Σπίτι γεμάτο ψύλλους: Πως θα απαλλαγώ; Τα σωστά βήματα, Πρόληψη και έλεγχος, Όλες οι χρήσιμες συμβουλές

Χρήσιμα

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τους ψύλλους; Για να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς ψύλλους, πρέπει να λάβετε μέτρα ελέγχου των ψύλλων σε όλα τα επίπεδα.
Πρώτον, πρέπει να θεραπεύσετε και να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας υγιές.


Οι ψύλλοι και τα αυγά τους μπορούν να αναπαραχθούν και να κρυφτούν σε διάφορα σημεία του σπιτιού και του κήπου σας.
Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τον κύκλο ζωής και τη συμπεριφορά των ψύλλων. Οι ενήλικοι ψύλλοι γεννούν πολλά αυγά. Αυτά τα αυγά πέφτουν από τη γούνα του σκύλου σας και μπορούν να βρεθούν σε όλο το σπίτι. Από αυτά τα αυγά εκκολάπτονται μικροσκοπικές προνύμφες. Οι προνύμφες είναι τόσο μικρές που είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
Αυτές οι προνύμφες μπορούν να καταλήξουν σε πολλά μέρη του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, του δαπέδου και του κρεβατιού του κατοικίδιου ζώου σας.
Εκεί σχηματίζουν κουκούλια. Όταν ωριμάσουν, οι ενήλικοι ψύλλοι βγαίνουν από αυτά και ξεκινούν τον κύκλο της συμπεριφοράς τους.
Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.
Έχει εξεταστεί και θεραπευτεί ο σκύλος σας για ασθένειες των σκύλων; Εάν όχι, δεν πρέπει ποτέ να είναι πολύ αργά. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας ενημερώσει, να σας εκπαιδεύσει και να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Θέλετε ένα προϊόν που αντιμετωπίζει τους ψύλλους σε όλα τα στάδια, από τα αυγά έως τα ενήλικα παράσιτα, και που είναι κατάλληλο για το κλίμα και το περιβάλλον σας. Τα περισσότερα προϊόντα πρόληψης ψύλλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μία φορά το μήνα.
Εάν έχετε δώσει στο κατοικίδιό σας μερικά φιαλίδια και δεν έχετε δει αποτελέσματα, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για τη μετάβαση σε άλλο προϊόν. Και μην ξεχνάτε να περιποιηθείτε όλα τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι.
Ο έλεγχος του κατοικίδιου ζώου σας για τσιμπήματα ψύλλων είναι σημαντικός, ώστε να μπορείτε να απομονώσετε το κατοικίδιό σας χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο άλλα κατοικίδια ζώα.

Ψύλλοι και σπίτι: Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα

Η σκούπα και η καθαριότητα είναι σημαντική. Το τακτικό σκούπισμα μειώνει τον αριθμό των ψύλλων και των αυγών τους από μοκέτες, ρωγμές σε ξύλινα πατώματα και κουρτίνες και ταπετσαρίες. Επίσης μπορεί να τραβήξει κάθε ψύλλο κάτω από τα έπιπλα.
Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τις περιοχές όπου το κατοικίδιο ζώο σας κοιμάται και τρώει!
Μετά από κάθε καθαριότητα αδειάστε τον κάδο ή πετάξτε την σακούλα της σκούπας σε ένα δοχείο απορριμμάτων αμέσως, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να δραπετεύσουν οι ψύλλοι και να έρθουν πάλι στο σπίτι σας.
Προτιμήστε να σκουπίζετε κάθε μέρα σε μέρη του σπιτιού όπου ο σκύλος σας αρέσκεστε να βρίσκετε, μπορεί να είναι ο καναπές ή η κουζίνα. Επίσης σκουπίστε καθημερινά τα μέρη που κοιμάται ο σκύλος σας.
Για το υπόλοιπο σπίτι αρκεί μια φορά την εβδομάδα. Εάν το τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δεν είναι αρκετό, δοκιμάστε πρώτα να πασπαλίσετε λίγο αλάτι ή μαγειρική σόδα στο χαλί ή στα έπιπλα. Και τα δύο αλάτι και μαγειρική σόδα μπορούν να βλάψουν τους ψύλλους. Αφήστε το προιόν για 24 ώρες ή και μια εβδομάδα μέχρι να το σκουπίσετε.
Εάν έχετε σοβαρή εισβολή ψύλλων, καθαρίστε τον ατμό σας στα χαλιά. Η ζέστη θα σκοτώσει τους ψύλλους, αλλά μπορεί να μην σκοτώσει όλα τα αυγά. Μπορεί να εκκολαφθούν αργότερα και ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε ξανά τον ατμό.
Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μπορείτε ν καλέσετε κάποιον ειδικό εξολοθρευτή . Απλά βεβαιωθείτε ότι οι πρακτικές του ειδικού είναι ασφαλής για εσας και για το κατοικίδιό σας.

Ψύλλοι και σπίτι: Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα σε ζεστό σαπουνόνερο

Το ζεστό σαπουνόνερο είναι ικανό να σκοτώσει του ανεπιθύμητους ψύλλους. Πλύντε το κρεβάτι της γάτας σας ή του σκύλου σας μι αφορά την εβδομάδα. Εάν το κατοικίδιό σας κοιμάται στο κρεβάτι σας ή στα ριχτάρια του καναπέ φροντίστε να τα πλένετε και αυτά συχνά.

Χρησιμοποιήστε ένα Flea Comb (χτένα για ψύλλους)

Μπορεί να σας φανεί παλιός τρόπος εξολοθρευτής των ψύλλων αλλά η χτένα ψύλλων με τα μικροσκοπικά δοντάκια κάνει εξαιρετική δουλειά στην απομάκρυνση ψύλλων από το τρίχωμα του κατοικίδιου σας.
Χτενίστε τον σε εξωτερικούς χώρους και εστιάστε στην ουρά και το λαιμό του σκύλου. Τοποθετήστε δίπλα σας ένα μπολ με ζεστό σαπουνόνερο για να βουτάτε την χτένα. Έτσι θα σκοτώσετε απευθείας τους ψύλλους που παγιδεύονται στην χτένα. Η τακτική αυτή θα σας βοηθήσει στην προσπάθεια ελέγχου των ψύλλων.

Ψύλλοι και σπίτι: Κάντε ένα καλό μπάνιο στο σκυλί σας

Μόλις καθαρίσετε το σπίτι και καθαρίσετε τα κλινοσκεπάσματα, κάντε στο σκυλί σας ένα μπάνιο. Το τακτικό μπάνιο του κατοικίδιου σας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ψύλλους στο σπίτι.
Οποιοδίποτε σαπούνι / σαμπουάν για σκύλους είναι ικανό να σκοτώσει του ψύλλους οπότε δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε ένα ειδικό σκεύασμα.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το σαμπουάν να είναι ιδικό και κατάλληλο για το κατοικίδιό σας.
Μερικοί ιδιοκτήτες τοποθετούν μετά το μπάνιο ένα ωραίο αιθέριο έλαιο που μπορεί επίσης να κρατήσει μακριά του ψύλλους.

Πριν βάλετε και εσείς ένα, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος ή η γάτα σας δεν έχει πρόβλημα με τα έλαια:

• Εσπεριδοειδές
• Κανέλα
• Λεβάντα
• Λιναλόλη
• Φλησκούνι
• Φύλλο τσαγιού
• Φύλλο δάδνης
• Ευκάλυπτος
• Γαρύφαλλο μπαχαρικό
• D-λιμονένιο
• Γεράνι

Αυτά τα αιθέρια έλαια είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε σπάνια:

• Λεμονόχορτο
• κεδρόξυλο
• Μέντα
• Δενδρολίβανο
• Θυμάρι

Δώστε προσοχή στον κήπο, ο οποίος συχνά έχει αρκετούς ψύλλους σε αυτόν

Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι ασφαλή στο σπίτι, αλλά μπορεί να προσελκύσουν ψύλλους στον κήπο ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους.


Για να καταπολεμήσετε τους ψύλλους σε εξωτερικούς χώρους, δοκιμάστε τις ακόλουθες μεθόδους
– Κουρέψτε τακτικά το γκαζόν και απομακρύνετε τα φύλλα, τα κλαδιά και άλλα υπολείμματα από τον κήπο. Οι ψύλλοι φωλιάζουν σε σκιερά, σκοτεινά ή υγρά μέρη.
– Κρατήστε τα ζώα μακριά από περιοχές με πρόσβαση σε άγρια ζώα που μπορεί να μεταφέρουν ψύλλους.
– Για να αποτρέψετε τους ψύλλους, φυτέψτε φυτά που δεν αρέσουν στους ψύλλους, όπως μάραθο, λεβάντα, μέντα και φλισκούνι. Αυτά τα φυτά είναι γενικά ασφαλή για τα κατοικίδια ζώα, αλλά δεν πρέπει να τρώγονται.
– Καθαρίστε τους εξωτερικούς χώρους όπου περνάει χρόνο ο σκύλος σας, όπως τα κυνοκομεία και τα πάρκα ζώων.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top