Αποτρόπαια πράξη: Εγκατέλειψαν κουτάβια σε κάδο σκουπιδιών στην Ιεράπετρα, αλλά κατάφεραν να σωθούν

by Μ. Καραμάνδου

Στην Ιεράπετρα, το Σάββατο 30 Μαρτίου, ανακαλύφθηκαν τρία κουτάβια σε κάδους σκουπιδιών, ενώ την επόμενη μέρα βρέθηκε και ένα ακόμα πεταμένο στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με τον Δημοτικό Αστυνομικό της Ιεράπετρας, κ. Γιάννη Γαϊτανάκη, τα κουτάβια εντοπίστηκαν καλυμμένα με σακούλες, πιθανότατα για να μην εντοπιστούν.

Ο κ. Γαϊτανάκης δήλωσε: “Εγκατάλειψη 3 κουταβιών μέσα σε κάδους σκουπιδιών! Μάλιστα καλυμμένα από σακούλες… έτσι ώστε να μην τα βρει κάνεις και να πολτοποιηθούν από το μηχάνημα… Έπειτα έχουμε την κλασσική συνέχεια: η κοπέλα που τα είδε και δεν τα προσπέρασε (να είναι καλά), η γειτονιά που αρνείται να μιλήσει να δώσει πληροφορίες (omerta), ένα κράτος που αδιαφορεί προκλητικά”

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι την Κυριακή βρέθηκε και ένα ακόμα σκυλάκι στους ίδιους κάδους, πιθανότατα αδερφάκι των προηγούμενων.

Εξήγησε ότι πιθανότατα ο άνθρωπος που τα πέταξε είχε σκοπό να κρατήσει ένα από αυτά, αλλά αργότερα μετάνιωσε.

«Σήμερα Κυριακή στους ίδιους κάδους πετάξανε και 4ο σκυλάκι, αδερφάκι τους σίγουρα. Πιθανότατα ο τύπος που τα πέταξε είχε σκοπό να κρατήσει ένα αλλά στην πορεία το μετάνιωσε…»

Ο κ. Γαϊτανάκης αναγκάστηκε να φροντίσει τα σκυλάκια στο σπίτι του και ύστερα από την κινητοποίηση της φιλοζωικής κοινότητας της πόλης, τα ζώα σώθηκαν και υιοθετήθηκαν. Τέλος, επεσήμανε ότι αυτή τη φορά έχει μια καλή πληροφορία για τον υποψήφιο δράστη.

Αν βρείτε έναν σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί ή έχει πέσει σε κάδο σκουπιδιών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τον βοηθήσετε:

1. Καλέστε τον τοπικό φορέα που αναλαμβάνει τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Οι τοπικές αρχές ή οι φιλοζωικές οργανώσεις μπορούν να αναλάβουν δράση για τη διάσωση του σκύλου.

2. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να περιμένετε την άφιξη των αρμόδιων αρχών, προσπαθήστε να βοηθήσετε τον σκύλο εσείς ο ίδιος, πάντα με προσοχή για τη δική σας ασφάλεια.

3. Αφαιρέστε το σκύλο από τον κάδο με προσοχή και αγάπη. Χρησιμοποιήστε γάντια ή πετσέτα για προστασία, καθώς ο σκύλος μπορεί να είναι τρομαγμένος ή τραυματισμένος.

4. Φροντίστε τον σκύλο να αισθάνεται ασφαλής και άνετος. Δώστε του νερό και τροφή, αλλά προσέξτε να μην του προσφέρετε κάτι που μπορεί να του προκαλέσει βλάβη.

5. Αφού τον φροντίσετε προσωρινά, επικοινωνήστε με τον τοπικό κτηνίατρο ή μια φιλοζωική οργάνωση για να του παράσχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

6. Αν δεν μπορείτε να προσφέρετε φροντίδα στον σκύλο, ενημερώστε τις τοπικές αρχές ή φιλοζωικές οργανώσεις για την κατάστασή του, ώστε να λάβει την απαραίτητη βοήθεια.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr