Staffordshire Bull Terrie: Ο σκύλος νταντά, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα Χρήσιμα

Staffordshire Bull Terrier

Το Staffordshire Bull Terrier είναι ιδιαίτερα αθλητικό. Λόγω της αθλητικής του φύσης, απαιτεί καθημερινή άσκηση και περπάτημα.

Staffordshire Bull Terrier, όλα όσα θες να μάθεις για την φυλή

Τύπος: Terrier
Βάρος: 10 με 17 κιλά
Ύψος: 35 με 40 εκατοστά
Οικογένεια: Terrier, Mastiff
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Staffordshire Bull Terrier

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 3/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 4/5
• Φωνητικότητα 3/5

Η ιστορία της ράτσας Staffordshire Bull Terrier

Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, το Bulldog διασταυρώθηκε με το Black και Tan Terrier. Το αποτέλεσμα αυτής της διασταύρωσης ήταν το Bull and Terrier έναν άφοβο, γρήγορο και δυνατό σκύλο. Μετέπειτα η επιλεκτική αναπαραγωγή ορισμένων σκύλων οδήγησε σε ένα μικρό, ευκίνητο σκυλί με ισχυρή δύναμη. Οι προσπάθειες για την παραγωγή ενός ελκυστικού κατοικίδιου οδήγησαν στην αναγνώριση του Staffordshire Bull Terrier από το English Kennel Club( Αγγλικός Κυνολογικός Όμιλος) το 1935 και το 1974 από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο.
Όλοι οι ιδιοκτήτες ενός Staffordshire Bull Terriers θα επιβεβαιώσουν ότι ο σκύλος αυτός είναι αξιαγάπητος και αφοσιωμένος.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Staffordshire Bull Terrier είναι ένας διασκεδαστικός χαρακτήρας που λατρεύει να παίζει με την οικογένεια και τους άλλους σκύλους – φίλους τους.
Γενικά ανταποκρίνεται στην οικογένειά του και είναι πολύ φιλικό , παιχνιδιάρικο και υπάκουο σκυλί. Είναι επίσης πολύ φιλικό σκυλί με τους αγνώστους, εάν και μπορεί να γίνουν απότομα. Μπορεί να μην τα πηγαίνουν καλά σε περίεργα σκυλιά ή μερικές φορές ακόμη και με άλλους κατοικίδιους σκύλους που είναι εξίσου δυναμικοί χαρακτήρες. Είναι πολύ καλά σκυλιά και με τα παιδιά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι γνωστό ως Nanny Dog, σε σχέση με την προθυμία και την ικανότητά τους να αλληλοεπιδρούν – η ακόμα και να προσέχουν – τα παιδιά στο σπίτι.
Γενικά είναι ανθεκτικά και ατρόμητα. Φυσικά η εκπαίδευση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του σκύλου σας, για αυτό πρέπει να ξεκινά όταν το σκυλάκι σας είναι κουτάβι. Η ανάγκη του για παιχνίδι είναι τόση όση και η ανάγκη αυτού του σκύλου για ανθρώπινη συντροφιά.

Staffordshire Bull Terrier

Υγεία της ράτσας Staffordshire Bull Terrier

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD – καρδιακή στεφανιαία νόσος
• Μικρές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Περιστασιακές καταστάσεις: καταρράκτης, L2 HGA (σπάνια μεταβολική διαταραχή)
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι, DNA για L2 HGA, DNA για καταρράκτη
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Staffordshire Bull Terrier : 12–14 χρόνια
Σημείωση: Η CHD σπάνια προκαλεί προβλήματα ή συμπτώματα

Staffordshire Bull Terrier

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή

Το Staffordshire Bull Terrier είναι ελαφρώς μακρύτερο από το ύψος του και σχετικά πλατύ, επιτρέποντάς του να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και σταθερή στάση σώματος. Το μικρό μέγεθος του το καθιστά εξαιρετικά ευκίνητο, ενώ η μυώδης και βαριά κατασκευή του το καθιστά πολύ ισχυρό.
Το Staffordshire Bull Terrier έχει ένα χαρακτηριστικό φαρδύ κεφάλι. Το βάδισμά του είναι δυνατό και ευκίνητο. Το τρίχωμα είναι λείο και κοντό, συνήθως μαύρο, λευκό, στικτό, κρεμ-λευκό, λευκό-μαύρο ή καφέ.

Περιεχόμενο και χαρακτηριστικά

Η ανάγκη για άθληση και εκτόνωση μπορεί να ικανοποιηθεί με περπάτημα με λουρί, παιχνίδι σε κλειστό χώρο, όπως κήπος ή πάρκο σκύλων, τρέξιμο σε ασφαλές μέρος και εκπαίδευση. Τα περισσότερα Staffordshire Bull Terrier δεν είναι καλοί κολυμβητές.
Η περιποίηση διατηρείται στο ελάχιστο.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να αναζητήσετε δωρεά ή υιοθετημένα κουτάβια στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr