Συγκροτημένη αισιοδοξία: Θετικά τα νεότερα για το λευκό τιγράκι, η ανάρτηση, ενημέρωση και οι διαδικασίες των γιατρών

λευκό τιγράκι

Νέες πληροφορίες προέκυψαν για την κατάσταση της υγείας της λευκής τίγρης που πετάχτηκε σε κάδο απορριμμάτων κοντά στις εγκαταστάσεις του Αττικού Πάρκου. Στην ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνεται ότι το ζώο εξετάστηκε σε εξειδικευμένη κτηνιατρική κλινική της Αθήνας, ότι εκκρεμεί διάγνωση από ελληνικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά κέντρα και ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και ξένων κτηνιάτρων για το σχέδιο θεραπείας. Η τεσσάρων μηνών τίγρης έχει πάρει το όνομα Hashia, που σημαίνει “το κορίτσι που σηκώθηκε όρθιο”. Ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Κήπου Jean-Jacques Leshue δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στο enikos.gr ότι η υγεία της Hashia βελτιώνεται σαφώς.

Η ανάρτηση στα social media

λευκό τιγράκι

Η 4 μηνών τίγρης πήρε το όνομα Χασίγια, που σημαίνει το κορίτσι που σηκώθηκε.

Η κατάσταση της υγείας της Χασίγια είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως δήλωσε  πριν από λίγες ημέρες στο enikos.gr, ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Η αισιόδοξη ένδειξη: Έχει πάρει βάρος

“Έχουν περάσει περίπου τρεις εβδομάδες από τότε που τον βρήκαμε κάτω από τον κάδο απορριμμάτων, τρώει φαγητό και παίρνει βάρος. Φυσικά, τα πίσω άκρα του είναι ακόμα εξασθενημένα. Περιμένουμε επίσης τα αποτελέσματα των εξετάσεων που στείλαμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (κέντρα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ). Στόχος μας είναι να μπορέσει κάποια στιγμή να περπατήσει”.

λευκό τιγράκι

Είπε επίσης ότι “οι αρχές έχουν βιντεοσκοπημένο υλικό από το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στους κάδους απορριμμάτων στις 11.30 το βράδυ. Αν εντοπίσουμε τη διαδρομή του αυτοκινήτου μέσω των καμερών στο δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, μπορούμε να βρούμε το αυτοκίνητο και τον αριθμό κυκλοφορίας του και να προσδιορίσουμε πού βρίσκεται”.

Η επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Με επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητούν από την κυβέρνηση να απαγορεύσει πλήρως το εμπόριο άγριων ζώων.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, δια της προέδρου της Ειρήνης Μολφέση, εξέφρασε με επιστολή της προς τον προϊστάμενο του ΥΠΕΚΑ τη θέση της ότι είναι προς το συμφέρον των λευκών τίγρεων, μετά από εκτίμηση της υγείας τους, να γίνει η επόμενη κλήση στο εξωτερικό από κτηνίατρο που γνωρίζει τη φροντίδα των ζώων (big cats), χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του πάσχοντος ζώου για νοσηλεία στο εξωτερικό, αν τελικά επιβιώσει.

Πάντως, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή προς τον Νίκο Μπόκαρη, υπεύθυνο του ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των ζώων και τη μη διεξαγωγή πειραμάτων σε αυτά με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος δήλωσε ότι: “Η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης.

“Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι τα ζώα που λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και προσοχή δεν υποβάλλονται, ωστόσο, σε πειράματα. Η αξιολόγηση της κατάστασης και των ορίων της θεραπευτικής παρέμβασης θα πρέπει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε η Πανασιατική Ομοσπονδία για την Ευημερία των Ζώων.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr