Yorkshire Terrier: Ένας μικρόσωμος σκύλος με μεγάλη προσωπικότητα, Χαρακτήρας, Προσωπικότητα, Ανάγκες και ασθένειες – Όλα τα χρήσιμα

yorkshire terrier

Μικρός και ευχάριστος σκύλος με μεγάλη προσωπικότητα. Το μέγεθός του παραπλανάει τον επισκέπτη καθώς μπορεί να γαυγίσει πραγματικά πολύ έντονα και για αρκετή ώρα.

Γιορκσάιρ Τεριέ, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μίνι ράτσα

Προορίζεται για: Άγαμους,οικογένειες

Επίπεδο συντήρησης: χαμηλό έως μέτριο

Διάρκεια ζωής: 12 – 15 έτη

Ιδιοσυγκρασία: Ενεργός και πιστός σκύλος.

Κίνδυνοι για την υγεία: Η φυλή έχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του

Yorkshire Terrier

Επισκόπηση της φυλής Yorkshire Terrier και κοινά χαρακτηριστικά

Το Yorkshire Terrier είναι ένας μικρός σκύλος με μακρύ, μεταξένιο, ίσιο τρίχωμα. Το Yorkshire Terrier ανήκει στην κατηγορία Toy και ζυγίζει λιγότερο από 3,5 κιλά. Το ύψος τους κυμαίνεται από 15 έως 17,5 εκατοστά και η διάρκεια ζωής τους είναι 12 έως 15 έτη.
Το τρίχωμα είναι ένας συνδυασμός μπλε και μαύρου χρώματος. Το τρίχωμα, ιδίως γύρω από τη μουσούδα, μπορεί να μακρύνει αρκετά και απαιτεί τακτική περιποίηση. Τα μακριά μαλλιά μπορούν να δεθούν ή να πλεγούν στο κεφάλι, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στις μινιατούρες με μακρύ τρίχωμα.
Δεν έχουν υποκείμενο τρίχωμα και χάνουν ελάχιστα, αλλά χρειάζονται βούρτσισμα μία φορά την εβδομάδα.
Τα τεριέ του Γιορκσάιρ μπορεί να συνδέονται με το παιχνίδι (η ράτσα Tay), αλλά είναι πολύ δραστήρια και ενεργητικά. Χρειάζονται καθημερινές βόλτες και παιχνίδια.

Προσωπικότητα, συμπεριφορά και χαρακτήρας

Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για τα σκυλιά της φυλής Γιορκσάιρ Τεριέ. Η σωστή και ενθουσιώδης εκπαίδευση ως κουτάβι εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι συνεπείς στην τήρηση των κανόνων και να έχουν υπομονή. Τα τεριέ Γιορκσάιρ είναι επιρρεπή στο “σύνδρομο του μικρού σκύλου”, το οποίο εμφανίζεται όταν οι ιδιοκτήτες αποτυγχάνουν να ασκήσουν ηγεσία και έλεγχο. Όταν συμβαίνει αυτό, το τεριέ Γιορκσάιρ μπορεί να αποφασίσει ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού και να το σκάσει.
Η συνέπεια και η εκπαίδευση θα είναι εύκολη για τα τεριέ Γιορκσάιρ, επειδή ήταν σκυλιά εργασίας. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο προβληματικά. Τείνουν να είναι πιο ήρεμα και ευτυχισμένα όταν ικανοποιούνται οι ανάγκες τους.
Χρειάζονται τακτικό αερισμό, άσκηση και εκπαίδευση. Αν βλέπετε ένα τεριέ Γιορκσάιρ να τρέχει στο σπίτι χωρίς λόγο, μάλλον χρειάζονται περισσότερη άσκηση.
Γίνονται εξαιρετικοί φύλακες λόγω της συνήθειάς τους να γαβγίζουν. Τέλος, δεν συνιστώνται για οικογένειες με μικρά παιδιά. Το μικροσκοπικό τους μέγεθος τα κάνει να μοιάζουν με παιχνίδι για τα μικρά παιδιά, τα οποία μπορεί να τα πατήσουν ή να τρέξουν στο δρόμο.

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier: Ασθένειες

Συνήθη προβλήματα και συμπτώματα

Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς: Μια πάθηση των ματιών που μπορεί σταδιακά να οδηγήσει σε μόνιμη τύφλωση.

Οικιακά ατυχήματα: Τα οικιακά ατυχήματα είναι τα πιο επικίνδυνα για αυτή τη φυλή. Επειδή τους αρέσει να ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους, μπορεί να χτυπηθούν ή να πέσουν κάτω, με αποτέλεσμα κατάγματα ή σοβαρότερους τραυματισμούς.

Ορτοσυστηματική του οφθαλμού: Πρόκειται για μια πάθηση που επηρεάζει τη ροή του αίματος μεταξύ του ήπατος και του υπόλοιπου σώματος. Το συκώτι ελέγχει τον μεταβολισμό σας. Τα σημάδια περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης, προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα, χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και γαστρεντερικά προβλήματα.

Καταρράκτης : Ο καταρράκτης στους σκύλους, όπως και στους ανθρώπους, προκαλεί παχυσαρκία- Μια από τις ράτσες Yorkie, η Smokey, πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επέζησε από 150 αεροπορικές επιδρομές. Πιστεύεται ότι ο Smokey ήταν ο καταλύτης για τη μετέπειτα δημοτικότητα της φυλής. Του απονεμήθηκαν οκτώ αστέρια μάχης.

Επιγονατίδα(εξάρθρωση τένοντα του γόνατος): Κατά την πάθηση αυτή οι μυς συστέλλονται και το φορτίο περνά από το γόνατο μέσω του τένοντα. Ο τένοντας μπορεί να βγει από την θέση του και να προκαλέσει πόνο και ανώμαλη λειτουργία των ποδιών.

Υπογλυκαιμία: Τα σκυλάκια αυτά μπορεί να εμφανίσουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου. Η κατάσταση αυτή να αντιμετωπιστεί εύκολα αλλά χωρίς θεραπεία μπορεί να είναι θανάσιμη. Ένα κουτάβι με υπογλυκαιμία συνήθως τρέμει και κινείται αργά.

Σύμπτυξη τραχείας: Η γρήγορη αναπνοή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην τραχεία. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ξηρός βήχας, δυσκολία κατά την άσκηση, δυσκολία στην αναπνοή και κατή κατάποση (πνίξιμο).

Ανάποδο φτέρνισμα:Περιστασιακά συγχέεται με την σύμπτυξη τραχείας, αλλά είναι πιο σοβαρή πάθηση. Εμφανίζεται όταν ο σκύλος είναι ενθουσιασμένος, τρώει και πίνει γρήγορα ή τον ερεθίζει ο αέρας. Σταματάει μόλις ηρεμήσει το σκυλάκι.

Αλλα θέματα: Το Yorkshire Terriers μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει οφθαλμικές λοιμώξεις, αναισθητική δυσανεξία, βρογχίτιδα, τερηδόνα και ασθένεια των ούλων.

Yorkshire Terrier

Η ιστορία της ράτσας:

Το όνομά του το πήρε από την ομώνυμη περιοχή της Αγγλίας. Είναι απόγονος του συνδυασμού σκύλων εργασίας και σκύλων κυνηγών ποντικιών. Προήλθε από την διασταύρωση πολλών Τεριέ όπως Clysedale Waterside, Paisley, Sky, Dandie Dinmont και Black και Tan English Terriers. Η μείξη με το Clyesdale Waterside καθόρισε και το μέγεθος αλλά και το τρίχωμά του.

Μεταφέρθηκε στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας από σκωτσέζους το 1850. Δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητό από τους ευγενής της εποχής καθώς πίστευαν πως δεν είναι ξεχωριστή φυλή. Γρήγορα έγινε το σκυλί τοι πλούσιων οικογενειών Βρετανών εξαιτίας της κομψής, μικρής εμφάνισης τους.

Το Τεριέ του Γιορκσάιρ έφερε στις ΗΠΑ το 1872. Από το 2013, το Yorkie είναι το 6 ου πιο δημοφιλή καθαρής φυλής σκυλί στις ΗΠΑ.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

• Ένα Γιορκσάιρ, ο Smoky, υπηρέτησε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο, επιβιώνοντας από 150 αεροπορικές επιδρομές. Θεωρείτε πως ο Smoky ήταν η αίτια για την μετέπειτα δημοσιότητα της φυλής. Του απονεμήθηκαν 8 αστέρια μάχης.

• Μέχρι το 1870, η φυλή θεωρούνταν ως «τα σπασμένα μαλλιά του Scotch Terrier».

• Διάσημοι ιδιοκτήτες: Audrey Hepburn, Joan Rivers, Eva Gabor, Whitney Houston, Britney Spears, Paris Hilton, Miranda Kerr, Simon Cowell και Gisele Bundchen

• Το μικρότερο σκυλί στην καταγεγραμμένη ιστορία, η Sylvia, ήταν ένα Yorkshire Terrier που είχε ύψος μόλις 6,3 εκατοστά και ζύγιζε μόνο 115 γραμμάρια.

Ένα κουτάβι Γιορκσάιρ Τεριέ, περίπου 2 εβδομάδων, κοιμάται περίπου 90% ανά ημέρα.

• Το 1991, ο Όλιβερ, ένα Γιορκσάιρ έσωσε τον 79ο γείτονά του από την επίθεση ενός Ακίτα. Το μικρόσωμο Γιόρκι νίκησε το Ακίτα που ζύγιζε 36 κιλά. Το σκυλάκι χρειάστηκε 9 ράμματα.

Τα μικρά Yorkie είναι εξαιρετικοί σύντροφοι για εργένηδες και μικρές οικογένειες χωρίς παιδιά. Η ζωή με ένα Yorkie μπορεί να είναι τόσο υπέροχη όσο και επικίνδυνη. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις κινήσεις τους. Παρακαλούμε βρείτε ένα σκυλί για να το δώσετε στο πλησιέστερο τοπικό καταφύγιο και δώστε στο αδέσποτο λίγη αγάπη.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr