Σκύλος Goldendoodle:Μια καλή νταντά για τα παιδιά – Χαρακτήρας, Προσωπικότητα και ασθένειες – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Goldendoodle

Το Goldendoodle είναι ένα υβρίδιο που χαίρει τα πλεονεκτήματα από τις ράτσες μείξης τους. Είναι υπομονετικός και αγαπησιάρης και θα σταθεί αντάξια ως υπάκουο μέλος στην οικογένειά σας. Όχι άδικα μπορεί να γίνει η νταντά των παιδιών σας αφού χαρακτηρίζεται από ανεξάντλητη υπομονή και προστατευτικά ένστικτα.

 Goldendoodle

Goldendoodle: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την ράτσα

Προορίζεται για: Οικογένειες και άγαμους ανθρώπους
Επίπεδο διαβίωσης: Μεσαίο
Προσδόκιμο ζωής: 12 – 15 χρόνια
Ιδιοσυγκρασία: Δραστήριος και έξυπνος σκύλος
Υγεία: Αυτή η ράτσα έχει κατά μέσο όρο πιθανότητες να αναπτύξει προβλήματα υγείας κατά την διάρκεια της ζωής του

Goldendoodle

Goldendoodle :Επισκόπηση φυλής και Γενικά χαρακτηριστικά

Goldendoodle είναι υβριδικά σκυλιά, δηλαδή αποτέλεσα διασταύρωσης δύο άλλων φυλών. Είναι μια μίξη του Golden Retriever και του Poodle και έχει πολλά χαρακτηριστικά από τις δύο αυτές ράτσες. Αυτή η νέα φυλή δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει σκύλος συντροφιάς ή οικογενειακό κατοικίδιο. Η εμφάνιση του ποικίλλει, αλλά γενικά είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους με σγουρό τρίχωμα. Τα σκυλιά Γκολντεντούντλ έχουν διάφορα μεγέθη. Ένα Γκολντεντούντλ μεσαίου μεγέθους μπορεί να έχει ύψος 60 έως 66 εκατοστά και να ζυγίζει 13 έως και 20 κιλά. Το μεγαλύτερο μέγεθος μπορεί να ζυγίζει 23 έως και 45 κιλά.
Υπάρχουν υπο ποικιλίες (τόι και μινιατούρες), που μπορεί να έχουν κυματιστό τρίχωμα και όχι σγουρό, αλλά και διαφορετικά χρώματα.
Τα Γκολντεντούντλ συνήθως ζουν 12 με 15 χρόνια.
Η νέα αυτή φυλή είναι πολλή δραστήρια και σαφώς απαιτούν πολλή άσκηση. Η σωματική αλλά και ψυχική εκτόνωση μπορεί να γίνει μέσα από κάθε μορφή παιχνιδιού. Είναι εξαιρετικά έξυπνα σκυλάκια, κάτι που απορρέει από την διασταύρωση των δύο φυλών. Έχει τόσο υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και ανεξαρτησίας όσο και κυνηγετική προϊστορία. Αγαπούν και γίνονται μέλος της οικογένειάς τους, για αυτό απαιτεί τακτική επαφή με τους ανθρώπους για να παραμείνουν χαρούμενα και ευτυχισμένα. Αλληλοεπιδρούν τέλεια με τα παιδιά καθώς έχουν ήρεμη φύση.

Goldendoodle

Goldendoodle: Χαρακτήρας, προσωπικότητα και συμπεριφορά

Το γκολντεν ντουντλ είναι ένα πολύ έξυπνο και κοινωνικό σκυλί. Απαιτεί την προσοχή των ανθρώπων και επιζητά την φροντίδα μιας αφοσιωμένης οικογένειας για να παραμείνει ευτυχισμένο. Μπορεί να εμφανίσει άγχος του αποχωρισμού όταν μένει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συμπεριφοράς.
Λατρεύει να συμμετέχει σε παιχνίδια, δραστηριότητες και οικογενειακές εκδηλώσεις. Χρειάζεται και τακτική γυμναστική, περιπάτους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και πολύ παιχνίδι. Εάν νιώσει πως πλήττει μπορεί να γίνει ένας μικρός καταστροφέας.
Τα Goldendoodles έχουν φανταστική φήμη για υψηλά επίπεδα ανοχής για τα παιδιά. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνο να αφήνεται το δραστήριο Goldendoodle μόνο του με παιδιά κάτω των 8 ετών. Οι μικρότερες ηλικίες θα πρέπει να παρακολουθούνται την ώρα του παιχνιδιού. Η πρώιμη κοινωνικοποίηση ως κουτάβι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί η πλήρης ανοχή, ωστόσο η καλή εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Η εκπαίδευση μπορεί να είναι μια πρόκληση, θέλει να σας ευχαριστήσει αλλά ανταποκρίνεται καλύτερα σε οδηγίες που του επιφέρουν ανταμοιβές.
Έχοντας ένα Goldendoodle για κατοικίδιο χρειάζεται να καταστήσετε σαφές ποιος είναι ο αρχηγός. Η πειθαρχία και η ξεκάθαρη ιεραρχία είναι βασικά κομμάτια της εκπαίδευσης. Ζουν καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και τα πηγαίνουν περίφημα με άλλα κατοικίδια ζώα.

Goldendoodle

Goldendoodle: Ασθένειες

Τα πιο συνήθη προβλήματα υγείας:
•Επιπεφυκίτιδα
•Δερματίτιδα
•Ανωμαλία βάδισης

Άλλες ασθένειες και τα συμπτώματά τους:
Αλλεργίες στο δέρμα. Οι αλλεργίες στο δέρμα είναι πολύ συχνές για την ράτσα. Μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα και υπερβολική τριχόπτωση. Εάν διαπιστώσετε ξύσιμο και γενική ενόχληση επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.
Γαστρική διαστολή και όγκος. Είναι μια σοβαρή πάθηση κατά την οποία το στομάχι γεμίζει με αέρια και υγρό. Ο όγκος πο δημιουργείται δεν επιτρέπει την εξαγωγή του υγρού μέσω του εμετού. Μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, γαστρική διάτρηση και περιτονίτιδα. Για να αποφύγετε την γαστρική διαστολή αποφύγετε την σίτιση μεγάλων γευμάτων και μην το τροφοδοτείτε μετά από άσκηση.
Δυσπλασία ισχίου. Δυσπλασία προκαλείται όταν το ισχίο και το κόκκαλο του μηρού δεν ταιριάζουν. Αυτό προκαλεί πόνο και χωλότητα με την πάροδο του χρόνου.

Το ιστορικό υπόβαθρο του Golden Doodle

Το Goldendoodle είναι ένα υβρίδιο σκυλί διασταύρωσης του Golden Retriever και του Poodle.
Το Poodle, τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν δημοφιλής σκύλος για διασταυρώσεις. Πολλές φυλές , όπως τα Labradoodle , Goldendoodle και Cockapoo, είναι υβρίδια που προέρχονται από τα Poodle. Το Goldendoodle δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1990 με μεγάλη επιτυχία ώς σκύλος συντροφιάς ή «σκύλος οδηγός». Έχουν ήρεμη και καλοπροαίρετη προσωπικότητα όπως τα Golden Retriever και υψηλή νοημοσύνη όπως τα Poodle.
Η νέα φυλή έχει αυτό που είναι γνωστό έως «υβριδικό σθένος», τείνει να είναι πιο υγιής από τις φυλές της διασταύρωσής του. Η δεύτερη γενιά μάλιστα φαίνεται να μην ρίχνει το τρίχωμά της κάτι που καθιστά την ράτσα Goldendoodle ιδανική για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες.
Η φυλή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στον Καναδά, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα οργανισμό για ράτσες σκύλων (kennel club).

Goldendoodle

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την φυλή Goldendoodle

•To 2012 o γνωστός ποπ σταρ Usher έδωσε μεγαλύτερη προσφορά από την ηθοποιό Jessica Szohr (Gossip Girl) σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Κατάφερε να αγοράσει ένα μικρό κουτάβι Goldendoodle κάνοντας μάλιστα και την πιο ακριβή αγορά με ποσό 12.000 $. Η προσφορά του για την υιοθεσία του κουταβιού ξεπέρασε κατά 1000 $ την προσφορά της ηθοποιού.
•Το όνομα «Goldendoodle» επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Wally Conron το 1992. Αφού ρωτήθηκε στο δρόμο αν ο σκύλος του ήταν Labradoodle, απάντησε: «Όχι, είναι Goldendoodle». Από τότε, το Goldendoodle έχει πάρει πολλά ονόματα, όπως τα «Golden Poo», «Goldie Poo» και «Groodle».
•Κάθε γενιά του υβριδικού σκύλου Goldendoodle γεννιέται όλο και πιο ισχυρή ,καθιστώντας την φυλή ώς κατάλληλη και με μακράς διάρκειας ποσοστά ζωής. Μάλιστα τα κουτάβια που γεννήθηκαν στην δεύτερη κιόλας γενιά δεν ρίχνουν τις τρίχες τους. Αυτό καθιστά τα Goldendoodle ιδανικά για ανθρώπους με αλλεργίες.

Αυτό το υβρίδιο θα σας «κλέψει» την καρδιά με την γλυκιά του προσωπικότητα και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του. Δώστε του αμέριστη αγάπη, προσοχή, φροντίδα και εκπαίδευση για να γίνει το καλύτερο μέλος της οικογένειάς σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr