Σκύλος Louisiana Catahoula Leopard : Μια άγνωστη φυλή, Προσωπικότητα, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Louisiana Catahoula Leopard

Η Louisiana Leopard Catahoula είναι μια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους φυλή που δεν μοιάζει με κυνηγόσκυλο ή μπουλντόγκ. Αυτή η φυλή θεωρείται ένας εξαιρετικός σκύλος πολλαπλών χρήσεων.

σκύλος

Louisiana Catahoula Leopard Dog, όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την φυλή

Τύπος: Κυνηγόσκυλο
Βάρος: 22 με 43 κιλά
Ύψος: 50 με 60 εκατοστά
Οικογένεια: Herding (UKC – Εθνικός Κυνολογικός Όμιλος), Foundation Stock Service (AKC – Αμερικάνικος Κυνολογικός Όμιλος)
Καταγωγή: Λουϊζιάνα
Ημερομηνία καταγωγής: δεν αναφέρεται
Άλλα ονόματα: Catahoula Leopard Dog, Catahoula Cur, Catahoula Hog Dog, Catahoula Hound

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Louisiana Catahoula Leopard Dog

Σε αντίθεση με το όνομά του, το Louisiana Catahoula Leopard Dog έχει πολλά διαφορετικά χρώματα και μοτίβα παλτών και ποικίλα χρώματα ματιών εκτός από το τυπικό μοτίβο λεοπάρδαλης και τα μπλε μάτια.Το Louisiana Leopard Dog Katahula έχει μυώδες, δυνατό σώμα και είναι γενικά ελαφρώς μακρύτερο από το ύψος του. Το κεφάλι είναι φαρδύ, με κοντό τρίχωμα και καλοσχηματισμένο πηγούνι.

Louisiana Catahoula Leopard

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Louisiana Catahoula Leopard Dog

• Επίπεδο ενέργειας 5/5
• Απαιτήσεις άσκησης 5/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 4/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 4/5

Louisiana Catahoula Leopard

Η ιστορία της ράτσας Louisiana Catahoula Leopard Dog

Η προέλευση του Λουϊζιάνα Catahoula Leopard Dog παραμένει άγνωστη, ένα μυστήριο. Το μόνο σίγουρο για αυτή την φυλή είναι ότι είναι ευέλικτο και το ένστικτό του για εργασία κάθε λογής είναι απαράμιλλο.
Οι ιθαγενείς Αμερικανοί και οι έποικοι της Λουϊζιάνα εκτίμησαν τη φυλή για την ικανότητά της να κυνηγά μια ποικιλία άγριων θηραμάτων, όπως ελάφια, bobcat, άγρια γουρούνια και αρκούδες. Επίσης διέκριναν και εκτίμησαν την μυρωδιά του, το κούνημα της ουρά, το παιχνίδι ανάκτησής του, το γαύγισμα και το κυνήγι άγριων χοίρων και βοοειδών.
Το Λουϊζιάνα Catahoula Leopard Dog πιστεύεται ότι κατάγεται από σκύλους ιθαγενών της Αμερικής μίξη με μαστήφ και λαγωνικά που έφεραν μαζί τους Ισπανοί εξερευνητές.
Το εξωτικό όνομα της φυλής, Catahoula, πιθανότατα είναι μια παραμόρφωση της λέξης των Αμερικανών ιθαγενών που σήμαινε «Chocktaw», που αναφέρεται σε μια τοπική φυλή.
Ανεξάρτητα από το πως ξεκίνησε η φυλή, το Louisiana Catahoula Leopard Dog έγινε το σκυλί της Λουϊζιάνα το 1979. Ο εθνικός Κυνολογικός όμιλος αναγνώρισε την φυλή και την πρόσθεσε στην ομάδα κυνηγών σκύλων το 1995.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Η προσωπικότητα του Louisiana Catahoula Leopard Dog καλύπτει όλα τα φάσματα και τις διαθέσεις: μπορεί να είναι ένας σοβαρός και συγκεντρωμένος σκύλος όταν εργάζεται αλλά και ένα δραστήριο διασκεδαστικό σκυλί στο σπίτι.
Είναι ανεξάρτητο και προσεκτικό σκυλί, διαθέτει ένστικτα φύλαξης και είναι επιφυλακτικό με τους αγνώστους.
Με την κατάλληλη εκπαίδευση από νεαρή ηλικία (κουτάβι) θα εξασφαλίσετε ότι έχετε δίπλα σας έναν στοργικό ευγενικό και πιστό τετράποδο σύντροφο.Είναι ανεξάρτητα, προσεκτικά σκυλιά με ένστικτο φύλαξης και επιφυλακτική στάση απέναντι στους ξένους.
Με την κατάλληλη εκπαίδευση από νεαρή ηλικία (κουτάβια), μπορείτε να αποκτήσετε έναν στοργικό, ευγενικό και πιστό τετράποδο σύντροφο.

Louisiana Catahoula Leopard

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Louisiana Catahoula Leopard Dog

Πέρα από το εβδομαδιαίο βούρτσισμα και το περιστασιακό μπάνιο, το Louisiana Catahoula Leopard Dog δεν απαιτεί πολύ περιποίηση. Στην διαδικασία του καλλωπισμού του προστίθεται και ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών, ο έλεγχος των αυτιών για να αφαιρείται η τυχόν συσσώρευση κεριού ή υπολειμμάτων και το τακτικό προσεκτικό κόψιμο τω νυχιών του.
Το Λουϊζιάνα Catahoula Leopard Dog είναι ένας σκύλος εργασίας με πολλή ενέργεια – ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα που το παρέχονται ευκαιρίες για σωματική εκτόνωση και ψυχική διέγερση. Εάν δεν του προσφέρεται την άσκηση που απαιτεί θα γίνει καταστροφικός.
Η άσκηση, προπόνηση και εκτόνωση μπορεί να γίνονται σε μια ασφαλή και περιφραγμένη περιοχή. Αυτό συνεπάγεται ότι ο σκύλος αυτός δεν είναι το κατάλληλο ζώο για πόλη ή για μικρά διαμερίσματα.
Το Louisiana Catahoula Leopard Dog είναι ένας εξαιρετικός κολυμβητής και απολαμβάνει επίσης δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ανάκτηση μπάλας ή δίσκου.
Η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη.

Υγεία της φυλής Louisiana Catahoula Leopard Dog

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται/ δεν υπάρχουν
• Μικρές ανησυχίες: δεν αναφέρονται/ δεν υπάρχουν
• Περιστασιακές καταστάσεις: Δυσπλασία ισχίου, κώφωση και προβλήματα στα μάτια
• Προτεινόμενες εξετάσεις: δεν αναφέρονται/ δεν υπάρχουν
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Louisiana Catahoula Leopard Dog : 10 έως 14 χρόνια

σκύλος

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr