Ευχάριστα νέα: Στην Ινδία μετά από 70 χρόνια γεννιούνται 4 Τσιτάχ ,ένα εξαφανισμένο είδος

Η Ινδία είναι μια χώρα που διαθέτει μια από τις πλουσιότερες πανίδες και πανίσχυρες πολιτιστικές κληρονομιές στον κόσμο. Ωστόσο, η απειλή της εξαφάνισης και η απώλεια των ειδών είναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ένα από αυτά τα είδη είναι ο τσιτάχ, ένας μικρός απειλούμενος αφρικανικός γάτος που εξαφανίστηκε από την Ινδία το 1952. Ωστόσο, ένα φανταστικό γεγονός συνέβη πρόσφατα στη χώρα, καθώς τέσσερα τσιτάχ γεννήθηκαν στο Νατιοναλ Κατραπαντζ Ζουλογικαλ Παρκ, 70 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους. Αυτό αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τη διατήρηση και την προστασία των απειλούμενων ειδών της Ινδίας και του κόσμου.

Στην Ινδία γεννήθηκαν τέσσερα τσιτάχ 70 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους

Στη χώρα είναι εξαφανισμένο είδος από το 1952

Η Ινδία χαιρέτισε την είδηση της γέννησης τεσσάρων τσίτα, σχεδόν 70 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους από τη χώρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ινδίας χαρακτήρισε το γεγονός “σημαντικό“. Η Ινδία εργάζεται εδώ και δεκαετίες για την επανεισαγωγή τσίταχ και πέρυσι οκτώ τσίταχ μεταφέρθηκαν από τη Ναμίμπια στο εθνικό πάρκο Κούνο της Ινδίας. Άλλα 12 τσίτα μεταφέρθηκαν από τη Νότια Αφρική τον περασμένο μήνα.

“Συγχαίρω ολόκληρη την ομάδα του Cheetah Project για τις προσπάθειές της να φέρει αυτά τα ζώα πίσω στην Ινδία και να διορθώσει τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν”, πρόσθεσε.

Η Siya, ένα από τα οκτώ τσιτάχ που μετεγκαταστάθηκαν από τη Ναμίμπια, γέννησε τέσσερα μικρά τσιτάχ την Τετάρτη.

Το βίντεο για αυτό το σημαντικό γεγονός

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ινδός υπουργός δείχνει τα μικρά τσίτα να χασμουριούνται, αλλά το φύλο τους δεν είναι ακόμη γνωστό, σύμφωνα με τον J.S. Chouhan, επικεφαλής του δασαρχείου και επικεφαλής της δασικής υπηρεσίας του Bhopal στο Bhopal. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας έχει επίσης “καλωσορίσει” τα τσίτα.

Τα χαρακτηριστικά του Τσιτάχ

Το τσιτάχ, που ονομάζεται κανονικά “τσίτα”, είναι το ταχύτερο από όλα τα χερσαία ζώα και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως και 112 χλμ/ώρα. Εξαφανίστηκε επίσημα από την Ινδία το 1952. Εξαφανίστηκε εξαιτίας του ανθρώπινου κυνηγιού, της συρρίκνωσης του φυσικού περιβάλλοντος και της έλλειψης θηραμάτων.

Σήμερα, τα περισσότερα από τα 7.000 τσιτάχ που έχουν απομείνει στον κόσμο βρίσκονται στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια και τη Μποτσουάνα.

Το ασιατικό τσιτάχ είναι είδος υπό εξαφάνιση και πλέον απαντάται μόνο στο Ιράν, όπου πιστεύεται ότι έχουν απομείνει μόνο 50 τσιτάχ.

Το τσιτάχ είναι ένα μικρό απειλούμενο αφρικανικό γάτος που ζει στην Αφρική και έχει προσαρμοστεί σε ξηρά και ημίξηρες περιοχές. Είναι ένα από τα πιο μικρά είδη αγριόγατων στον κόσμο, με μέγιστο βάρος περίπου 2,5 κιλά και μήκος σώματος περίπου 40 εκατοστά. Το τσιτάχ έχει μακριά, λεπτή ουρά και μακριά, λεπτή και ευέλικτη σώματα με κόκκινο-καφέ τρίχωμα με μαύρες κηλίδες. Είναι εξαιρετικά επιδέξιο στην αλιεία και στην κυνήγι των μικρών ζώων όπως τα πουλιά και οι ινδικές ρυζοπελαργοί. Το τσιτάχ είναι απειλούμενο λόγω της απώλειας του φυσικού του καταλύματος λόγω της επέκτασης της ανθρώπινης κατοικίας και της αλλαγής του κλίματος.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr