Τα 10 πιο έξυπνα ζώα στον κόσμο! – Αυτή είναι η επίσημη λίστα , Τα ζώα που δεν περιμένεις

Χρήσιμα

Είσαι βέβαιος ότι γνωρίζεις καλά τον κόσμο των ζώων;  Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάμεσα στα εκατοντάδες είδη ζώων στον πλανήτη, λίγα είναι αυτά που διαθέτουν αυξημένη νοημοσύνη.

Είναι πολλά ζώα  που διαθέτουν πολύ δυνατά σαγόνια και κάποια άλλα έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν συναισθήματα. Πολλές από τις συμπεριφορές τους κάνουν τους επιστήμονες να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κατανόηση τους και αποτελούν δείγμα της εξυπνάδας των ζώων. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη και τι ακριβώς κάνουν.

Δείτε τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη

1. Πίθηκος

Δεύτερος μετά τον άνθρωπο, οι πίθηκοι είναι από τα πιο έξυπνα ζώα. Η επιστήμη εξάλλου πιστεύει ότι ο άνθρωπος εξελίχτηκε από τους πιθήκους. Οι πίθηκοι, λοιπόν, μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και είναι πάρα πολύ κοινωνικοί, συμπεριφορές που εκφράζουν κάθε άνθρωπο.

2. Δελφίνι

Ο εγκέφαλος των δελφινιών είναι ο δεύτερος πιο σύνθετος εγκέφαλος που μπορείς να βρεις στα ζώα. Μιμούνται συμπεριφορές τις οποίες μαθαίνουν από τον εκπαιδευτή τους, ενώ μπορούν να αναγνωρίσουν το είδωλο τους στον καθρέφτη. Ο τρόπος μάθησης τους είναι μοναδικός καθώς καταφέρουν να μάθουν καινούρια πράγματα παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους. Έχουν μεγάλη υπομονή με τα παιδιά και μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ ενός ενήλικα κι ενός παιδιού.

3. Μυρμήγκι

Σίγουρα γνωρίζεις για τα μυρμήγκια είναι το πόσο εργατικά είναι αλλά και το βάρος το οποίο μπορούν να σηκώσουν. Άξιο θαυμασμού, όμως, είναι και ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς και οι κοινότητες τους.

Τα μυρμήγκια δημιουργούν αποικίες, οι οποίες αποτελούνται από εκατομμύρια μυρμήγκια. Αυτές οι αποικίες λειτουργούν ως μία οντότητα, όλοι μαζί.

4. Θαλάσσιο λιοντάρι

Ένα πράγμα κάνει τα θαλάσσια λιοντάρια να ξεχωρίζουν και αυτό είναι το μέγεθος τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ζώα αυτά έχουν την ικανότητα να σκέφτονται λογικά και να κατανοούν μαθηματικές έννοιες, όπως ότι εάν α=β και β=γ, τότε και α=γ.

5. Χταπόδι

Είναι έξυπνα καθώς έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν διαφορετικές κάθε φορά στρατηγικές για να αμυνθούν απέναντι στους εχθρούς τους. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η εκτόξευση μελανιού, καθώς και η δυνατότητα να καμουφλαριστούν για να μη γίνουν αντιληπτοί από τους εχθρούς τους.

6. Ενυδρίδα

Θεωρούνται τα πιο μικρά θηλαστικά που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι κοινωνικά ζώα, κι αυτό δείχνει πόσο έξυπνες είναι. Σκέψου ότι χρησιμοποιούν πέτρες για να βρουν φαγητό και να αφαιρέσουν όποια κομμάτια από τα ψάρια και τα καβούρια δε θέλουν. Μπορούν, επίσης να ανιχνεύσουν την ύπαρξη των κυνηγών τους βλέποντας απλά τις δονήσεις στο νερό.

7. Φάλαινα

Είναι γεγονός ότι οι φάλαινες μοιάζουν στα δελφίνια όσο αφορά την εξυπνάδα τους. Λόγω, όμως, του μεγέθους τους οι ειδικοί δε μπορούν να κάνουν σωστά την έρευνα τους. Αυτό που διακρίνει τις φάλαινες πάντως είναι η κοινωνικότητα τους, ο τρόπος επικοινωνίας τους και η δυνατότητα τους να μιμούνται.

8. Κοράκι

Μοιάζει περίεργο; Κι όμως, τα κοράκια έχουν θέση σε αυτή τη λίστα. Τα κόλπα που χρησιμοποιούν για να βρουν τροφή καθώς και ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνουν τις φωλιές τους αποτελούν δείγματα της εξυπνάδας τους. Ακόμη και στα παλιά τα χρόνια, τα κοράκια θεωρούνταν ότι μπορούν να προβλέψουν την βροχή αλλά και το μέλλον.

9. Σκύλος

Όλοι γνωρίζουμε  το πόσο πιστοί μπορεί να είναι οι σκύλοι στο αφεντικό τους. Παράλληλα, είναι αρκετά κοινωνικά και έξυπνα. Έχουν μεγάλη μνήμη ενώ μπορούν να αντιδρούν σε κάθε χειρονομία που τους δείχνεις ή σε κάθε διαταγή σου.

10. Ελέφαντας

Δεν είναι τυχαία η έκφραση “Έχεις μνήμη ελέφαντα”. Οι ελέφαντες διαθέτουν τεράστιο εγκέφαλο, ο οποίος τους κάνει πιο κοινωνικούς και έξυπνους. Όπως και οι σκύλοι, οι ελέφαντες είναι πιστοί στους ανθρώπους, δείχνουν να έχουν επίγνωση του εαυτού τους και δείχνουν κατανόηση όταν πεθαίνει κάποιος από το κοπάδι τους.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top