Snowshoe: Η μασκοφόρος γάτα, Χαρακτήρας, ανάγκες, προσωπικότητα και πιθανά προβλήματα, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Η Snowshoe υπόσχεται να γίνει ένας αυτοκόλλητος τετράποδος φίλος καθώς δεν μπορεί την μοναξιά. Μπορεί να τα πάει υπέροχα με άλλα ζωάκια, όπως τους σκύλους.

Snowshoe γάτα: Επισκόπηση της φυλής και γενικά χαρακτηριστικά

Η γάτα του Snowshoe είναι μια μεσαίου μεγέθους γάτα με σκουρόχρωμα αυτιά που δίνουν την εντύπωση ότι φοράει μάσκα. Η ουρά και τα πόδια έχουν επίσης σκούρο χρώμα.
Έχει εντυπωσιακά μπλε μάτια που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες γάτες.
Το τρίχωμά της είναι κοντό και συνήθως λευκό ή γκρι.
Τα γατάκια του Snowshoe γεννιούνται λευκά και μετά την ηλικία των τριών μηνών γίνονται ορατά τα έγχρωμα σημάδια. Δεν υπάρχουν δύο γατάκια που να μοιάζουν μεταξύ τους. Όπως και οι γάτες σιαμέζας, οι γάτες snow-shoe έχουν διάφορα χρώματα, όπως σοκολατί, γκρι, μπλε και μοβ. Τα πιο δημοφιλή χρώματα στη φυλή είναι το γκρι και το μπλε.
Το τρίχωμα είναι επίσης ένα μείγμα σιαμέζικης και οικόσιτης γάτας, κοντό, ίσιο και μέτριας έκκρισης. Έχουν λευκές πατούσες, απ’ όπου πήραν και το όνομά τους, καθώς μοιάζουν με χιονοπέδιλα.
Η γάτα ζυγίζει μεταξύ 2,5 και 5,5 κιλών και τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα και πιο συμπαγή από τα θηλυκά.
Το προσδόκιμο ζωής αυτής της γάτας είναι 14 έως 19 έτη.

Snowshoe :Προσωπικότητα, χαρακτήρας και συμπεριφορά

Η Snowshoe είναι μια γάτα που προσαρμόζεται εκπληκτικά καλά στους ανθρώπους και αγαπά να βρίσκεται κοντά σε παιδιά. Μπορούν επίσης να ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους μέσα στο σπίτι και να “κοινωνικοποιούνται” χωρίς καμία εκπαίδευση.
Δεν τους αρέσει να μένουν μόνες τους, οπότε αν υπάρχουν και άλλα κατοικίδια στο σπίτι, θα είναι ιδανικοί φίλοι για τη γάτα Snowshoe .
Μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν να ζουν με σκύλους. Αν και προτιμούν την παρέα, είναι καλύτερο να αποκτήσετε δύο γάτες.
Είναι ενεργητικά, όμορφα και στοργικά γατάκια, οπότε θα ταιριάξουν τέλεια με την οικογενειακή ζωή και θα διασκεδάσουν με τα παιχνίδια και τη διασκέδαση.

Τυπικές ασθένειες αυτής της φυλής είναι..

Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς: Μια ασθένεια των ματιών που μπορεί σταδιακά να οδηγήσει σε μόνιμη τύφλωση.
Εμετός: Οι γάτες μπορεί να κάνουν εμετό για διάφορους λόγους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, ο οξύς εμετός μπορεί να προκληθεί από βακτηριακή λοίμωξη, οξεία νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, παγκρεατίτιδα ή ιογενή λοίμωξη.
Λοίμωξη από τον ιό της ρινοτραχειίτιδας :Η ιογενής ρινοτραχειίτιδα των αιλουροειδών (FVR) είναι μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό του έρπητα των αιλουροειδών 1 (FHV-1) και εκδηλώνεται συνήθως με βήχα, φτέρνισμα και υγρά μάτια.
Νόσος του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος των αιλουροειδών: πρόκειται για νόσο που προσβάλλει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα των γατών. Μπορεί να παρατηρηθεί αίμα στα ούρα ή μερική ακράτεια ούρων.

Ιστορικό της φυλής

Η φυλή εκτράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960 από την Dorothy Hines-Doherty, ιδιοκτήτρια μιας γάτας Σιαμέζας. Η φυλή άρχισε να αναπτύσσεται όταν γεννήθηκαν τα τρία πρώτα γατάκια Snowshoe .  Ένας άλλος εκτροφέας, η Vicky Olander από τη Βιρτζίνια, συμμετείχε στην εκτροφή τους. Άρχισαν να εκτρέφουν γάτες και διασταύρωσαν σιαμέζες και αμερικανικές κοντότριχες. Το 1974, η γάτα Snow αναγνωρίστηκε από το Cat Fanciers’ Foundation ως πειραματική φυλή. Η φυλή έγινε πραγματικά δημοφιλής, καθώς η Vicky Olander και άλλοι συνεργάτες εργάστηκαν σκληρά για να υλοποιήσουν όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της φυλής. Η πρώτη snow cat που κέρδισε τον τίτλο Grand Champion ήταν η BirmackLowansa by Nishna το 1990. Αυτή η γάτα έχει πλέον αναπτυχθεί σε σημείο που δεν συνδέεται πλέον με την αμερικανική κοντότριχη.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

– Η Snowshoe είναι μια αρκετά οικόσιτη ράτσα γάτας και της αρέσει να συνομιλεί με τους ιδιοκτήτες της, λέγοντάς τους ό,τι σκέφτεται.

– Η επίσημη σελίδα της Grumpy Cat στο Facebook έχει περισσότερα από 6 εκατομμύρια “likes”. στη σελίδα της στο Facebook.

– Το πραγματικό όνομα της Grumpy Cat είναι Tardar Sauce.

Δεν θα πρέπει να πάρετε μια SnowshoeCat αν πρόκειται να φύγετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν μπορούν να μείνουν μόνες τους. Η υιοθεσία είναι κάτι υπέροχο. Αναζητήστε γατάκια προς πώληση στο τοπικό σας καταφύγιο ή κυνοκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top