Ένας άγιος άνθρωπος: Παπάς κουβαλάει στα χέρια μια σκυλίτσα που έχει πρόβλημα με τη μέση της

Φιλοζωικά νέα

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, ένα μικρό χωριό της Λέσβου, ζει ένας ιερέας που ξεχωρίζει από τους άλλους όχι μόνο για την πνευματική του αφοσίωση, αλλά και για την αγάπη και την φροντίδα που δείχνει προς μια σκυλίτσα.

Αυτός ο παπάς κουβαλάει στα χέρια του αυτό το μικρό ζώο που πάσχει από πρόβλημα στη μέση της, αποτελώντας ένα συνηθισμένο θέαμα στον ναό. Η ανεπανάληπτη αυτή εικόνα μαρτυρεί την αληθινή αγάπη και την ευαισθησία που ο ιερέας αυτός επιδεικνύει προς τα πιο αδύναμα πλάσματα, αναδεικνύοντας την ανθρωπιά που διακρίνει την κοινότητα του Μανταμάδου. Αυτή η ιστορία αποδεικνύει πόσο μια απλή πράξη αγάπης μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ζώου και να εμπνεύσει τους ανθρώπους γύρω του να είναι πιο ευγενικοί και ενδιαφερόμενοι για τον κόσμο γύρω τους.

Ενας ιερές που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον

Στην εκκλησία του Αγίου Αρχαγγέλου Μανταμάδου στη Λέσβο υπάρχει ένας ιερέας που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη αγάπη τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα και για όσους την έχουν ανάγκη. Κι αυτό γιατί, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι στην εκκλησία είναι εχθρικοί προς τα ζώα και ιδιαίτερα προς τα αδέσποτα σκυλιά. Τα διώχνουν από το προαύλιο της εκκλησίας ή τα απομακρύνουν από τους δρόμους γύρω από την εκκλησία.

Ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση

Ωστόσο, ο ιερέας των Παμεγγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, o Χρήστος Τσιτμηδέλλης, δεν μοιάζει με αυτούς. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι άνθρωπος συμπονετικός, με ενσυναίσθηση. Προστατεύει τα αδέσποτα, τα αγαπάει, τα φροντίζει. Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε να έχει στην αγκαλιά του τη σκυλίτσα του, Στεφανούλα.

Η Στεφανούλα είχε λουμπάγκο και ο Πατήρ Χρήστος την πηγαινοέφερνε για ένα μήνα με αυτόν τον τρόπο στο γιατρό και όπου αλλού χρειαζόταν.


Είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και ο συγκεκριμένος είναι. Ο κόσμος μαθαίνει από αυτούς, διδάσκεται και κάποιοι θα τους μιμηθούν, θα κάνουν και εκείνοι το ίδιο.

Η εκκλησία οφείλει να είναι δίπλα στον αδύναμο, τον ταλαιπωρημένο. Και δεν είναι μόνο ο άνθρωπος έτσι. Αδύναμα και ταλαιπωρημένα είναι αμέτρητα ζώα που έχουν την ανάγκη μας. Αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας και θα τα βρούμε.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top