Ηρωική πράξη: Ο κηδεμόνας του σκύλου νόμιζε ότι τον έχασα αλλά εκείνος έσωζε ένα ελάφι από τη λίμνη

Ο Χάρλεϊ χάθηκε από τα μάτια του τον ιδιοκτήτη του αφού βρήκε ένα μωρό ελάφι σε μια λίμνη και τον βοήθησε να βγει στην ακτή, σώζοντάς του τη ζωή!

Το προστατευτικό του ένστικτο τον έκανε να πηδήξει στο νερό

Τα σκυλιά δεν είναι μόνο πιστά στον άνθρωπο, αλλά έχουν επίσης το ένστικτο να προστατεύουν άλλα ζώα. Βλέποντας ένα ελάφι να κινδυνεύει σε μια λίμνη, ο σκύλος κολύμπησε μέχρι το ελάφι, το έβγαλε από το νερό και του έσωσε τη ζωή. Ο σκύλος Golden Doodle έγινε πρωτοσέλιδο στο Facebook, αφού ο ιδιοκτήτης του μοιράστηκε την ηρωική πράξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε χάρη στην ευγένεια και το θάρρος αυτού του μικρού σκύλου.

Ο Ralph Dorn, ιδιοκτήτης του σκύλου Harley, του ήρωα αυτής της ιστορίας, μοιράστηκε στο Facebook ότι ο σκύλος του εξαφανίστηκε ένα απόγευμα και αποφάσισε να την αναζητήσει. Ενώ εξερευνούσε τη λίμνη πίσω από το σπίτι του, είδε το σκύλο του περίπου 60 μέτρα από την ακτή- ο εξάχρονος σκύλος κολυμπούσε με ένα άλλο ζώο, αλλά μετά από λίγο ο Ντον κατάλαβε ότι επρόκειτο για ένα μικρό ελάφι.

Ένας τετράποδος ήρωας

Ο Χάρλεϊ κολύμπησε και έφερε το ελάφι στην ακτή. Η Dawn ενώθηκε με το ζώο και βοήθησε να βγει το ελάφι από το νερό, τοποθετώντας το στο γρασίδι. Στη συνέχεια, ο σκύλος άρχισε να γλείφει απαλά το σώμα του ελαφιού ως ένδειξη στοργής προς το ζώο.

“Ο Χάρλεϊ δεν άφησε το ελάφι”, λέει η Ντον. Συνέχισε να αλληλεπιδρά μαζί του, να το γλείφει και να το φροντίζει”.

Το μικρό ελάφι επανενώθηκε με τη μητέρα του

Η μητέρα του ελαφιού εμφανίστηκε λίγο μετά τη διάσωση του μικρού από τη λίμνη από τη Harley. Όταν ο Ντορν είδε τη μητέρα ελαφίνα, πήρε τη Χάρλεϊ μέσα, ώστε η ελαφίνα να την πλησιάσει με εμπιστοσύνη. Το ελάφι περίμενε να επιστρέψουν ο Dorn και η Harley και έφυγε με το μωρό.

Το πρωί μετά το περιστατικό, ο Dorn και η σύζυγός του Patricia έπιναν καφέ όταν παρατήρησαν ότι η Harley ήταν ανήσυχη. Έτρεχε από άκρη σε άκρη και στη συνέχεια άκουσε βήματα όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού. Ο σκύλος έτρεξε έξω για να συναντήσει ένα ελάφι στα δέντρα.

Η Dawn είπε στο περιοδικό PEOPLE ότι με έκπληξη είδε τη Harley και το ελαφάκι να ακουμπούν τις μύτες τους και να μυρίζονται μεταξύ τους. Το ελαφάκι στη συνέχεια εξαφανίστηκε ανάμεσα στα δέντρα. Από τότε δεν έχει εμφανιστεί, αλλά το περιστατικό παρέμεινε μέρος αυτής της συγκινητικής ιστορίας αγάπης μεταξύ ζώων.

Ένας σκύλος θεραπείας

Η εμπνευσμένη συμπεριφορά του Harley δεν αποτελεί έκπληξη για έναν συνταξιούχο πιλότο πεζοναυτών. Ξέραμε αμέσως όταν ήταν κουτάβι ότι είχε πολύ καλή καρδιά”, λέει η Dawn. Πάντα ήταν έτσι με τα παιδιά και τα ζώα. Αγαπάει τους πάντες“. Ως σκύλος θεραπείας, ο Harley επισκέπτεται ηλικιωμένους σε γηροκομεία και κάθεται με παιδιά κατά τη διάρκεια συνεδριών ανάγνωσης στην τοπική βιβλιοθήκη.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr