Σκύλος Thai Ridgeback: Σπάνια φυλή της Ταϊλάνδης, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Τα σκυλιά Thai Ridgeback είναι δραστήρια και παιχνιδιάρικα και απαιτούν άσκηση και παιχνίδι σε περιφραγμένη αυλή ή καθημερινές βόλτες. Απολαμβάνει επίσης το κολύμπι, την πεζοπορία και την αναζήτηση.

Thai Ridgeback, όλα όσα θες να μάθεις για την σπάνια φυλή της Ταϊλάνδης

Τύπος: Pariah
Βάρος: 15 με 34 κιλά
Ύψος: Θηλυκά – 51 με 56 εκατοστά και Αρσενικό – 56 με 61 εκατοστά
Οικογένεια: Sighthound & Pariah (UKC- Εθνικός Κυνολογικός Όμιλος), Foundation Stock Service (AKC – Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος)
Καταγωγή: Ταϊλάνδη
Ημερομηνία καταγωγής: δεν αναφέρεται
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Thai Ridgeback

Ο σκύλος αυτός έχει μεσαίο μέγεθος, ευκίνητο σώμα, ικανότητα στο άλμα και κεφάλι σαν σφήνα. Χρησιμοποιήθηκε στην φύλαξη και το κυνήγι, χαρακτηριστικά που φαίνεται να διατηρεί ακόμα και σήμερα. Είναι μια σπάνια φυλή σήμερα σε περιοχές εκτός της Ταϊλάνδης.
Η γλώσσα του είναι μαύρη ή μπλε και το τρίχωμά του λείο. Τα συνήθη χρώματά του τριχώματός του είναι μαύρο, κόκκινο, μπλε και καστανοκίτρινο.
Είναι ένας καλός σκύλος για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν την περιπέτεια, την δράση και την πεζοπορία.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Thai Ridgeback

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 4/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 1/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 1/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 1/5
• Φωνητικότητα 2/5

Η ιστορία της ράτσας Thai Ridgeback

Η ακριβής προέλευση του σκύλου Thai Ridgeback είναι άγνωστη, το μόνο που φαίνεται να γνωρίζουν οι ειδικοί είναι ότι ο σκύλος αναπτύχθηκε στην Ταϊλάνδη, εξ ού και το όνομα Thai Ridgeback.
Στα πρώτα κείμενα που βρίσκουμε αναφορές της φυλής είναι από τον 17ο αιώνα. Αναφέρονται μάλιστα για μια φυλή με μια κορυφογραμμή μαλλιών που τρέχει στην πλάτη του ως σκύλος κυνηγιού και φύλαξης. Ο Εθνικός Κυνολογικός Όμιλος έχει αναγνωρίσει την φυλή από το 1996, και ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος αναγνωρίζει τη φυλή ως μέρος της Υπηρεσίας Stock Foundation. Η φυλή όμως ακόμα και σήμερα παραμένει σχετικά σπάνια και δυσεύρετη εκτός της Ταϊλάνδης.

Υγεία και πιθανά προβλήματα της φυλής

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: Dermoid Sinus Cyst – πυλοειδής κόλπος
• Περιστασιακές καταστάσεις: Δυσπλασία ισχίου
• Προτεινόμενες εξετάσεις: δεν αναφέρονται
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Thai Ridgeback : 12 έως 13 έτη

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Thai Ridgeback είναι ένας μυώδης σκύλος με μεσαίου μεγέθους σφηνοειδές κεφάλι, ίσια, τριγωνικά αυτιά, μαύρες ή μπλε κηλίδες ή απλή γλώσσα, λείο τρίχωμα διαφόρων χρωμάτων και ουρά που συνήθως διατηρείται όρθια ή κυρτή. Ο σκύλος μπορεί να έχει οκτώ διαφορετικά μοτίβα τριχώματος, με το τρίχωμα στη ραχιαία σπονδυλική στήλη να αναπτύσσεται προς την αντίθετη κατεύθυνση από το υπόλοιπο τρίχωμα. Είναι ένας ευκίνητος και αθλητικός σκύλος, που εκτρέφεται για κυνήγι και φύλαξη, έχει εξαιρετική ικανότητα άλματος.
Και σήμερα ο σύγχρονος σκύλος ράτσας Thai Ridgeback συνδυάζει όλα αυτά τα ταλέντα και τις ικανότητες.

Περιεχόμενα και χαρακτηριστικά της φυλής σκύλων Thai Ridgeback

Το τρίχωμα του Thai Ridgeback είναι κοντό και ίσιο, με εποχιακή αποβολή. Η εποχιακή κένωση εμφανίζεται δύο φορές το χρόνο (το πολύ) και απαιτεί συχνό βούρτσισμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η τακτική περιποίηση περιλαμβάνει βούρτσισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κόψιμο νυχιών, βούρτσισμα δοντιών και αυτιών για να διατηρείται ο σκύλος υγιής και με καλή εμφάνιση.
 Η εκπαίδευσή του μπορεί να περιλαμβάνει την ευκινησία και την υπακοή, φυσικά μπορείτε να ξεκινήσετε αυτή την εκπαίδευση όταν είναι ακόμα κουτάβι και θα διαπιστώσετε ότι ο σκύλος σας είναι πολύ ικανός να το χειριστεί.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί κάλλιστα να περιγράφουν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα γραφείο υιοθεσίας Μπορείτε να αναζητήσετε εγκαταλελειμμένα ή υιοθετήσιμα κουτάβια στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top