως και με τις άλλες φυλές, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση θα πρέπει να ξεκινούν από την κουταβική ηλικία. Να θυμάστε ότι η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση πρέπει πάντα να συνοδεύονται από θετική ενίσχυση, όπως έπαινος, λιχουδιές, βόλτες, θετικοί χαιρετισμοί και τόνος φωνής, ώστε να βοηθήσετε το σκύλο σας να αναπτύξει επιθυμητές συμπεριφορές, κόλπα και κανόνες.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι συγκεκριμένα για τη φυλή, τα σκυλιά έχουν ατομικές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε δωρεά κουτάβια που διατίθενται προς αγορά στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top