Τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια για γάτες: Όλα τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να μην έχετε ατυχήματα

επικίνδυνα παιχνίδια για γάτες

Οι γάτες έχουν μια αδυναμία, στα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, μπορούν να βρουν και κρυμμένους θησαυρούς για παράδειγμα. Εάν έχεις χάσει κάτι πίσω από τον καναπέ, η γάτα θα το βρει να είσαι σίγουρος. Τα περισσότερα αντικείμενα μέσα στο σπίτι είναι εύθραυστα και επικίνδυνα για τα μικρά ζωάκια, καθώς είναι σίγουρο πως θα τραυματιστούν.

Γάτες: Τι πρέπει να προσέχω μέσα στο σπίτι

#1 Μικρά αντικείμενα, όπως κουμπιά, λαστιχάκια για τα μαλλιά, πλαστικά καπάκια από μπουκάλια, καθώς μπορεί να τα καταπιεί και να του προκαλέσει ζημιά. Άλλα αντικείμενα είναι και τοξικά, όπως οι μπαταρίες και αρκετά από τα χάπια που καταναλώνει ο άνθρωπος.

#2 Πρόβλημα είναι και τα ίδια τους τα παιχνίδια, που είναι κακοφτιαγμένα με αποτέλεσμα, π.χ. την ώρα που παίζει το ζώο, να ξεκολλήσει μια ουρά του ψεύτικου ποντικού και να την καταπιεί. Ακόμη, αν ένα «φτηνιάρικο» παιχνίδι έχει γέμιση από μπαλάκια φελιζόλ ή άλλο εύθραυστο ή μικρό σε μέγεθος υλικό, μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο να πνιγεί το γατάκι σας.

#3 Αντικείμενα όπως καρφίτσες, βελόνες, είναι ένας κίνδυνος για τα δόντια τους, επειδή είναι πολύ λεπτά και υπάρχει περίπτωση να τραυματιστούν.

#4. Είδη αντικειμένων πλέξης όπως νήματα, μαλλιά για πλέξιμο, σκοινιά, αυτά κι αν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο, καθώς είναι από τα βασικά παιχνιδιά που τρελαίνονται. Ένα νήμα ή μια κορδέλα όχι μόνο μπορεί να τυχλιχθεί γύρω από το πόδι ή και το λαιμό του γατιού αλλά επιπλέον, αν γίνει… μεζές, δεν αποκλείεται ακόμη και να περιτυλιχθεί σε κάποιο σημείο του εντέρου. Μπορείς φυσικά να αφήσεις τη γάτα σου να παίζει με κορδέλες και νήματα, αλλά πάντα με την επίβλεψή σου.

Τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις μέσα από το παιχνίδι με την γάτα σου

  • Αρχικά, τα κατάλληλα επιλεγμένα παιχνίδια επιτρέπουν σε ένα μικρό γατάκι να είναι πολύ γρηγορότερο και πιο εύκολο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες στις οποίες βρέθηκε. Έτσι, θα είναι δυνατό να μειωθεί το περιττό άγχος στο ελάχιστο.
  • Η συμμετοχή με τη μητέρα συχνά γίνεται σοβαρός τραυματισμός του γατάκι. Τα παιχνίδια στο νέο σπίτι θα είναι σε θέση να αλλάξουν την προσοχή του και να συνηθίσουν σε μια διαφορετική κατάσταση πιο γρήγορα.
  • Επιπλέον, τα γατάκια και οι ενήλικες γάτες που παίζουν με κατάλληλα παιχνίδια αναπτύσσονται φυσικά πολύ πιο γρήγορα και καλύτερα από τους τεμπέληδες που προτιμούν να ξαπλώνουν και να κοιμούνται αντί για παιχνίδια.
  • Κατά την αναπαραγωγή, τα γατάκια αποκτούν την απαιτούμενη εμπειρία και εξοικειώνονται περισσότερο με το περιβάλλον.
    Πολλά από τα παιχνίδια επιτρέπουν σε ενήλικες γάτες και γατάκια να ακονίζουν τα νύχια δεξιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
  • Επίσης, παίζοντας με τα παιχνίδια, τα κατοικίδια ζώα μπορούν πραγματικά να απαλλαγούν από την πλάκα. Επιπλέον, σε τέτοιες περιπτώσεις, τα ούλα του ζώου μασάζ όταν αλλάζουν τα δόντια.
  • Όταν παίζετε μαζί με τα παιχνίδια, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε επαφή μεταξύ του ιδιοκτήτη και της γάτας.
pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr