Standard Schnauzer:Ο πιο γνωστός σκύλος εργασίας, Ανάγκες, χαρακτηριστικά και ιστορία – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χρήσιμα

Το Standard Schnauzer είναι τολμηρό και χαρούμενο. Είναι επίσης πιστοί και χαρούμενοι σύντροφοι της οικογένειάς τους, πολύ αξιόπιστοι και καλοί με τα παιδιά. Τα πάνε καλά και με άλλα κατοικίδια, αλλά μπορεί να είναι θορυβώδεις και επιθετικοί απέναντι σε άγνωστα σκυλιά, κατοικίδια και μικρά ζώα.

Schnauzer, όλα όσα θες να μάθεις για την φυλή

Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: περίπου 15 με 20 κιλά
Ύψος: 44 με 50 εκατοστά
Οικογένεια: Schnauzer, Terrier
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: Μεσαίωνας
Άλλα ονόματα: Mittelshnauzer

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Schnauzer

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 2/5
• Αγάπη 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 1/5
• Εγρήγορση 5/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 4/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

Η ιστορία της ράτσας Schnauzer

Το Standard (κανονικό) Schnauzer είναι το πρωτότυπο Schnauzer, το παλαιότερο από τις τρεις φυλές. Τα σαφή χαρακτηριστικά και στοιχεία της φυλής υπάρχουν ήδη από τον 14ο αιώνα. Από τότε ήταν ένα αγαπητό σκυλί και χρησιμοποιήθηκε ως κατοικίδιο ζώο αλλά και ω σύντροφος κυνηγιού. Η φυλή είναι ένα τυχαίο μείγμα φυλών τεριέ, εργασίας και κυνηγιού, πιθανότατα προέρχεται από την ανάμειξη Wire-hair Pinschers με μαύρα γερμανικά Poodles και γκρι wolf spitz.
Το αποτέλεσμα αυτών των διασταυρώσεων ήταν ένας ανθεκτικός σκύλος, ικανός να προστατεύει το αγρόκτημα από τα τρωκτικά όσο και το σπίτι. Στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν ένα από τα δημοφιλή σκυλιά φύλαξης και αγροτικων εργασιών.
Οι πρώτοι Schnauzers αναγνωρίστηκαν ως Wirehaired Pinschers σε μια γερμανική εκπομπή του 1879. Η έξυπνη εμφάνισή τους τους γοητεύτηκε γρήγορα και έγινε πολύ δημοφιλής μέχρι το 1900. Τα πρώτα Σνάουτσερ που ήρθαν στην Αμερική άργησαν να αναγνωρισθούν και αρχικά ταξινομήθηκαν ως Τεριέ. Μετέπειτα έγινε ανακατάταξη και ταξινομήθηκαν ως σκύλος εργασίας.
Η άγρυπνη και έξυπνη φύση του Schnauzer τον βοήθησε να αποκτήσει έναν ρόλο ως μεταφορέας και βοηθός κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως και ο μεγαλύτερος Γίγας Schnauzer, το Standard Schnauzer συμμετείχε επίσης στην αστυνομική εργασία. Μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο κέρδισαν μερικούς θαυμαστές χωρίς να επιτύχουν την δημοτικότητα των υπόλοιπων σκύλων της οικογένειας Σνάουτσερ.
Το τρίχωμά τους χρειάζεται χτένισμα δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και περιστασιακή επαγγελματική περιποίηση από έναν groomer.

Πληροφορίες για την υγεία της φυλής

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: CHD, θυλακοειδής δερματίτιδα
• Περιστασιακές καταστάσεις: καταρράκτης
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Schnauzer: 12–14 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Schnauzer

Σκύλος εργασίας μεσαίου μεγέθους, με βαριά οστά, τετράγωνες αναλογίες. Δυνατό και γρήγορο στα πόδια, είναι ένας πολύ δυνατός και ευκίνητος σκύλος. Το τρίχωμα του Schnauzer είναι σκληρό, παχύ και σκούρο στο χρώμα. Έχει επίσης μαλακό υπόστρωμα.
Τα μουστάκια και τα φρύδια του είναι χαρακτηριστικά και του προσδίδουν μια συγκρατημένη και τεταμένη έκφραση.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα της φυλής

Μπορεί να είναι κάπως επιφυλακτικά και καχύποπτα απέναντι στους ξένους. Είναι μια δραστήρια και έξυπνη ράτσα, αλλά χρειάζονται καθημερινή άσκηση και ξεκούραση, διαφορετικά μπορεί να γίνουν άτακτα. Όπως συμβαίνει και με άλλες φυλές, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση πρέπει να αρχίσουν όταν ο σκύλος σας είναι κουτάβι. Να θυμάστε ότι η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση πρέπει πάντα να συνοδεύονται από θετική ενίσχυση, όπως έπαινος, λιχουδιές, βόλτες, θετικοί χαιρετισμοί και τόνος φωνής, ώστε να βοηθήσετε το σκύλο σας να μάθει επιθυμητές συμπεριφορές, κόλπα και κανόνες.

Xαρακτηριστικά ράτσας Schnauzer

Τα Standard Schnauzers απαιτούν καθημερινή άσκηση και απελευθέρωση, συμπεριλαμβανομένων των περιπάτων με μακρύ λουρί, του έντονου παιχνιδιού και της πεζοπορίας. Το παιχνίδι και η εκπαίδευση τα κρατούν διανοητικά ενεργά χωρίς πλήξη.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι σε πολλές περιπτώσεις ειδικά για τη φυλή, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης.Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι για να το δώσετε στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top