Υποψήφια για ρεκόρ Γκίνες: Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο γιορτάζει τα 31α γενέθλια της και οι φωτογραφίες της γίνονται viral

by Έφη Αθανασίου
γηραιότερη γάτα

Αυτό το τιγρέ γατάκι, έχει πάρει τον τίτλο ως η γηραιότερη γάτα στον κόσμο, η οποία γιόρτασε τα 31α γενέθλιά του (που ισοδυναμεί με 141 σε ανθρώπινα χρόνια). Το όνομά του είναι Μοσχοκάρυδο και μια μέρα, διάλεξε την οικογένεια του, κάνοντας την εμφάνιση του πριν από περίπου 26 χρόνια.

Όπως αποκάλυψαν οι δικοί του στην The Mirror: «Αυτός κυβερνά το σπίτι και είναι απολύτως υπέροχος»

Οι αγαπημένοι ιδιοκτήτες Liz και Ian Finlay βρήκαν τον μικρό γατούλη το 1990 ως αδέσποτο, που έγινε φίλος με τη δική τους γάτα Spice. Όταν έφεραν το γατάκι στο τοπικό Cats Protection για να θεραπεύσουν το απόστημα του Μοσχοκάρυδου στο λαιμό, δήλωσαν στους ιδιοκτήτες ότι η γάτα ήταν τουλάχιστον 5 ετών.

Αυτό δικαίως θα έκανε τον Nutmeg την γηραιότερη γάτα στον κόσμο, αλλά για να μπει στα ρεκόρ Γκίνες, οι ιδιοκτήτες πρέπει να δείξουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ηλικία του – και αυτό είναι αρκετά δύσκολο, ωστόσο, προσπαθούν για αυτό. Μόλις πέρυσι ο Nutmeg υπέστη ένα πολύ σοβαρό εγκεφαλικό, ωστόσο, τώρα ανεβαίνει και δυναμώνει, κάνοντας τους γύρω να αναρωτιούνται πόσες ζωές έχει αυτή η γάτα.

Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο

Άραγε πόσες ζωές έχει αυτή η γάτα;

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr