Σκύλος μόνος στο σπίτι: Δουλεύετε πολύ; Οδηγός ανατροφής κουταβιού – Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές

κουτάβι και σπίτι

Η ανατροφή ενός κουταβιού κατά τη διάρκεια πολλών ωρών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα κουτάβια έχουν διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία τους. Οι πρώτες εβδομάδες μπορεί να είναι πιο αγχωτικές, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα χαλαρώνουν. Ένας συνδυασμός προγραμματισμού, βοήθειας από φίλους και πληρωμένης βοήθειας για τον καλλωπισμό μπορεί να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια.
Αν αρχίσετε να δουλεύετε όσο το δυνατόν νωρίτερα, θα έχετε έναν ενήλικο σκύλο που μπορεί να χειριστεί την κατάσταση όσο εσείς λείπετε στη δουλειά.

Γαλλικό Μπουλντόγκ

Αφήνοντας μόνο του το κουτάβι σας

Πλήρης κατάληψη σημαίνει ότι το κουτάβι θα είναι μόνο του στο σπίτι. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποχωριστείτε τη χαριτωμένη κουταβίσια φατσούλα του νέου σας φίλου. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι, και το κουτάβι σας δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια μαζί σας. Διαφορετικά, το κουτάβι σας θα γίνει υπερβολικά εξαρτημένο από εσάς. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναπτύξει την ικανότητα να μένει μόνο του.

Πόσο καιρό μπορείς να αφήσεις ένα κουτάβι μόνο του;

Ο περιοριστικός παράγοντας είναι πόσο καιρό το κουτάβι μπορεί να κρατήσει την ουροδόχο κύστη τους.

• Αυτό μπορείτε να το υπολογίσετε με μια απλή εξίσωση:
• Πάρτε την ηλικία του κουταβιού σε μήνες και προσθέστε ένα. Αυτός είναι ο αριθμός των ωρών που μπορούν να κρατήσουν την ουροδόχο κύστη τους.
• Για παράδειγμα, ένα κουτάβι δύο μηνών μπορεί να κρατήσει για τρεις ώρες το πολύ
• Ένα κουτάβι τεσσάρων μηνών μπορεί να κρατήσει για πέντε ώρες

Αυτό σημαίνει ότι τα κουτάβια σε ηλικία 6-7 μηνών μπορούν να κρατήσουν την ουροδόχο κύστη τους γεμάτη για έως και 8 ώρες.
Εάν αφήσετε το κουτάβι σας μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πάει στην τουαλέτα. Τα κουτάβια που βρίσκονται στη διαδικασία της εκπαίδευσης στη χρήση του γιογιό μπορεί να μπερδευτούν και να δυσκολευτούν στην εκπαίδευση του γιογιό.
Έτσι, το να αφήνετε το κουτάβι μόνο του για οκτώ ώρες περίπου δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία για κάθε τετράποδο φίλο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ενώ είναι τεχνικά δυνατό να διατηρηθεί αυτό το χρονικό διάστημα για έναν νεαρό ενήλικο σκύλο, τα κουτάβια χρειάζονται συχνά διαλείμματα για την τουαλέτα, επαφή και συντροφιά.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: “Τι να κάνετε με έναν σκύλο κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας;”.
Η απάντηση είναι να επιστρατεύσετε τη βοήθεια ενός dog sitter. Αυτό δεν ισχύει για πάντα, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων.

Ανατροφή σκύλου ενώ εργάζεστε : Λήψη βοήθειας

Ας υποθέσουμε πως έχετε ένα κουτάβι περίπου 8 εβδομάδων. Τα κουτάβια σε αυτή την ηλικία χρειάζονται τουαλέτα τουλάχιστον κάθε τρεις ώρες. Χρειάζονται δηλαδή ένα διάλλειμα έξω, να περπατήσουν, να παίξουν, να ουρήσουν και να εκπαιδευτούν.

κουτάβι και σπίτι

Αυτό σημαίνει καλός προγραμματισμός. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν:

• Στα διαλείμματά σας να μεταβείτε σπίτι
• Να έχετε έναν φίλο ή έναν γείτονα που μπορεί να σας βοηθήσει
• Να βρείτε έναν φροντιστή
• Να αφήσετε το κουτάβι σας σε έναν φίλο σας
• Να αφήσετε το κουτάβι σας σε ένα χώρο φροντίδας

Ακόμα και αν βρείτε κάποιον φίλο ή γείτονα πρόθυμο να σας βοηθήσει, αυτό σημαίνει ότι το κουτάβι σας θα μείνει μερικές ώρες στο σπίτι μόνο του.

Τι γίνεται όταν δεν είστε εκεί; Πώς θα παραμείνει το κουτάβι σας ευτυχισμένο;

Κρατώντας το κουτάβι σας ευτυχισμένο

Πολλοί άνθρωποι θα σας πουν ότι είναι άδικο να αφήνετε ένα κουτάβι μόνο του ενώ εργάζεστε με πλήρες ωράριο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κουτάβια χρειάζονται συντροφιά και πολύ παιχνίδι. Φυσικά, αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ένοχοι που αφήνετε τον φίλο σας μόνο του για πολλές ώρες. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

1. Αφήστε το κουτάβι σας κουρασμένο

Αυτό σημαίνει ότι πριν φύγετε θα απολαύσετε παρέα μερικές ώρες παιχνιδιού. Το κουτάβι σας θα κουραστεί και θα είναι έτοιμο να απολαύσει μερικές ώρες ξεκούρασης ενώ εσείς λείπετε από το σπίτι.

2. Δώστε στο κουτάβι σας ερεθίσματα και πράγματα να κάνει ενώ λείπετε

Εκτός από τον ευγενικό φίλο σας που θα παίξει λίγες ώρες με το κουτάβι σας μέσα στην ημέρα, προμηθευτείτε και ποικιλία παιχνιδιών που θα κρατήσουν το κουτάβι σας απασχολημένο στο σπίτι.

Καταπληκτικά κόλπα για να δοκιμάσετε

Χρήση τροφοδοτών παζλ

Ζητήστε από τον φροντιστή να αφήσει το επόμενο γεύμα του κουταβιού σε έναν τροφοδότη παζλ, όπως το Κονγκ Έτσι το κουτάβι σας θα περάσει αρκετή ώρα ψάχνοντας το φαγητό του αλλά και διασκεδάζοντας.

Παγώστε τα παζλ φαγητού

‘Οταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, παγώστε το γεμάτο φαγητό Kong. Θα χρειαστούν ώρες για το κουτάβι για να γλύψουν το γεύμα τους Αυτό παρέχει μεγάλη ψυχική διέγερση για να αποτρέψει την πλήξη του κουταβιού σας.

κουτάβι και σπίτι

Μασητικά παιχνίδια

Προμηθευτείτε μερικά ασφαλή μασητικά παιχνίδια. Μπορείτε να καλύψετε το παιχνίδι του με ένα γευστικό προϊόν ως λιχουδιά.

Κυλιόμενη εφημερίδα

Βάλτε μερικά κομμάτια κροκέτας ή μια λιχουδιά μέσα σε μια τυλιγμένη εφημερίδα. Προσθέστε ταινία γύρω από αυτό ώστε να μην πέφτουν οι λιχουδιές και δώστε το ως μασητικό παιχνίδι.

Παρακολουθήστε το κουτάβι σας χρησιμοποιώντας μια κάμερα

Σίγουρα η ανατροφή του κουταβιού ενώ λείπετε δεν είναι εύκολη και η απουσία σας θα σας πληγώνει. Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι να βλέπετε τι κάνει ο τετράποδος φίλος σας αλλά και να εμπλουτίσετε την ημέρα του. Οι κάμερες κατοικίδιων ζώων σας επιτρέπουν να βλέπετε το κουτάβι σας αλλά και να του μιλάτε. Θα μπορείτε να τον επαινέσετε όταν κάνει κάτι καλά μειώνοντας την ανησυχία του.

Πρόληψη του άγχος αποχωρισμού

Ο σκύλος σας μπορεί να συνδέσει την απουσία σας με παρατεταμένη μοναξιά και πλήξη. Αυτό θα γίνει αργότερα μια συνήθης συμπεριφορά που είναι δύσκολο να αποτραπεί.

Προσπαθήστε να φεύγετε από το σπίτι ήσυχα και χωρίς φασαρία.

Τι να μην κάνετε Αν φύγετε από το σπίτι θορυβωδώς, αγκαλιάζοντας, ζητώντας συγγνώμη ή κλαίγοντας, ο σκύλος σας θα πάρει λάθος ιδέα. Ο σκύλος σας θα καταλάβει ότι δεν θέλετε να φύγετε και το επόμενο πράγμα που θα καταλάβει είναι ότι είστε κακός γονιός.

Τι να κάνετε

Ακόμα και εάν η καρδία σας λυγίζει και πονάει που θα φύγετε κρατήστε την έξοδό σας απλή και ήρεμη. Παίξτε με το κουτάβι πριν φύγετε. Έπειτα δώστε του ένα μασητικό για να απασχοληθεί και φύγετε.
Επίσης, διαφοροποιήστε τη ρουτίνα αναχώρησής σας. Αλλάξτε τη σειρά με την οποία φοράτε το παλτό σας και παραλάβετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Βγείτε έξω από διαφορετικές πόρτες. Όταν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις που πρόκειται να πάτε, το κουτάβι ανησυχεί λιγότερο.

Πως να συνεχίσετε την εκπαίδευση ενώ είστε στην δουλειά

Φυσικά το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η εκμάθηση τουαλέτας. Όταν είστε σπίτι μπορείτε να συνεχίσετε την εκπαίδευση τουαλέτας, βγάζοντας τον σκύλο σας έξω κάθε μισή ώρα. Αλλά αυτό είναι αδύνατο όταν δεν είστε σπίτι.

Έχετε δύο επιλογές:

1. The Puppy Pen: Με χώρο κρεβατιού και ξεχωριστό σημείο τουαλέτας
2. Crate Train: Με κατάλληλα χρονικά διαλείμματα ανακούφισης

κουτάβι και σπίτι

Αναλυτικά:

1. Εκπαίδευση πάνας – Puppy Pen

Εάν το κουτάβι σας λερώνει συνεχώς πιθανότατα να εγκαταλείψει τη προσπάθεια να κρατηθεί. Σε αυτή την κατηγορία συνήθως συμπεριλαμβάνονται όλοι οι σκύλοι που δεν είναι εκπαιδευμένοι.
Η λύση είναι να δοκιμάσετε να διατηρήσετε το κουτάβι σας ασφαλές σε ένα παρκοκρέβατο, αλλά σε μια περιοχή που είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το κρεβάτι, τα παιχνίδια και μια γωνιά για κουτάβια. Θα πρέπει να ενθαρρύνετε τον σκύλο σας να μπαίνει και να χρησιμοποιεί την πάνα ως τουαλέτα. Έτσι όταν μένουν μόνα τους δεν θα λερώσουν το κρεβάτι, το χαλί ήτα μαξιλάρια αλλά θα πάνε κατευθείαν στην πάνα τους. Ναι αυτή είναι μια συμπεριφορά που αξίζει επαίνους!

2. Εκπαίδευση σε σκυλόκουτο – Crate Train

Ο σωστός τρόπος περιλαμβάνει την αντίληψη του κλουβιού ως μέρος που θα χαλαρώσει, θα διασκεδάσει και θα είναι το προσωπικό του κρησφύγετο όταν λείπετε από το σπίτι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδυάσει το κλουβί με τιμωρία, θα καταλήξει να μισεί το κλουβί και να μην θέλει να περνά χρόνο μέσα.

Φροντίστε να κάνετε το τρένο με σωστό τρόπο!

1. Αποκτήστε το σωστό κλουβί

Επιλέξτε ένα κιβώτιο που είναι αρκετά μεγάλο για ένα κουτάβι να σηκωθεί και να ξαπλώσει με τα πόδια του τεντωμένα. Εάν είναι απαραίτητο, αγοράστε ένα μεγαλύτερο κιβώτιο. Τοποθετήστε το κιβώτιο σε μια ήσυχη γωνία, αλλά σε ένα δωμάτιο όπου μπορούν να δουν τι συμβαίνει. Στη συνέχεια, κάντε το κιβώτιο εξαιρετικά άνετο με ένα μαλακό κρεβάτι και μερικά παιχνίδια.

2. Συνδυάστε το κλουβί με καλά πράγματα

• Κρύψτε τις λιχουδιές στο κιβώτιο και αφήστε το κουτάβι να τα βρει.
• Βάλτε υπέροχα παιχνίδια στο κιβώτιο.
• Τροφοδοτήστε το κουτάβι στο κιβώτιο, αρχικά κοντά και μετά σιγά σιγά μέσα με ανοιχτή την πόρτα.

Το κουτάβι σας θα πρέπει να συνδέσει το κλουβί με κάτι καλό. Μόνο όταν μπει μόνο του μέσα στο κλουβί δοκιμάστε να κλείσετε την πόρτα για λίγο και φυσικά επαινέστε το.

κουτάβι και σπίτι

3. Ήρεμη συμπεριφορά ανταμοιβής

Τροφοδοτήστε το κουτάβι σας στο κιβώτιο και κλείστε για λίγο την πόρτα. Επαινέστε την ήρεμη συμπεριφορά τους και μετά ανοίξτε την πόρτα.
Σταδιακά επεκτείνετε το χρονικό διάστημα κλεισίματος της πόρτας. Εσείς πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι και να μην λυγίσετε σε οποιαδήποτε συμπεριφορά γαυγίσματος ή κλάματος. Ανταμείψτε την καλή συμπεριφορά.

4. Αφήστε το στο δωμάτιο

Αφήστε το κλουβί κλειστό για λίγα λεπτά στο δωμάτιο. Επιστρέψτε μόνο όταν είναι ήσυχο και δώστε του πολλούς επαίνους. Θυμηθείτε πως εάν επιστρέψετε στο δωμάτιο όταν κλαίνε ή τα αφήσετε να βγουν από το κλουβί απλά ενισχύετε αυτές τις μη επιθυμητές συμπεριφορές.

Το κλουβί είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν εργάζεστε για πολλούς λόγους:

• Το κουτάβι σας παραμένει ασφαλές μακριά από αντικείμενα που μπορεί να μασήσει ή να καταπιεί
• Αισθάνεται ασφαλής στο κρησφύγετό τους
• Προωθεί τον καλό έλεγχο της ουροδόχου κύστης και του εντέρου

Πως να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας για τουαλέτα ενώ εργάζεστε

Δύο πράγματα είναι σημαντικά: Πρώτον, εκπαιδεύστε το κουτάβι σας και, δεύτερον, κανονίστε τακτικά διαλείμματα στην τουαλέτα σε κατάλληλα διαστήματα.
Πριν φύετε για δουλειά παίξτε με το κουταβάκι σας και βγάλτε το για τουαλέτα. Όταν τελειώσει επαινέστε το και δώστε του μια ανταμοιβή, όπως μια λιχουδιά. Στην συνέχεια βάλτε το κουτάβι σας στο κλουβί και δώστε του ένα μασητικό παιχνίδι. Αναχωρήστε ήρεμα για την εργασία σας. Μπορείτε να επιβλέπετε την κατάσταση από τις κάμερες. Ζητήστε από έναν φίλο σας να βγάλει το σκυλάκι σας για τουαλέτα κάθε τρεις ώρες – για ένα κουτάβι ηλικίας 10 εβδομάδων. Τονίστε του να του προσφέρει μια λιχουδιά όταν ουρήσει στο σωστό σημείο. Καλό θα ήταν να παίξει λίγο μαζί του και να το βάλει πάλι πίσω στο κλουβί.
Πρέπει να επαναληφθεί αυτή η ρουτίνα μέχρι να επιστρέψετε από την δουλειά.

5 Τακτικές εκπαίδευσης κουταβιών

Μην περιμένετε το κουτάβι σας να αφομοιώσει τα πάντα πολύ σύντομα. Λίγα κουτάβια αποκτούν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης πριν από την ηλικία των 8 εβδομάδων, δηλαδή όταν ξεκινά η προπόνηση.΄
Μερικά κουτάβια μαθαίνουν γρηγορότερα από άλλα, οπότε να είστε υπομονετικοί. Εάν είστε τυχεροί, μερικά μαθαίνουν μέσα σε 2 – 4 εβδομάδες, αλλά άλλοι χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο. Τα ατυχήματα είναι πιθανό να γίνουν.

κουτάβι και σπίτι

Τι να κάνετε

1. Προετοιμαστείτε και παρατηρήστε

Αναγνωρίστε πότε ένα κουτάβι είναι πιο πιθανό να κατουρήσει. Συνήθως η ανάγκη για ούρηση έρχεται μετά από ένα υπνάκο, το φαγητό ή εάν δεν έχει κατουρήσει την τελευταία μισή ώρα. Πηγαίντε το κουτάβι σας στο σημείο τουαλέτας και τότε είναι πιθανό να κατουρήσει.

2. Έπαινος, Έπαινος και περισσότεροι έπαινο

Όταν ένα κουτάβι συνειδητοποιήσει ότι παίρνει μια ανταμοιβή απλώς για να ανακουφιστεί, θα αρχίσει να μαθαίνει τις επιθυμητές συμπεριφορές και θα κατουράει μόνο όταν πρέπει και όποτε πρέπει για να μπορέσει να πάρει μια λιχουδιά.

3. Μείνετε με το κουτάβι

Μην αφήσετε το κουτάβι μόνο του στον κήπο ή στην έξοδο. Είναι πιθανό να ξεχαστεί, να αποσπάσει την προσοχή τους κάτι άλλο και να μην επικεντρωθεί στην δουλειά του. Μπορείτε να το αφήσετε μόνο του να παίξει μετά την τουαλέτα.

4. Ποτέ μην τιμωρείτε ένα κουτάβι

Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα ποτέ, μα ποτέ μην χτυπήσετε το κουτάβι σας. Αυτό δεν είναι σωστό και επίσης θα κάνει τον σκύλο σας να συνδυάσει την τουαλέτα με κάτι κακό. Μπορεί να καταλάβει ότι έχετε παράλογη αντίθεση με αυτή την σωματική του λειτουργία.

5. Καθαρίστε αποτελεσματικά μετά το ατύχημα

Καθαρίστε με ένα καλό αποσμητικό που θα αφαιρέσει τους λεκέδες και τα αρώματα, προτρέποντας το κουτάβι σας να πάει στο ίδιο σημείο.

κουτάβι και τουαλέτα

24/7 Φροντίδα κουταβιών

Η ανατροφή ενός κουταβιού όταν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση είναι δύσκολη, σίγουρα θα βρείτε τον κατάλληλο τρόπο.
Προγραμματίστε σωστά για να μπορέσετε να μεγαλώσετε τον απαιτητικό κουτάβι σας. η ανταμοιβή σας θα είναι ένα καλά εκπαιδευμένο σκυλί που θα σας υποδέχεται με χαρούμενη ουρά στο σπίτι στο τέλος μια κουραστικής μέρας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr