Σκύλος Χαναάν: Μια βιβλική ράτσα, Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, Χαρακτήρας και προβλήματα – Όλα τα χρήσιμα

σκύλος Χαναάν

Ο σκύλος Χαναάν διαφέρει από τους άλλους ποιμενικούς σκύλους λόγω της καταγωγής του. Ωστόσο, ο σκύλος διαθέτει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας σκύλος βοσκής προκειμένου να ακολουθεί το κοπάδι επί ώρες.

Είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους με τετράγωνο κεφάλι, δύναμη, ευκινησία και αντοχή. Δεν είναι ποτέ εκφοβιστικό. Οι κινήσεις του είναι αθλητικές και χαριτωμένες. Έχει γρήγορο βάδισμα και μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση αμέσως.
Το τρίχωμά του είναι διπλό, με ένα κοντό, πολύ μαλακό υπόστρωμα ποικίλου πάχους ανάλογα με το κλίμα και ένα ίσιο, επίπεδο, σκληρό εξωτερικό τρίχωμα. Η φυλή μπορεί να προσαρμοστεί σε μακρές και δύσκολες καιρικές συνθήκες, από ζεστές ημέρες έως κρύες νύχτες.

Σκύλος Χαναάν

Ο σκύλος της Χαναάν, όσα θέλετε να γνωρίζετε για αυτή την ράτσα

Τύπος: σκύλος βοσκής
Βάρος: 15 με 24 κιλά
Ύψος: 48 με 60 εκατοστά
Οικογένεια: Κτηνοτροφία και βοσκή
Καταγωγή: Ισραήλ
Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια
Άλλα ονόματα: Kalef K’naani, Kelev Cana’ani

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής περιλαμβάνουν

– Ενεργειακό επίπεδο 3/5
– Απαιτήσεις άσκησης 4/5
– Παιχνίδι 3/5
– Αγάπη 4/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 4/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 2/5
– Επαγρύπνηση 3/5
– Εύκολη εκπαίδευση 4/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητική ικανότητα 5/5

Σκύλος Χαναάν

Ιστορία της φυλής

Ο σκύλος Canaan είναι μια φυλή που εξελίχθηκε και υπέφερε για εκατοντάδες χρόνια. Η φυλή θεωρείται ότι προήλθε από τη βιβλική γη της Χαναάν, όπου ονομαζόταν Keleph Canani (σκύλος Χαναάν). Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, όταν οι Ισραηλίτες εκδιώχθηκαν από τους Ρωμαίους και διασκορπίστηκαν στην πατρίδα τους, πολλά ισραηλιτικά σκυλιά χρειάστηκε να πολεμήσουν στις παράκτιες πεδιάδες του Ζεβουλών και στην έρημο Νεγκέβ. Οι Βεδουΐνοι πήραν άγρια σκυλιά, τα εξέθρεψαν και τα χρησιμοποίησαν ως σκύλους φύλακες και βοσκούς.
Τη δεκαετία του 1930, όταν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ήθελαν ένα στρατιωτικό σκύλο, οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές φυλές δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και προσαρμόστηκαν στο σκληρό κλίμα.
Η ύπαρξη του σκύλου Χαναάν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες μιας γυναίκας, της Dr. Rudolfina Menzel. Η αναζήτησή της για τα πιο σκληρά και δυνατά σκυλιά οδήγησε τη Δρ Μένζελ στον σκύλο Χαναάν. Τα σκυλιά αυτά απέδειξαν γρήγορα την αξία τους ως φρουροί, αγγελιοφόροι, ανιχνευτές ναρκών, βοηθοί του Ερυθρού Σταυρού, ακόμη και ως ιχνηλάτες τραυματισμένων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκπαιδεύτηκαν ακόμη και ως σκύλοι οδηγοί τη δεκαετία του 1950, αλλά το μέγεθος και η ανεξάρτητη φύση τους δεν τους επέτρεψαν να γίνουν ευρέως γνωστοί. Ίσως καμία άλλη φυλή άγριου σκύλου δεν έγινε τόσο γνωστή, χρήσιμη και πιστή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα πρώτα σκυλιά αυτής της φυλής έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1965. Δεν ήταν η πιο γοητευτική φυλή και η υποτιμημένη εμφάνισή τους οδήγησε πολλούς ανθρώπους να τα αγνοήσουν, παρά τις εξαιρετικές τους ιδιότητες ως συντροφιά.
Ωστόσο, προσέλκυσαν θαυμαστές, και το 1997 η Αμερικανική Λέσχη Κένελ τα δέχτηκε στην Ομάδα Χάρντινγκ. Η φυλή παρέμεινε λιγότερο δημοφιλής παρά τα ελκυστικά χαρακτηριστικά τους.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Οι σκύλοι Canaan έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικοί σκύλοι εκτροφής και αναπαραγωγής. Έχουν επίσης διαπιστωθεί ότι είναι άριστοι σε διάφορα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπιστίας και της υπακοής. Ο σκύλος είναι έξυπνος, πιστός, υπάκουος, πρόθυμος να ευχαριστήσει την οικογένειά του και γρήγορος.
Δεν είναι πολύ φιλικοί προς τους ξένους και το κύριο καθήκον τους είναι να προστατεύουν την οικογένειά τους. Οι σκύλοι Canaan συνήθως τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια και σκύλους, αλλά μπορεί να χρειαστεί να εισαχθούν προσεκτικά σε νέα σκυλιά. Η κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση θα πρέπει να ξεκινούν σε νεαρή ηλικία (κουτάβια). Αυτή η φυλή είναι γεννημένος προστάτης, γι’ αυτό και ορισμένα σκυλιά τείνουν να γαβγίζουν πολύ.

σκύλος

Χαρακτηριστικά της φυλής

Λίγες φυλές έχουν παράδοση καθαρής εργασίας όπως ο σκύλος Χαναάν. Αυτά τα σκυλιά δεν ικανοποιούνται με την ακινησία ή την κακή συμπεριφορά. Απαιτούν πολλή άσκηση, πνευματική και σωματική άσκηση. Οι ανάγκες αυτές μπορούν να καλυφθούν με ασκήσεις βοσκής, μακρινά τρεξίματα ή έντονο παιχνίδι και σκληρή εκπαίδευση. Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται περίπου μία φορά την εβδομάδα, κυρίως για να απομακρυνθούν οι νεκρές τρίχες. Τα παλτά διατίθενται σε μαύρο, κρεμ, καφεκόκκινο και φλογερό μπλε χρώμα.

Υγεία και πιθανά προβλήματα

– Κύρια προβλήματα: Κανένα.
– Λόγοι ανησυχίας: CHD (στεφανιαία νόσος).
– Επαναλαμβανόμενα συμπτώματα: Δυσπλασία των αγκώνων.
– Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνας, (μάτι), (γόνατο), (θυρεοειδής).
– Διάρκεια ζωής της φυλής: 12-13 έτη.

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορούν συχνά να είναι ενδεικτικά μιας φυλής, τα σκυλιά έχουν ατομικές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται ή είναι διαθέσιμα για υιοθεσία στο τοπικό σας καταφύγιο ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr